Mit csináljak, ha anyám lehetetlenné teszi, hogy igényes legyek?
Két szobás panellakásban élünk (+konyha/fürdő/előszoba/kiskamra) 4-en (nevelőapám/anyám/húgom/én+3 kutya)
Egy kutya a mi szobánkban van és a két kicsi az anyámék szobájában. Ez a kutya rettenetesen összeszőröz mindent. Minden nap pórszívózni kell amiért folyton kapom a leszidást. Ez a legkisebb dolog.
A nagyobb probléma a fürdéssel/zuhanyzással van. Régebben egy héten egyszer volt mikor meg kicsi voltam és nem tudtam úgy kiállni magamért illetve nem tudtam hogy ez nem normális akkor két hétben egyszer ha fürödtünk. Fogat mosni is a bátyám tanított meg. Mindig úgy kell időzítsem a hajmosást/zuhanyzást hogy ne lássák és ez nagyon kellemetlen nekem. Persze van nedves törlőkendő amivel reggel megtörlöm magam de az nem olyan. Tegnap kiröhögött amiért ki van szedve a szemöldököm mert nem volt éppen kifestve és úgy vékonyabb. Magamnak kellett 14 éves korom óta szedni és igen, néha elb*asztam a formát meg ilyesmi de nekem ez így is önbizalomromboló.
Ruháim sincsenek rendesek. Minden nadrágom nagy rám mert alacsony vagyok. Fenékben bő, az alját fel kell tűrni mert csak az van amit ismerősöktől kapunk vagy turkálóból. Persze lehetnek ott is jó cuccok én nem vetem meg, de ez túlzás ami nálunk van. (És akkor még a húgom tisztálkodásra szoktatását nem is említettem)
Értem én, hogy a vízszámla nem olcsó mulatság és azt is, hogy "költözzelhanemtetszik" de mégis...
17/l
Köszönöm a kedves szavakat!
"Egyébként áruld már el, hogy mihez kezdesz azzal a rengeteg szabadidővel és pénzzel, amit a napi fürdésen spórolsz meg?"
Ezt te el sem tudnád képzelni - egy új világ nyílik meg előtted!
"Csak Magyarországon divat naponta fürdeni. és többször zuhanyozni"
Ebben bizony van igazság... nálunk fejlettebb, kulturáltabb helyeken nem ilyen kényszerképzetesek az emberek!
És egy kutyával egy szobában élni pedig kevésbé higiénikus, mint hetente egyszer fürdeni!
"Régen nem volt fürdőszoba, még sem voltak büdösek az emberek"
Ezt honnan tudod? Mert nekem mai tapasztalatom, hogy kegyetlen hónaljszag volt a 4-6-oson, nyilván egy hasonló "elég a heti fürdés" büdös szartól.
Beszélj a tanároddal, hogy gondok vannak otthon...
Mond el ezt neki...
Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy. Borzasztó lehet. Sajnos nekem úgy tűnik, hogy nincs anyagi problémátok, ami miatt a vízzel kéne spórolni, én így a szüleid bekattanását látom inkább ebben. Ők ezt így tartják normálisnak, és nem értik, hogy miért nem az. Változtatni biztosan nem fognak.
Amit tudok tanácsolni: szerezz be egy furminátort, vagy kérj kölcsön kutyás ismerőstől. Ha rászánsz egy két órát a kutyára majdnem maradéktalanul eltudod vele távolítani a kihulló félben lévő szőrt. Melós dolog, de utána hidd el, nem fogsz látni egy darabig szőrt.
Pl.: egy ilyen: [link]
A másik ami jó kutya szőr ellen a szösztelenítő henger. Azt tudsz a DM-be venni, nem drága.
Esetleg még ami eszembe jutott: nincs lehetőséged valamilyen sportra járni? Vizilabda, kézilabda, bármi? Ott minden edzés után tudnál zuhanyozni, az legalább három alkalom egy héten.
Ha veletlenul erre jarnal, meghivlak egy 20 perces zuhanyra. Szeretnek segiteni, de nem tudom hogyan...
17 evesen mi felvarrtuk a nadragjainkat. Eloszor levasalod, aztan felvarrod. Nezd meg a youtubon, keress ra. Az en anyum sem csinalta meg... Illetve pampog mindig, ha megnyitom a csapot, huuuu de utalom. (Hala isten nem vagyok raszorulva)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!