Hogyan értessem meg anyukámmal hogy a kislányom nevét én szeretném eldönteni?
Egyértelműen elmondod neki.
De ha esetleg nem is vele laksz, nem is rajta élősködsz, akkor meg aztán végképp semmi beleszólása nem lehet.
Egyszerűen megmondod neki, hogy Lívia lesz a neve és kész. Te vagy az anyja, a te döntésed. Ő is adhatott nevet a saját gyerekének, te meg adsz a tiednek.
(Egyébként a Lívia szerintem gyönyörű név.)
Csak a kérdés alapján azt hittem, valami Dzsenifernek vagy Bijonszénak akarod elnevezni, mert akkor még megérteném, hogy nem akarja, hogy szerencsétlen kislány neve gúny tárgya legyen majd.
De a Líviával semmi baj nincs, nagyon-nagyon szép név! A Katinka pedig egy kislánynak aranyos, de egy komoly cégvezetõ fõnökasszonynak sokkal inkább röhejes, ebbe nem gondol bele a mama? Azt meg nem is kommentálom, hogy nem képes megérteni,hogy nem szeretnéd, hogy a kislányod neve egy elhunyt személyre emlékeztessen.
Mondd meg neki ezeket az indokokat. Ha megérti, megért, ha nem, akkor nem. Magánügye, attól még a te gyerekedet te nevezed el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!