Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan értessem meg anyukámmal...

Hogyan értessem meg anyukámmal hogy a kislányom nevét én szeretném eldönteni?

Figyelt kérdés
Én a Lívia nevet szeretném adni a hamarosan születendő kislányomnak, de ő csak azt hajtja hogy legyen Katinka (én Kata vagyok) vagy pedig legyen Mónika mint keresztanyukám aki 23 évesen meghalt betegségben, én érthető okokból egyiket sem szeretném de ő nem nagyon akarja megérteni.
2017. márc. 21. 17:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
88%

Mondd neki, hogy már el van döntve, nem kérdéses. Majd megérti, ha meglátja az anyakönyvi kivonatot.

Első, ha nála laknának, akkor sem lenne beleszólása. Ezt két ember dönti el, és egyik sem a nagymama.

2017. márc. 21. 21:51
 12/16 anonim ***** válasza:
És akkor mi van,ha nem érti meg? A szülőszobán téged kérdeznek meg, hogy mi lesz a pici neve. Nem mást. Még csak nem is apát. Mindig anyát kérdezik.
2017. márc. 22. 11:50
 13/16 anonim ***** válasza:
Még magadért sem tudsz kiállni, mi lesz ha a gyerekedért kell? Hány éves vagy, 20?
2017. márc. 22. 15:05
 14/16 anonim ***** válasza:

És ha két keresztneve lenne a kislánynak? Akkor mindkettőtök vágya teljesülne. Szerintem a Lívia Katinka nem is hangzik rosszul :)

De ha nagyon nem szeretnéd ezt, akkor ülj le vele megbeszélni.

Egyébként az apai nagymamám erősködött, hogy Laura vagy Anita legyek, viszont anyum nem hallgatott rá. Eleinte sértődés volt a dologból, de elég hamar megbékéltek.

2017. márc. 22. 19:27
 15/16 anonim ***** válasza:
Mivel mindenképp Te döntesz (gondolom nem ront majd be a szülőszobára és szorít kést a torkodhoz, amikor bediktálod a gyerek nevét), egyszerűen ne foglalkozz vele. Hallgasd meg, bólogass, aztán csináld, amit TE akarsz. Ne stresszeld magad ilyen hülyeségeken, semmi köze a lányod nevéhez, majd felfogja, ha látja, hogy az anyakönyvi kivonatban Lívia szerepel.
2017. márc. 23. 12:09
 16/16 anonim ***** válasza:

nem tök mindegy? szüléskor te fogod bediktálni a nevet, nem ő.

Mondd meg neki, ha ennyire nem jön be a Lívia, akkor még esetleg szóba jöhet az Annunciáta vagy a Dezideráta. Esetleg a Hatidzse.

Szóval jól gondolja át, miből válogat :P

2017. márc. 24. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!