Hogyan lehet a gyerekkel elfogadtatni, hogy valaki gyakran van nálunk?
lassan egy éve találkozgatok valakivel, aki most már egy ideje nálunk szokott aludni. Van egy 2 éves és egy 8 éves gyermekem, akike egyedül nevelek.
A kicsi kezdi elfogadni, most már mosolyog, ha látja, hogy itt van, viszont a lányom nem nagyon tudja elfogadni vagy nem is tudom.
Elég nagyszájú lány, az öccsét is "viszi magával", felbíztatja, hogy ő is incselkedjen vele együtt.
Szóval ezek a kitűnőbb reakciói egy-egy alkalom után:
- Kiabál, hogy miért aludt itt, pedig ő nem szereti, ha itt alszik
- Nekiáll hisztizni, hogy Y-nal többet alszok, mint velük
- Kiakad, hogy becsukom a szobaajtóm
- Kiabál akár este vagy reggel, hogy ne aludjon itt, aludjak velük
- benyitogat, ma reggel bezártam az ajtót, nekiállt kiabálni, hogy miért zárom be??
- kopogtatnak
- beszaladnak és kiabálnak, hogy " buuu"
meg biztos vannak dolgai, de hirtelen ezek jutottak eszembe. Más férfit nem látnak velem, nem cserélgetem őket, mint más a fehérneműjét.
Alapvetően amúgy kijönnek, szóval nem ez a baj, hanem konkrétan az a baja, hogy mi együtt alszunk. Próbáltam vele beszélni, de hasztalan.
Mit mondhatnék/tehetnék, hogy ne így reagáljon?
8 eves a lany
Kerdes a felvilagositassal.hogyan is alsz ?
Lassan ideje lenne :-D
Komolyan mert en majdnem lecsusztam a sajat gyerekemet
De azt magyarazd meg neki h bar imadod szereted oket, megis szukseged van szerelemre. Akar a mesekkel is johetsz. Te is vartad a herceged es ugy gondolod h most erkezett meg :-)
Igaz nincs feher lova de hat a mai hercegek mar nem azzal jarnak:-)
Maseld el h szereted ha a gyerekeid puszilnak simogatnak olelnek. De a szerelmed olelese is kell neked. Mas a ketto es mi d a ketto fontos.
Meselj neki arrol h a boldogsag jo dolog az ember jobban erzi magat szebb lesz nevetosebb es ez a boldogsag amit neked a gyerekek adnak jo szep de az meg jobb ha ezt megoszthatod azzal a ferfival akibe szerelmes vagy :-)
Nem olvastam végig a válaszokat, de eléggé le vagy maradva a felvilágosítás témával.
Egy 8 éves már sejti, hogy szexeltek, és ennek a tabujával szórakozik.
Szépen ülj le, és magyarázd el neki, hogy máshogy szereti két felnőtt egymást, mint egy gyerek és egy felnőtt. A felnőttek együtt alszanak, ha szerelmesek, ha pedig becsukjátok az ajtót, azért van, mert kettesben szeretnél lenni a szerelmeddel.
Sokat segített volna a helyzeten, ha korábban is tartasz én időt, gyerekmentesen, mikor megmondod nekik, hogy anyunak szüksége van egy kis szabadidőre, amit a barátnőkkel vagy egyedül töltesz, mikor mihez van kedved.
Így a gyerek nem azt érzi, hogy az ő anyás idejéből vesz el a pasi, hanem a te szabadidődet osztod meg vele. Az alvás pedig abszolút szabadidőnek kellene lennie. Hívtak már át barátokat? Ha 2en együtt szeretnenek aludni, azt szabad. A 2 gyerek akik barátok aludhatnak együtt, mint anya és az ő barátai.
A gyerek szerintem nem tud semmit semmiről..elmondtad neki, hogy szeretsz xyal aludni, mert ő a szerelmed és a szerelmesek együtt alszanak? Elmondtad, hogy a szerelmesek sokat vannak együtt? Ettől még a gyerekeket nem szereted kevésbé, csak máshogy?
