Miért ilyenek a szüleim?
Egyszerűen elviselhetetlen, amit velem csinálnak. Meg akarják határozni az egész életemet. Elsőtől negyedikig végig kitűnő voltam, ötödikben jeles, hatodiktól nyolcadikig megint kitűnő, beirattak a helyi gimnáziumba, annak ellenére, hogy én szakközépiskolába szerettem volna menni. Itt lett két négyesem, fizikából és második idegennyelvből (német). Erre elkezdenek velem veszekedni, hogy miért nem lehetett már ezeket is normálisan megtanulni, és hogy fogok így bejutni az orvosi egyetemre, ha ennyire figyelmetlen és lusta vagyok. Először is nem akarok orvos lenni. Másodszor meg az iskola harmadik legjobb tanolója lettem. Nem értem miért ennyire maximalisták velem szemben.
Apa építészmérnök, anya informatikkai főiskolát végzett.
" Meg akarják határozni az egész életemet."
Valamilyen szinten ez a dolguk.
Amugy meg mi lenne ha kinyitnad a szad es elmondanad nekik hogy nem akarsz orvosi egyetemre menni? Persze ez csak akkor komoly ha elmondod hogy mit is akarsz helyette csinalni. Egyetemre amugy sem tudnak a szuleid bedugni.
Ha a gimiben csak ket 4esed van akkor az azt jelenti hogy jo dontes volt hgy nem szakkozepbe mentel.
"Ha a gimiben csak ket 4esed van akkor az azt jelenti hogy jo dontes volt hgy nem szakkozepbe mentel."
Nálunk annakidején a föiskolán azt mondta egy tanár hogy isten örizzen a gimnazistáktól.
Persze ezzel nem értek egyet, de a középben vannak/voltak gyakorlatok, forrasztottunk, megismerük a csavarokat, anyagokat, szereltünk villanyt. Ez a fösulin 1-2 délutánba Volt belesürítve, ráadásul hamarabb mint ahogy az elmélet jött, így aki nem készült elöre vagy nem szki.-ból jött, annak fogalma Sem Volt hogy miért villog a villogó amit épp összeforrasztunk.
Normál esetben a SzKI. nem lejjebb van mint a gimi, hanem mellette, azoknak aki már tudják mit akarnak, és az nem humán vagy orvosi irányba megy.
Ha kint akarsz sokat elérni akkor gyúrj a gépészetre. 2. helyre tenném az építészetet, mert ott nehezebb a helyzet, de ha valaki kiemelkedö akkor azzal is elhelyezkedik.
A müvészetet meghagynám hobbinak. Abból nagyon kevesen élnek jól meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!