Anyukámmal beszélni a fogamzásgátlásról?
16 éves lány vagyok. Öt hónapja vagyunk együtt a barátommal. Az első igazi kapcsolatom.
A szüleim nagyon jól fogadták; örültek neki, kedvelik. Ugyanakkor nem azok a típusú emberek akik nagyon belefolynának a magánéletembe, így nem igazán került szóba a szexuálitás sem.
Mostanában úgy látom már, hogy lehetséges, hogy nemsokára le fogunk feküdni egymással, ami szeretném, ha a lehető legbiztonságosabban történne. Emiatt úgy döntöttem, szeretnék elmenni egy nőgyógyászhoz, és esetleg elkezdeni fogamzásgátló tablettát szedni, vagy legalább konzultálni így az első alkalom előtt egy orvossal.
Hogyan kellene kezdeményeznem ezt a beszélgetést? Bízom anyukámban és szeretném ha ez se lenne tabu, de félek, hogy nehezen viselné, ha ennyire konkrétan szembe kéne néznie vele, hogy a lánya szexuális életet él.
Nektek hogyan zajlott ez (ha voltatok hasonló helyzetben) és/vagy miket tanácsoltok?
Köszönöm előre is a válaszokat! :)
#9 Bocs, de nem értek egyet. Baromi sok ilyen kérdés van, ahol a kamasz (netán idősebb) srác erőlteti a szexet, mer' ugye ha szerecc akkor engeded hogy betegyem... Míg adott esetben a lány nem tart még ott, és ezért baromi rossz érzésekkel fog bírni utána. Nem mondom, hogy a kérdező párja ilyen, hiszen rendes srácról számolt be, de ettől függetlenül a kérdezőnek biztosnak kell lennie benne(!), hogy valóban akarja a szexuális kapcsolatot.
Egy őszinte beszélgetés rosszat semmiképp sem tesz.
A védekezés meg... őszintén, még felnőtt férfiaknál is az van, hogy persze, oldja meg a csaj, mert könnyebb, ha nem kell gumit húzni. Jó esetben az ő korukban még kevésbé kell félni a szexuális úton terjedő betegségektől, a hormonoktól meg oké, tekintsünk el, vitáztatok eleget az előző oldalon. De ne szedjen gyógyszert csak azért, mert a pasija azt mondta (főleg, hogy vszeg ő is pont ugyanannyira tájékozott a veszélyekről...), igenis jó az, ha elbeszélget róla egy felnőttel, akinek jó esetben több tapasztalata van, illetve egy orvossal, aki felvilágosítja a veszélyekről, előnyökről, hátrányokról. Minden módszernek van. Normális nődoki pedig elmondja az összes alternatívát, amik léteznek.
Plusz egy első alkalmas(!) nőgyógyászati vizsgálaton semmi keresnivalója az egyszeri pasikának, az pont elég feszkó anélkül is egy nő/lány életében.
De épp ez az, a kérdező _szeretne_ beszélgetni az anyjával ezekről a dolgokról, csak azt nem tudja, hogyan kezdjen bele, mert nehogy a kedves mama kiakadjon.
Erre mondtam én, hogy ne bejelentse, hogy bogyót akar és jön az első szex, hanem kérje ki a tanácsát, hogy ő milyen volt 16 évesen, ő mit tenne a helyében, és ő milyen megoldást javasol.
Ettől függetlenül nyilván a kérdező dönt, de anyuka is sokkal könnyebben fogja fogadni a dolgot, ha nem azt érzi, hogy kész helyzet elé van állítva, hanem igenis fontos a tanácsa - ha már ő az anyja, vagy mi a szösz.
16 éves létedre választékosan fogalmazol, helyesen írsz, és éretten gondolkodsz a szexről. Gratulálok!
Ha mindezt így elmondod édesanyádnak, akkor biztosan nem fog megszólni miatta. Csak legyél őszinte, és majd ő is tud tanácsokat adni. :)
21/L
És akkor jön a találós kérdés, hogy ha anyuka nem ért egyet a Kérdező szándékaival, akkor a Kérdező mit csináljon? Azért legyen vesztes, mert az anyjával kerül konfliktusba, vagy azért, mert a párjával kerül konfliktusba???
Ráadásul egy olyan helyzetben, ahol a konfliktus simán elkerülhető, anyuka nyilván azért nem hozza fel maga ezeket a témákat, mert nem ragaszkodik a kérdésbe való bevonódáshoz.
Na, pont ezért van itt ennyi ugyenemvagyokterhes kérdés, mert a leendő/jövő szülők így gondolkodnak... ez baromi szomorú szerintem.
Ha annyi idős lesz a gyermekem, én büszke leszek rá, ha megbízik bennem annyira, hogy ezeket a kérdéseket ne a hozzá hasonlóan tudatlan barinőkkal/pasijával beszélje meg. Sok probléma elkerülhető ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!