Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem meg ezeket...

Hogy értessem meg ezeket anyukámmal?

Figyelt kérdés

Úgy másfél hete hazahoztam egy kiscicát és mióta nálunk van, anya folyton veszekszik velem amiatt, hogy mit hogy csinálok vele.

Pl. szerinte a macskákhoz hozzá se lehet érni, őt se láttam még soha akár csak egy pillanatra se megsimogatni az új cicánkat, csak max gügyögött neki, mint valami kisgyereknek. És ha engem vagy tesómat meglát, miközben megsimogatjuk vagy az ölünkbe vesszük, egyből kiabálni kezd velünk, hogy tegyük már le, ezért nem alszik esténként, mert mindig megfogjuk nap közben, nem engedjük szaladgálni, hogy kifárassza magát és nem tud estére elfáradni..Hiába mondom neki, hogy a cicák alapból este éberebbek, nem hiszi el :D Meg ma is amiatt veszekedett velem egy sort, hogy kimentem volna megetetni a cicát, de láttam, hogy ott fekszik kinyúlva a teraszon, de még nem aludt (vagy én keltettem fel, ahogy kimentem és már nem), szóval felvettem, leültem vele a hintaágyra és simogattam, amíg el nem aludt az ölemben, erre anyám is pont kijött és meglátta, hogy ott "altatom" és megint elkezdte a szokásos hülyeségét kiabálni, hogy na épp ezért nem tud este aludni..Pedig amúgy is álmos volt, amikor kimentem hozzá, meg amúgy is elaludt volna, nem tök mindegy, hogy a párnáján alszik vagy az ölemben?

Meg egyébként mostanában elég gyakran előfordul, hogy a cica eltűnik nap közben egy kis időre, és szerintem olyankor alszik valami kis titkos helyen, ahol anyám nem tudja felébreszteni..Persze szerinte ezért is én vagyok a hibás, mert felborítottam a napi rendjét és elbújt valahová és elaludt, amiért este nem tudta kipihenni magát (miattam), mi meg kereshetjük...

És amivel még az őrületbe kerget, hogy állandóan adja neki a tehéntejet, hiába mondom, hogy neki még nem szabad ilyet innia, azt sem érti meg. De persze csodálkozik, hogy miért megy szegénykének a hasa..És a poén, hogy épp pár napja oltattuk be és anya meg is kérdezte az állatorvost, mit ehet meg ihat-e tejet, erre az orvos azt válaszolta, hogy fokozatosan szoktassuk hozzá a házi koszthoz meg a tejhez. De úgy látszik, az ő szótárából kimaradt a "fokozatosság" szó, mert azóta folyton a mi kajáinkkal tömi a cicát, nem elég, hogy odarakja elé a tejet, ami még csak fel sincs legalább vizezve, még sütit is ad neki, meg volt, hogy egy darab csokit is odarakott a táljába...És nem hiszem, hogy jót tesz az egész szervezetének, hogy eddig csak cicakaját kapott, erre egyik napról a másikra már tömik mindennel..Ha persze rászólok, hogy ne adjon neki ilyeneket, azt mondja, hogy az állatorvos is mondta, hogy szoktassuk rá ezekre az ételekre!

Hogy értessem meg vele, hogy nem egészséges még ilyen kajákat adni egy 12 hetes kiscicának, valamint hogy nem azért nyivákol az ajtó előtt egész éjszaka, mert nap közben néha megsimogatom? -.- Egyébként nem is szoktam folyton a kezembe venni, csak 1-2 percre (kivéve, mikor amúgy is látom rajta, hogy álmos), de ha menni akar játszani, úgyis elkezd rugdalózni és akkor lerakom.

