Miért ilyenek a szüleim?
Egyszerűen elviselhetetlen, amit velem csinálnak. Meg akarják határozni az egész életemet. Elsőtől negyedikig végig kitűnő voltam, ötödikben jeles, hatodiktól nyolcadikig megint kitűnő, beirattak a helyi gimnáziumba, annak ellenére, hogy én szakközépiskolába szerettem volna menni. Itt lett két négyesem, fizikából és második idegennyelvből (német). Erre elkezdenek velem veszekedni, hogy miért nem lehetett már ezeket is normálisan megtanulni, és hogy fogok így bejutni az orvosi egyetemre, ha ennyire figyelmetlen és lusta vagyok. Először is nem akarok orvos lenni. Másodszor meg az iskola harmadik legjobb tanolója lettem. Nem értem miért ennyire maximalisták velem szemben.
Apa építészmérnök, anya informatikkai főiskolát végzett.
Nagyon régimódi és korlátolt gondolkodásra vall, hogy lánynak meg fiúnak való szakmák. Ilyen manapság már nincsen. Mindenki tanulja azt, csinálja azt, ami neki tetszik, függetlenül attól, hogy 100 évvel ezelőtt minek titulálták.
Szüleidnek sajnos fogalmuk sincsen a valóvilágról, hogy milyen áldozatokat kell hozni ahhoz, hogy orvos lehessél. Nem beszélve arról, hogy ez az Angliába költözés sem úgy megy, hogy diploma azt sipirc London. Nem, ha szüleid azt hiszik, hogy orvosi diplomával aztán hú de jól fogsz élni, akkor ne haragudj, hogy ezt mondom, de nagyon tájékozatlanok. Akkor már inkább fogorvosi. Egyébként az lehet passzolna is hozzád, kell a kézügyesség, nem is kicsit, szegről végről orvos leszel, így szüleid is befoghatják és még jól is keresel. Nincs ügyelet, és nem kell 11 évig tanulnod :) de lehet csak elfogult vagyok, mert én is fogorvosnak tanulok :D
"(apa szerint) a gépészmérnök nem lányoknak való."
Ha a gepeszmernoki erdekel akkor jelentkezz oda, ennyi. A szuleid nem hatarozhatjak meg hova menj felsooktatasba.
Nagyon sok lany jar gepeszmernokire.
Nem tudtam hogy lányról vagy fiúról van szó. Az építész nőibb dolognak tűnik, mert oda több kreativitás kell. Általában a nőknek jobb ez a képességük. Persze mindkét oldalon vannak kivételek.
Egyébként gépészek közé akkor menj, ha bejön illetve ha letudod azt kezelni, hogy sok nyálcsorgató gépésztanonc az évfolyam 3 lányán lóg folyamatosan.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!