Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha anyám...

Mit csináljak, ha anyám lehetetlenné teszi, hogy igényes legyek?

Figyelt kérdés

Két szobás panellakásban élünk (+konyha/fürdő/előszoba/kiskamra) 4-en (nevelőapám/anyám/húgom/én+3 kutya)

Egy kutya a mi szobánkban van és a két kicsi az anyámék szobájában. Ez a kutya rettenetesen összeszőröz mindent. Minden nap pórszívózni kell amiért folyton kapom a leszidást. Ez a legkisebb dolog.

A nagyobb probléma a fürdéssel/zuhanyzással van. Régebben egy héten egyszer volt mikor meg kicsi voltam és nem tudtam úgy kiállni magamért illetve nem tudtam hogy ez nem normális akkor két hétben egyszer ha fürödtünk. Fogat mosni is a bátyám tanított meg. Mindig úgy kell időzítsem a hajmosást/zuhanyzást hogy ne lássák és ez nagyon kellemetlen nekem. Persze van nedves törlőkendő amivel reggel megtörlöm magam de az nem olyan. Tegnap kiröhögött amiért ki van szedve a szemöldököm mert nem volt éppen kifestve és úgy vékonyabb. Magamnak kellett 14 éves korom óta szedni és igen, néha elb*asztam a formát meg ilyesmi de nekem ez így is önbizalomromboló.

Ruháim sincsenek rendesek. Minden nadrágom nagy rám mert alacsony vagyok. Fenékben bő, az alját fel kell tűrni mert csak az van amit ismerősöktől kapunk vagy turkálóból. Persze lehetnek ott is jó cuccok én nem vetem meg, de ez túlzás ami nálunk van. (És akkor még a húgom tisztálkodásra szoktatását nem is említettem)

Értem én, hogy a vízszámla nem olcsó mulatság és azt is, hogy "költözzelhanemtetszik" de mégis...

17/l

2017. szept. 29. 19:50
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:
86%

Ez borzasztó, nagyon sajnálom, hogy ilyen igénytelen a családod. :(

Csak egy ötlet: próbálj meg az iskolában beszélni egy tanárral négyszemközt, hogy a testnevelés öltöző zuhanyzóját használhasd reggelente.

2017. szept. 29. 20:08
 2/53 anonim ***** válasza:
77%
A három kutya költségét vízszámlára lehetne fordítani, plusz akkor szőrt sem kellene porszívózni.
2017. szept. 29. 20:10
 3/53 Mansour ***** válasza:
13%

Egy két szobás lakásba nem való 3 kutya. Igazából még egy se, de egy kicsi esetleg még elmegy.

A fürdéssel kapcsolatban, lehet, hogy ezért megköveznek, de szerintem elég hetente egyszer. Nagy melegben, ha izzad az ember, akkor persze gyakrabban.

Mondjuk, ha úgy érzed, hogy többre van igényed, szerintem egy pár perces zuhanyozással nem sok vizet fogyasztasz, csak ne fél órákig állj a zuhany alatt. A kutyákra jóval több pénz elmegy, mint mondjuk a napi zuhanyzásra.

A ruha az tényleg pénzkérdés, de megint csak a kutyákon meg lehetne spórolni havi 1-2 ruhadarabra valót.

2017. szept. 29. 20:12
 4/53 A kérdező kommentje:

És még kiemelném, hogy középosztálybeliek vagyunk. Nemrég vettek kocsit félretett pénzből de eskü beáldoztam volna az internet lekapcsolást hogy spóroljanak azon a vízszámla helyett.

A tanártól való segítségkéréssel az a baj, hogy a tornaterem egy másik épületben van sokkal messzebb.

2017. szept. 29. 20:14
 5/53 anonim ***** válasza:
85%

Elég heti egy fürdés? Hát hármas te is kiba*szott igénytelen vagy. Úristen ez szánalmas.

Menj el a gyámügyhöz hogy emberhez nem méltó körlmények között tartanak titeket.

2017. szept. 29. 20:16
 6/53 Mansour ***** válasza:
11%

"Hát hármas te is kiba*szott igénytelen vagy"

Valami ilyesmire számítottam. Jó, majd elmegyek a gyámügyhöz, hogy embertelen körülmények között tartom magam... jó műsor lesz, felnőtt vagyok ugyanis. :-)

Amúgy a túlzásba vitt tisztálkodás miatt van a sok allergiás, gyenge immunrendszerű ember. Öregkorukra meg tiszta ráncosak lesznek, mert kiszárítják a bőrüket, meg mert rákennek mindenféle kozmetikai vacakot. Ha ez az igényesség, akkor gratulálok, hajrá!

2017. szept. 29. 20:28
 7/53 Mansour ***** válasza:
20%
Kérdező, most már akkor az a kérdést, hogy tulajdonképpen mennyi a vízszámlátok? Egy középosztálybeli családnak autó és 3 kutya mellett nem lehet gond egy normál vízszámla. Nem lehet, hogy tényleg rengeteget elpancsolsz?
2017. szept. 29. 20:31
 8/53 anonim ***** válasza:
77%
Hja, ha te heti egyszer hugyozol, meg kakálsz, valamint nem izzadsz, akkor tényleg heti egyszer fürdeni. De azért kezet szoktál mosni?
2017. szept. 29. 20:32
 9/53 A kérdező kommentje:
Ha borotválok vagy hajat mosok akkor több. Normális, hogy ha végre vízhez jutok nem fogok 5perc alatt végezni de így se telik fél órába max az egész. Mikor el voltak utazva gyakrabban tudtam fürödni akkor tényleg 5 perc volt egy zuhanyzás.
2017. szept. 29. 20:34
 10/53 Mansour ***** válasza:
10%

"Hja, ha te heti egyszer hugyozol, meg kakálsz, valamint nem izzadsz, akkor tényleg heti egyszer fürdeni. De azért kezet szoktál mosni?"

Te meg minden vécézés után beugrasz a zuhany alá?

Az intim mosakodást nem számítom a fürdés kategóriába. Az nálam is gyakoribb.

2017. szept. 29. 20:40
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!