2017. júl. 25. 02:10
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
Kedves kérdező: meg kell értenie Anyukádnak hogy csak azt adhat neki ennivalót amit a macska is szeret.
2017. júl. 25. 03:59
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Keress neki az interneten cikkeket a macskákról (külön, amilyen fajta van nektek) és tedd az asztalára. Hátha az írott szónak jobban hisz, mint nektek.
2017. júl. 25. 06:50
 3/9 anonim ***** válasza:
46%
Ha nem valami agyon tenyésztett macska, akkor nyugodtan ihat tejet és ehet házikosztot. Soha, egy mácskánk sem kapott tápot, és nem volt semmi bajuk.
2017. júl. 25. 06:54
 4/9 anonim ***** válasza:
82%
Az anyád szellemileg retardált.
2017. júl. 25. 08:00
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A macska inkább egyáltalán ne igyon tehéntejet, ahogy a süni se! Ezek az állatok laktózérzékenyek alapból, nem tudnak hozzászokni,ami az emésztőrendszerüket illeti! A cicák alapból laktózmentes tejet termelnek. A süti/csoki pedig mérgező szinte minden állatnak, pláne, hogy a macska ragadozó és nem eszik lisztet meg búzát. Úgy hangzik az egész, mintha anyukád direkt ki akarná nyírni!
2017. júl. 25. 08:28
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Tehéntejet inkább ne igyon, mert fostos lesz tőle!

Kecsketej az okés, de legjobb lenne neki cicatej - boltban kapható.

A házkoszt - flőeg ha húsos - okés.

2017. júl. 25. 09:03
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

Juj, hangosan felnevettem azon a válaszán, hogy az orvos mondta, hogy szoktassátok rá :D :D Nem is azt mondta :D

Anyukád jót akar, csak egy kicsit szelepes :D

2017. júl. 25. 10:20
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem anyukád. Ráadásul kinti cica, szóval bent nem hiszem, hogy éjszaka zavar titeket. Remélem, ha elég idős lesz, akkor az ivartalanításba simán beleegyezik majd.

Az orvosotok a másik fele. Macska nem ihat tehéntejet, mert laktózérzékeny! Nagyon furcsa, hogy ezt egy állatorvos nem tudja. A csoki, édesség szintén káros a macska egészségére. Macskának macskatáp való.

2017. júl. 25. 11:31
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Ma kerestem egy oldalt neki, amin felsorolták, mit lehet adni cicáknak meg mi az, amit soha, semmiképp nem lehet adni nekik és odatettem elé, hogy olvassa el, erre annyit válaszolt, hogy ez hülyeség, az orvos is mondta, hogy ihat tejet, meg hogy ő amikor adott neki a sütiből, azt is nem győzte befalni, szóval ha annyira ízlik neki, nem hiszi, hogy beteg lesz tőle..

De szerintem azért ette annyira a süteményt, mert még mindig inkább ette azt, mint a kajáját, amit anya adott neki...Ugyanis előtte rakott ki neki anya tökfőzeléket és abba potyogtatta bele a száraz tápját és már nem azért, de nekem is felfordult ettől a gyomrom, nem csodálom, hogy a cica se akarta megenni..Meg amúgy úgy vettem észre, nem is igazán szereti a száraz tápokat, inkább a konzerveket meg az ilyen tasakos szószos kajákat eszi, szóval kicsit se lett a tökfőzelék attól gusztusosabb neki, hogy belerakta szétázni a száraz tápot...

És egyébként 7., én is ott voltam, amikor az orvos mondta, hogy szoktassuk rá a házi kosztra. Annyira mondjuk csak nem lehetnek betegek tőle a macskák, ha kapnak néha valami emberkaját is, ugyanis ahonnan elhoztam a cicát, ott is simán kirakták pl. a főzelék-maradékot a cicáknak, a maradék rántottát, vagy kaptak kakót (mondjuk az már más kérdés, hogy én kakót biztos nem adnék az enyémnek) és mégis élnek és virulnak az ottani macskák. De én ezt úgy értelmeztem, hogy NÉHA lehet adni neki valami kaját, amit mi is eszünk, de azért nem azon kell élnie.

2017. júl. 25. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!