Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy reagálnátok, ha a gyermek...

Hogy reagálnátok, ha a gyermeketek 27 évesen bejelentené, hogy orvosira készul?

Figyelt kérdés
Gyerek maximalista, munkamániás, tanulással nincs gond, családot nem tervez.
2017. jún. 7. 16:54
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
27%
havi 10 beteg? Te miről beszélsz? Itt a városban élnek mondjuk 160ezren, és ebből 1 magán nőgyógyászhoz folyamatosan járnak a nők, naponta dolgozik az orvos kb. 3 órát, ez idő alatt 12 beteg jön hozzá. Ez 120ezer ft minimum, ekkor még csak bement hozzá és alap viszgálatot csinált, ha vmi baja van akkor nyilván az plusz pénz. És nem csak ennyit dolgozik egy nap. Nem tudom ti hol éltek, de nem ebben a világban az is biztos
2017. jún. 8. 12:50
 42/51 anonim válasza:
22%
Nem mindenki akar nogyogyasz lenni! Van aki eletet akar menteni! A kerdesre visszaterve: munkamania, maximalizmus kell hozza. Ha kesobb meggondolja magat es szeretne csaladot, vagy egy normalis kapcsolatot akkor bizony gond lesz. Azt javasolnam menjen el egy korhazba napi 12 oran keresztul nezze meg mi a helyzet a surgossegin kb. 2 hetig es utana dontson!
2017. jún. 8. 13:04
 43/51 anonim ***** válasza:
70%

41es, írtam KÖZEPES városban. Itt nálunk 55 ezren élnek. Nagyobb városban még több az orvos, és még több felé oszlik el.

Barátnőm hasonló nagyvárosban nőgyógyász, mint amit te írtál (egyedüli nőként) de van még 14 magánpraxis és most nem tudom fejből de legalább 10 sztk-s nőgyógyász.

2017. jún. 8. 13:06
 44/51 anonim ***** válasza:
100%
41-es, de abból fizeti a praxis jogos, az eszközsterilizálást, a laborköltséget ha úgy van. Annyira nem egyszerű ám aminek kinéz, de az tény a nőgyógyász megél, főleg ahol nem ilyen kevesen járnak hozzá, hanem egy rendelés alatt 30-40-enen.
2017. jún. 8. 13:11
 45/51 anonim ***** válasza:
95%
Nem minden orvosi szakma olyan, hogy egyáltalán tud vele magánrendelőt nyitni, vagy nem olyan, mint a nőgyógyász ahol mindig vannak. Magánrendeléshez is kell ám pénz, semmiből azt sem lehet elindítani. Eszközök, díjak stb. Mondjuk itt a nyugati részen, közel a határhoz elég jól megélnek a magán orvosok, de 10-15 ezer alatt Rád sem néznek.
2017. jún. 8. 13:16
 46/51 anonim ***** válasza:
100%

Igaz, én csak egy ápolónő vagyok, de nálunk a kórházban is van egy frissen végzett orvos csaj, most 34 éves, és kb. senkit nem érdekel.

Amúgy a kérdésre válaszolva: Én támogatnám, amennyire csak tudnám. Ha pénzzel nem menne, akkor legalább lelkiekben. Elvégre ha bármilyen oknál fogva nem jön össze, elmehet gyárba melózni akármikor.

2017. jún. 8. 19:19
 47/51 anonim ***** válasza:

"Aha...és szerinted magánpraxisban állandóan sorban állnak a betegek? Elárulom, nem"

Az én dokimnak "csak" heti 1 magán rendelése van, de ha most akarnék időpontot, 2 hónap múlva kapnék is :) Tudod nem csak az megy nődokihoz akinek épp baja van, vagy kell tabi. Sokan járnak terhesgondozásra, sok a kismama, ilyen-olyan vizsgálatokra. És ha minimum azt a 10-est elkéri mindtől (van akinél több néztem milyen árlisták vannak 1-1 szűrésre, vizsgálatra), akkor ő heti 1 nap is nagyon csinos összeset szed össze, még úgy is hogy adózik.

2017. jún. 9. 08:47
 48/51 anonim ***** válasza:
100%
Ha 27 évesen úgy döntene, akkor a szülő véleménye egyáltalán nem releváns. Felnőtt ember, azt csinál amit akar. Akik pedig írják hogy sokba kerül meg stb: erre találták ki a diákhitelt.
2017. jún. 9. 19:06
 49/51 anonim ***** válasza:
75%

"A gyermek az utóbbi esetben azért szorul rá a tartásra, mert szükséges tanulmányait végzi, azaz szakképzettség megszerzéséhez szükséges tanfolyamot, illetve egyetemi vagy főiskolai tanulmányokat folytat."

27 éves, aki már 6 éve dolgozik és jól keres, nem tartozik ebbe a kategóriába, ugyanis nyilvánvalóan van már szakképzettsége. Ennyi erővel én így 48 éves fejjel, diplomásan elvárhatnám a nyugdíjas szüleimtől, hogy tartsanak el 5 évig, mert kitaláltam, hogy mégis inkább informatikus lennék.:-)

2017. jún. 9. 19:42
 50/51 anonim ***** válasza:

"Mondjuk itt a nyugati részen, közel a határhoz elég jól megélnek a magán orvosok, de 10-15 ezer alatt Rád sem néznek."

Nem tudom, te kihez jársz itt a nyugati határszélen, én a város legjobb nőgyógyászához, 5 ezer Ft a vizitdíj a magánrendelőjében.:-)

2017. jún. 9. 19:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!