Tinédzserektől várhatok-e igényességet, rendet és tisztaságot? (Vagy én vagyok maximalista? )
Nem rég lakom együtt a barátommal, akinek nagy kamasz gyermekei vannak. Azt hiszem közel vagyok a teljes kiboruláshoz, ugyanis a párom és én csinálunk mindent, a gyerekek meg kelletlenek, ha segítséget kérünk. A jelenlegi állapot pedig ez: ők sose takarítanak, a ruháikat a földre dobják le, maguk után kádat, vecet, konyhapultot, tűzhelyet úgy hagynak, ahogy éppen "maradt". Ha egy hétig halmozódik a mosatlan, akkor egy hétig hagyják úgy. Nem hajlandóak bevásárolni, boltba eljönni segíteni. De: elfogyott ez, vegyél nekem; miért nem mostad ki ezt?; hol van a pólóm?; nincs pénzem!; vegyél ruhát, de csak márkás a jó stb. Egy nap alatt olyan mocskot és rumlit csinálnak, mint ha 20 ember bulizott volna a lakasban. Tanulni utálnak, rengeteget neteznek, szamítógépes játékokkal játszanak.
Nyaraláskor a rájuk bízott feladat helyett, amíg itthon voltak bulit szerveztek, de hazudtak róla, hogy egyedül vannak, csak a szomszéd beszámolt róla és amikor emiatt rákérdeztünk még nekik állt följebb, hogy de úgy unatkoztak és magányosnak érezték maguk. (A kért dolgokat felerészt és a kéréstől eltérően csinálták meg.)
Próbálok türelmes lenni, de amikor látom, hogy olyanok történnek, amik már anyagi kárt is okoznak pl. zuhanykabin ajtajának megrepesztése, kád összekarcolása, ajtócsapkodás miatti vakolatpotyogas, frissen festett fal összetaperolása koszos kézzel, akkor kezdem úgy érezni nekem ez nem fog menni.
16-20 évesek tényleg ilyen igénytelenek vagytok otthon, mert anyu-apu kiszolgál benneteket vagy csak én vagyok balek? Hogyan tudok javítani a helyzeten?
Azok a gyerekek tükrözik a családot, amiben felnőttek. A T. barátod nevelése is bennük van.
Menekülj!
Háát,Én tuti lelépnék! A saját gyerekeim megcsinálják,más gyereke után biztos nem takarítanék,főleg rendszeresen!
Kérdezd meg a barátodat,Ő ezt hogyan képzelte,takarítónőt keresett maga mellé?
Kérdező, vagy te vagy a maximalista...
Egyébként 16+ "gyereket" ne akarj "megnevelni", mert ebben a koreográfiában csak te veszíthetsz, 16 éves kor felett az ember saját szülője is tök esélytelen.
Amit megtehetsz, az annyi, hogy nem szállsz be a játszmáikba, nem vásárolsz helyettük, nem mosol helyettük, stb, majd ha kell nekik valami elmennek a boltba, ha kell tiszta ruha, kimossák maguknak, stb.
Ez egyedül a gyerekek szülie feladata, tr ne szolj bele, mert jol nem jöhetdz ki belöle.
Aktuális csaj vagy, viselkedj is ugy, én annyival elintézem ha jönnek unokaöcsiék két hétre, hogy a szobájukban ök tartanak rendet, és ha kupi van leszarom.
Én mindig rendre voltam nevelve, unokaöcsi nem, unokahugi ha kedve van, pakol. Nem akadok ki, annyi a szabály hogy egyébként nem hagyhatnak szét semmit, vagy mennek haza.
Tipikus lusta diszno onzo kamaszok.
Kovetelni kell toluk a rendet minimum sajat maguk utan pakoljanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!