Hogy reagálnátok, ha a gyermeketek 27 évesen bejelentené, hogy orvosira készul?
41es, írtam KÖZEPES városban. Itt nálunk 55 ezren élnek. Nagyobb városban még több az orvos, és még több felé oszlik el.
Barátnőm hasonló nagyvárosban nőgyógyász, mint amit te írtál (egyedüli nőként) de van még 14 magánpraxis és most nem tudom fejből de legalább 10 sztk-s nőgyógyász.
Igaz, én csak egy ápolónő vagyok, de nálunk a kórházban is van egy frissen végzett orvos csaj, most 34 éves, és kb. senkit nem érdekel.
Amúgy a kérdésre válaszolva: Én támogatnám, amennyire csak tudnám. Ha pénzzel nem menne, akkor legalább lelkiekben. Elvégre ha bármilyen oknál fogva nem jön össze, elmehet gyárba melózni akármikor.
"Aha...és szerinted magánpraxisban állandóan sorban állnak a betegek? Elárulom, nem"
Az én dokimnak "csak" heti 1 magán rendelése van, de ha most akarnék időpontot, 2 hónap múlva kapnék is :) Tudod nem csak az megy nődokihoz akinek épp baja van, vagy kell tabi. Sokan járnak terhesgondozásra, sok a kismama, ilyen-olyan vizsgálatokra. És ha minimum azt a 10-est elkéri mindtől (van akinél több néztem milyen árlisták vannak 1-1 szűrésre, vizsgálatra), akkor ő heti 1 nap is nagyon csinos összeset szed össze, még úgy is hogy adózik.
"A gyermek az utóbbi esetben azért szorul rá a tartásra, mert szükséges tanulmányait végzi, azaz szakképzettség megszerzéséhez szükséges tanfolyamot, illetve egyetemi vagy főiskolai tanulmányokat folytat."
27 éves, aki már 6 éve dolgozik és jól keres, nem tartozik ebbe a kategóriába, ugyanis nyilvánvalóan van már szakképzettsége. Ennyi erővel én így 48 éves fejjel, diplomásan elvárhatnám a nyugdíjas szüleimtől, hogy tartsanak el 5 évig, mert kitaláltam, hogy mégis inkább informatikus lennék.:-)
"Mondjuk itt a nyugati részen, közel a határhoz elég jól megélnek a magán orvosok, de 10-15 ezer alatt Rád sem néznek."
Nem tudom, te kihez jársz itt a nyugati határszélen, én a város legjobb nőgyógyászához, 5 ezer Ft a vizitdíj a magánrendelőjében.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!