Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukámmal beszélni a fogamzás...

Anyukámmal beszélni a fogamzásgátlásról?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok. Öt hónapja vagyunk együtt a barátommal. Az első igazi kapcsolatom.

A szüleim nagyon jól fogadták; örültek neki, kedvelik. Ugyanakkor nem azok a típusú emberek akik nagyon belefolynának a magánéletembe, így nem igazán került szóba a szexuálitás sem.

Mostanában úgy látom már, hogy lehetséges, hogy nemsokára le fogunk feküdni egymással, ami szeretném, ha a lehető legbiztonságosabban történne. Emiatt úgy döntöttem, szeretnék elmenni egy nőgyógyászhoz, és esetleg elkezdeni fogamzásgátló tablettát szedni, vagy legalább konzultálni így az első alkalom előtt egy orvossal.

Hogyan kellene kezdeményeznem ezt a beszélgetést? Bízom anyukámban és szeretném ha ez se lenne tabu, de félek, hogy nehezen viselné, ha ennyire konkrétan szembe kéne néznie vele, hogy a lánya szexuális életet él.

Nektek hogyan zajlott ez (ha voltatok hasonló helyzetben) és/vagy miket tanácsoltok?

Köszönöm előre is a válaszokat! :)

2017. aug. 14. 23:53
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
82%

Végre egy normális lány, aki nem a "lehetek terhes?" féle kérdést írja ki!

Szerintem nyíltan mondd meg anyukádnak, hogy mit szeretnél, ne kertelj. Mi értelme lenne homályosítani? Felnőtt ember, tudja, hogy megy a szex, akkor is, ha a lányáról van szó. Meg kell barátkoznia a gondolattal, hiszen egyszer össze fogsz költözni a jövendőbeliddel, esetleg gyereked is lesz. Úgysem fogja azt hinni, hogy szűz maradsz, lehet, hogy már most azt hiszi, hogy már meg is történt az első. Meg ő is volt fiatal, neki is biztos volt ilyen beszélgetése az anyukájával.

2017. aug. 15. 00:01
 2/37 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem a doki nem szívesen írna fel fogamzásgátlót, még fiatal vagy a gyógyszerhez. Védekezzetek gumival.
2017. aug. 15. 00:02
 3/37 anonim ***** válasza:
90%

#2 nőgyógyász apám révén szerintem ezt a mondatot gyorsan szívd vissza :D

Néha beszélgetek vele ilyesmiről és 15-20 éves kor között van a legtöbb "új" páciense. Legtöbben tablettáért. És örömmel felír nekik bármely nőgyógyász, mert így legalább nem abortusz miatt jönnek.

2017. aug. 15. 00:14
 4/37 anonim ***** válasza:
17%

Szerintem minnel kesobb sokkolod a szuloket annal jobb! Felelossegteljesen gondolkodsz, de amig nem biztos a dolog, nem kell orvoshoz rohangalni.

Ot honap meg nem olyan sok, persze nemis keves, de gondolom meg nem a napokban tervezitek:)

En azt tanacsolom, hogy vedekezz ovszerrel, a hormontartalmu szer raer kesobb ha mar biztosabb a kapcsolat es idosebb vagy!:)

Ha erdekel nalunk ez ugy zajlott, hogy majdnem egy ev kapcsolat utan tortent meg a baratnommel, aki hasonlo koru volt mint te, de mi csak siman gumit hasznaltunk. orvoshoz kesobb ment el es en kisertem.

2017. aug. 15. 00:20
 5/37 anonim ***** válasza:
14%
#3 nem szivom vissza! Nem normalis egy 16 eves lanyt hormontartalmu szarokkal kezelni! Kesobb ha gyereket akar akkor kiderul hogy lehet hogy a gyogyszer miatt nem lehet???!! Nem feltetlenul amiatt, lehet betegseg stb. De akkor is , epeszu ember nem ir fel egy olyannak akinek van mas valasztasa! Sajnalom hogy ilyen emberek praktizalnak...
2017. aug. 15. 01:42
 6/37 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező, nyugodtan elmehetsz egyedül is a nőgyógyászhoz, a párod is elkísérhet akár.
2017. aug. 15. 07:30
 7/37 anonim ***** válasza:
30%

Ötös ne okoskodj, a páciensek nagy része kislány és KAP gyogyszert, mert az orvosoknak NEM érdekük hogy ne írjanak fel minden szart, ugyanis a gyógyszergyártó cégek támogatását élvezik.

Dughatod a fejed a homokba de attol ez tény -a szülészet tanárom is "jonak tartja" a fogamzásgátlót 16 éveseknek.

Persze mert fizetnek nekik érte... igy aztán édes mindegy, ha kiperkálják a 10000 ft-os vizsgálati dijat, bármit felir, amit nem szégyell.

És sokan ugy tartják, h inkább hormon (nem baj ha esetleg hosszútávon sztbxsza a gyereket vele), mint évi három abortusz.

Kérdező, állj elé és csá. amugy gumi jobb lenne a betegségek elkerülése végett is.

2017. aug. 15. 08:01
 8/37 anonim ***** válasza:
36%

Vannak alternatívák azért, szerintem érdemes anyukáddal beszélned, az első vizsgálatra ő kísérjen el, ne a párod. Ha megbízol benne, ez sokat dobhat a kapcsolatotokon. :) Hidd el, anyukád sem gondolja, hogy csak egymás kezét akarjátok fogni. Ha beszélgetsz vele, esetleg te is láthatod más szemszögből a dolgokat, pl. ami itt is felmerült, hogy biztos kell-e a gyógyszer, vagy hogy biztos vagy-e benne, hogy itt az ideje az "elsőnek".

Szerintem nem kell, hogy ez tabu téma legyen, csak ne bejelentsd, hanem kérj tanácsot, hogy ő hogyan látja a dolgot, vagy ő mit csinált ennyi idősen.

Én örülnék, ha ekkora bizalommal lenne felém a lányom, sajnos nekem ez anyámmal nem nagyon volt meg, borzasztóan prűd volt ilyen téren.

Jó látni, hogy vannak még hozzád hasonló kamaszok, és nem csak és nélkül hajigálja el a bugyikát mindenki! :)

2017. aug. 15. 10:03
 9/37 anonim ***** válasza:
84%
"Ha beszélgetsz vele, esetleg te is láthatod más szemszögből a dolgokat, pl. ami itt is felmerült, hogy biztos kell-e a gyógyszer, vagy hogy biztos vagy-e benne, hogy itt az ideje az "elsőnek"." - izé, ez PONT az a két téma, ahol a Kérdezőnek meg a párjának kell egyetértenie.
2017. aug. 15. 10:56
 10/37 anonim ***** válasza:
36%

Őszintén érdekelne, mi a lepontozás oka?!

Inkább végig kéne hazudnia a leányzónak a kamaszkorát, és ész nélkül dugni mindenkivel, csak mert felismerte, mire való az a lyuk ott lent, vagy mi?

2017. aug. 15. 10:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!