Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan értessem meg anyukámmal...

Hogyan értessem meg anyukámmal hogy a kislányom nevét én szeretném eldönteni?

Figyelt kérdés
Én a Lívia nevet szeretném adni a hamarosan születendő kislányomnak, de ő csak azt hajtja hogy legyen Katinka (én Kata vagyok) vagy pedig legyen Mónika mint keresztanyukám aki 23 évesen meghalt betegségben, én érthető okokból egyiket sem szeretném de ő nem nagyon akarja megérteni.
2017. márc. 21. 17:38
1 2
 1/16 anonim válasza:
77%

Egyértelműen elmondod neki.

De ha esetleg nem is vele laksz, nem is rajta élősködsz, akkor meg aztán végképp semmi beleszólása nem lehet.

2017. márc. 21. 17:39
 2/16 anonim ***** válasza:
96%
Az a gond,hogy ezt egyáltalán valakivel meg kell értetni. Magától értetődő(nek kellene lennie),hogy a TE gyereked nevét TE választod. Ha nem érti meg, akkor ez van, úgyis az lesz a neve, amit te adsz neki és nem tud ellene mit tenni.
2017. márc. 21. 17:42
 3/16 anonim ***** válasza:
96%

Egyszerűen megmondod neki, hogy Lívia lesz a neve és kész. Te vagy az anyja, a te döntésed. Ő is adhatott nevet a saját gyerekének, te meg adsz a tiednek.

(Egyébként a Lívia szerintem gyönyörű név.)

2017. márc. 21. 17:44
 4/16 anonim ***** válasza:
1%
Milyen érthető okokból? Egyik sem rosszabb mint a Lívia.
2017. márc. 21. 17:59
 5/16 anonim ***** válasza:
88%
Nem tudom mit kéne ezen megértetni, Lívia lesz és kész mert a te gyereked, te szülöd meg, neked ez tetszik. Ha a mamának nem tetszik akkor unokázni sem kell engedni, akkor majd megérti a dolgot.
2017. márc. 21. 18:03
 6/16 anonim ***** válasza:
16%
Csak tudnám hogy agyilag gyerekek minek szülnek...
2017. márc. 21. 18:12
 7/16 anonim ***** válasza:
96%
Pedig a szülőszobán téged fognak megkérdezni, nem az anyukádat, úgyhogy ezt a kérdést megszívta a kedves mama.
2017. márc. 21. 18:32
 8/16 anonim ***** válasza:
94%
Nem kell vele megértetni.ez lesz a neve és kész.nem is kell felhozni ezt a témát szerintem!
2017. márc. 21. 18:45
 9/16 Estádio de Felchút ***** válasza:
93%
"Anya, ezt én és a férjem döntjük el. Kérsz egy kávét? Milyen volt a napod?"
2017. márc. 21. 19:24
 10/16 anonim ***** válasza:
90%

Csak a kérdés alapján azt hittem, valami Dzsenifernek vagy Bijonszénak akarod elnevezni, mert akkor még megérteném, hogy nem akarja, hogy szerencsétlen kislány neve gúny tárgya legyen majd.

De a Líviával semmi baj nincs, nagyon-nagyon szép név! A Katinka pedig egy kislánynak aranyos, de egy komoly cégvezetõ fõnökasszonynak sokkal inkább röhejes, ebbe nem gondol bele a mama? Azt meg nem is kommentálom, hogy nem képes megérteni,hogy nem szeretnéd, hogy a kislányod neve egy elhunyt személyre emlékeztessen.

Mondd meg neki ezeket az indokokat. Ha megérti, megért, ha nem, akkor nem. Magánügye, attól még a te gyerekedet te nevezed el.

2017. márc. 21. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!