Mint ahogy ő is máshogy szeret téged és a tesóját? Hogy sokféle szeretet van?
Szerintem ez mind kimaradt...
Az este a szerelmesek ölelkeznek témát is elkezdhetnéd már, a suliban már sokan tudják..
"Lehet nálatok tanyán a pártalálás az élet értelme.
Tanya, vagy város, a világ úgy működik, hogy az embereknek párjuk van.
"Es akkor mar a gyerek az elsö"
A gyerek családtag. Nem első, és nem utolsó. Pont annyi joga van, mint a család többi tagjának. Kötelezettsége, persze, kevesebb, egy bizonyos korig.
"20 eves projekt aminek elsöbbsege van , maskepp nem vallalta volna."
A 20 éves projekt azt jelenti, hogy a lehetőségeimhez képest a legjobbat próbálom adni neki. Nem azt, hogy én ezentúl nem funkcionálok nőként, vagy férfiként, és lemondok minden igényemről.
"Nem zarkozik be pasasokkal , talan var amig a gyerek tini lesz."
Aha, 15 évre majd zárdába vonulok. Na de akkor ki neveli a gyereket?
"Ha nem kesz aldozatokra, ne vallaljon gyereket."
Az anyaság nem áldozat. Szerinted az?
Kérdező, nyilván valóan féltékenykedik... és ezen a ponton ez ennyi, a féltékenységnek NINCS racionális megoldása. Ha túlzásba viszi, szóba jöhet a gyermekpszichológus, ha annyira nem, akkor majd kinövi.
(a 45%-os fajtájától meg az ég óvjon minden normális embert... a világ legnagyobb borzalmai a mártiromkodó anyucik... akik pont ezzel teszik tönkre a gyerekeik életét)
Na figyelj, megpróbálom komolyan venni a témát és kifejteni a véleményemet ezzel kapcsolatban, mert látom, hogy még mindig aktuális. Szerintem ott követtél el hibát, hogy nem voltál elég következetes a nevelésével korábban. Kezdjük ott, hogy egy 8 éves gyerekkel miért kell együtt aludni? Ha korábban erről leszoktattad volna, már nem lenne aktuális a problémád nagy része. Így, hogy hirtelen lett megfosztva ettől, persze, hogy úgy érzi, a szerelmed miatt történt. Az rendben van, hogy még fiatal vagy, és vannak vágyaid az életben, de meg kell értened, hogy ő még csak egy 8 éves gyerek, akinek szintén vannak igényei, és nem várhatod el tőle, hogy tökéletesen alkalmazkodjon minden változáshoz, főleg egy ilyenhez. Logikus, amit elvársz tőle, mert egy 8 éves gyereknek már tényleg nem kéne olyan dolgokat igénybe vennie, mint például a szülővel alvás, de azt kell vele megértetni, hogy azért nem alszol vele, mert már túl nagy ehhez, nem pedig a barátod miatt, de mivel te is csak a barátodat látod ebben az egészben, így nem is fog soha megoldódni a probléma.
Természetesen a fiatal kor is szerepet játszhat a viselkedésében, és később lehet, hogy megértőbb lesz, de nem várhatod, hogy ő alkalmazkodjon hozzád, és nem foszthatod meg az igényeitől azonnal, amikről már korábban le kellett volna őt szoktatnod. Az itt vitát generáló válaszoló nagy felháborodást váltott ki sokakból, és én is elítélem a felesleges mocskolódását, de abban igaza van, hogy nem tudsz bármit megtenni gyerek mellett, és csökkentened kell a saját igényeidet. Tetszik, vagy sem, de őket kell előtérbe helyezni, és itt nem önfeláldozásra gondolok, de elsősorban az ő érdeküket kell nézni, és ha normális neveléssel sikerül elkerülni az elkényeztetést, marad lehetőség a te igényeid kielégítésére is.
Remélem azért, hogy megoldódik a problémátok, és sikerül a lányodat jobb belátásra bírni.
Bízok benne, sikerült valamennyire hasznát venned az írásomnak, még ha kicsit rohadt hosszú is. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!