Anyukámmal beszélni a fogamzásgátlásról?
16 éves lány vagyok. Öt hónapja vagyunk együtt a barátommal. Az első igazi kapcsolatom.
A szüleim nagyon jól fogadták; örültek neki, kedvelik. Ugyanakkor nem azok a típusú emberek akik nagyon belefolynának a magánéletembe, így nem igazán került szóba a szexuálitás sem.
Mostanában úgy látom már, hogy lehetséges, hogy nemsokára le fogunk feküdni egymással, ami szeretném, ha a lehető legbiztonságosabban történne. Emiatt úgy döntöttem, szeretnék elmenni egy nőgyógyászhoz, és esetleg elkezdeni fogamzásgátló tablettát szedni, vagy legalább konzultálni így az első alkalom előtt egy orvossal.
Hogyan kellene kezdeményeznem ezt a beszélgetést? Bízom anyukámban és szeretném ha ez se lenne tabu, de félek, hogy nehezen viselné, ha ennyire konkrétan szembe kéne néznie vele, hogy a lánya szexuális életet él.
Nektek hogyan zajlott ez (ha voltatok hasonló helyzetben) és/vagy miket tanácsoltok?
Köszönöm előre is a válaszokat! :)
#26-os vagyok, egy hónapra is írnak ki ;) de nem gáz :D
Nem vészes egy havinak az ára!
"csak halkan szólnék, hogy a fogamzásgátlóra KETTEJÜKNEK van szüksége. És persze, természetesen nyugodtan lehet a szülőktől pénzt kérni kiváltani, nincs ezzel a világon semmi gond."
Csak halkan szólnék, nekem mindig az volt a fontos, hogy a lányom ne essen teherbe, nem az elv, hogy ketten dugtok, fizessen bele ő is, vagy váltsa ki ő. Frászt. Felíratjuk, kiváltjuk, mert az én lányom marad ott a következményekkel és nekem az a fontos, hogy ez mindig rendbe legyen, nem az, hogy a partneren is be legyen hajtva, mert az is csinálja.
Egy havi adag nem gáz? Jó mondjuk kapsz 5 ezer zsebpénzt, amiből 3 ezer az egy havi adag, kiváltod, aztán meg tátod a szádat mikor anyád csodálkozik, hogy hova megy el folyton a pénzed?
Kedves anyuka! A koton mennyibe is kerül? Kb egy ezres... Plusz korlátozott számban lehet vele szexelni, jobban megéri es olcsóbb is egy havi tabi, mint ha folyton gumit kene venni.
;)
#36, hogy ilyen válaszok jöttek, annak az oka első sorban az első 8 válaszban keresendő, ahol a kérdésre válaszlás helyett elkezdték megkérdőjelezni a Kérdező döntéseit, ki felszólítóan - "Védekezzetek gumival." - ki sziréndal-módra..."Ha beszélgetsz vele, esetleg te is láthatod más szemszögből a dolgokat, pl. ami itt is felmerült, hogy biztos kell-e a gyógyszer, vagy hogy biztos vagy-e benne, hogy itt az ideje az "elsőnek".
Szerintem nem kell, hogy ez tabu téma legyen, csak ne bejelentsd, hanem kérj tanácsot,"
Na, ez ugye megteremtette az alaphangulatot, hogy "mi lesz, ha az anyja is ezt csinálja?" - na ezért kellett tudatosítani nyomatékosan a kérdezővel, hogy mind a szex, mind a fogamzásgátlás, mind az, hogy bevonja-e valamelyik szülőt, az az ő döntése, az ő szabadsága, neki van a témában szava és választása.
Annál jobb tanácsot meg nem hiszem, hogy lehetne adni egy ilyen beszélgetéshez, mint hogy előtte készüljön fel mindenféle válaszra, és akkor nem érheti meglepetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!