Miért nem jó a 4-es anyámnak? :@ Többi lent.
Hetedikes vagyok, 5 éven át kitűnő voltam, tavaly lett a bizibe EGY négyesem. Általában enyém szokott lenni a legjobb dolgozat az osztályból. Pl: ma is hoztam egy négyest, egyedüli négyes az osztályból, többi mind 3-as meg 2-es, de anyám ezen is fel volt háborodva. A tanárom szerint is nagyon jól teljesítek. Amikor megkérdezem anyámat, hogy még is miért nem jó a négyes, az a válasza, hogy:
1. beleszámít a továbbtanulásba. Megvan már hogy hova akarok menni, és oda elég ha négyes vagy. Jó nyilván jobbak az esélyeid ha vannak ötöseid is, de csak 2 tantárgyból állok négyesre, többi ötös. És hozzáteszem, nem azért nem tanulok meg mindent, mert tudom, hogy ennyi is elég. Meg szoktam én tanulni mindent, csak egyszerűen mindegyik tantárgyból olyan sokat kell tanulni, hogy nem tudok maximális teljesítményt nyújtani.
A 2. választípus: "Azért nem jó, mert tudom, hogy képes vagy jobbra is." DE MINDENKI KÉPES JOBBRA. És nem feltétlen tanulásról van szó, az emberek nagy többsége tud maximálisan teljesíteni, de ez egyszerűen fel tudja emészteni az embert. Ha minden egyes mondatot megtanulnék, még este tízkor is tanulnék.
És amúgy anyu ilyen kis "megszólalásai" miatt egyszerűen gyomorgörcseim vannak, egyik pillanatról a másikra rámtör a sírás. És nem azért, mert üvöltözik, megüt, semmi ilyen, egyszerűen csak belém öli a megfelelési kényszert, és már a doga megírása előtt egy nappal is azon stresszelek, hogyha egy hét múlva kiosztják, akkor megfeleljen a jegy anyámnak. Szinte már depressziós vagyok. Egyszer amikor elmondtam neki, majdnem sírva fakadt, magában suttogta, hogy annyi bajom van és még ez is... Majd amikor hazajöttem, NEKEM KELLETT BOCSÁNATOT KÉRNEM, mert gyomorgörcsöt, stresszet okoztam neki egész napra, azzal, hogy megnyíltam neki és elmondtam a problémáimat. Ez volt egy éve. Azóta nem beszélek neki ilyesmiről.
Úgyhogy szerintetek, mit csináljak, mit mondjak neki, hogy megértse, hogy erre nem vagyok képes?
Azt végre neked is fel kellene fognod, hogy a jegyeid csak viszonyítottak, a többiekéhez képest.
Ha új suliba kerülsz ott lehet, hogy az eddigi "osztályelsőként" csak "közepes" tanuló leszel.
Persze a többiekhez képest...
Van egy baratunk csupa kituno volt goimi vegeig magolos streber annya nyomta kenyszeritette.
Foiskola elso fel evet abbahagyta nem volt motivalt.
Most szallagmunkas.
Még sokszor lesz az életben, mikor másnak kell megfelelnek...aztán egy idő után rájössz, hogy gyakran különböző embereknek különbözik az elvárásai feléd. Ha mindet teljesíteni akarod, abba bele lehet zavarodni vagy lelkileg/ testileg rokkanni. Általános iskolába nekem is elvárás volt a csupa 5ös... aztán rájöttem,hogy az csak egy jegy, magolással a hülyék is meg tudják szerezni. A lényeg,hogy a tudást majd használni is tudd. A igazán
használható tudás pedig még csak ezután jön.
Sosem értettem miért kell ennyire agyon stresszelni a gyereket,plane 7.osztalyban, 4-es miatt meg főleg...
Jól tanultam de sosem voltam kitűnő, mégis az egyik legjobb egyetemre sikerült bekerulnom..( középsulim egy átlagos kisvárosi iskola volt). Szoval anyud biztos jot akar, meg hogy felvegyenek oda ahova menni szeretnel , csak kicsit lehet túl is aggódja:)
Az ilyen szülők lényegében zsarolják a gyermeküket. Persze ez nem tudatosul bennük, és ha ezzel megtámadod őket, ők annyit fognak rá mondani, hogy "de én csak azt szeretném, hogy jobb legyél, mint amilyen én voltam akkor". Ha elkéred a bizonyítványát és azzal jössz, hogy "de hát neked sem minden sikerült ötösre", 100%, hogy ez lesz a válasza. Ha tegyük fel elmész egy megyei matematika versenyre és te leszel a második legjobb, az anyudnak azt fogja jelenteni, hogy te vagy az első vesztes. És ez még csak az út eleje. Lesz ez még sokkal rosszabb is. Tudod, van az a vicc, hogyha a munkahelyeden megcsinálod a lehetetlent, a főnök felveszi a mindennapi teendőid közé.
Sajnos ebbe bele fogsz pusztulni, akár tetszik, akár nem. Egy dolgot tehetsz, mégpedig felkeresed az iskola pszichológusát és anyud tudta kívül hozzá jársz. Jó kérdés, hogy fogod kimagyarázni azt, hogy miért nem jársz haza időben, mit csavarogsz, erre sajnos nem tudok tippet adni. Lázadni nem érdemes, főleg azzal nem, hogy direkt rossz jegyeket viszel haza, elvégre azzal magaddal cseszel ki. De amint középsuliba mész, válassz egy jó távoli helyet és legyél kolis. Úgy legalább csak hétvégén kell őket elviselned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!