Hogy reagálnátok, ha a gyermeketek 27 évesen bejelentené, hogy orvosira készul?
Figyelt kérdés
Gyerek maximalista, munkamániás, tanulással nincs gond, családot nem tervez.2017. jún. 7. 16:54
21/51 anonim válasza:
Mondjuk ez a pénz számolgatás h.lyeség. Én is jártam/járok egyetemre, az összes orvosis a könyvtárban tanul, nem kell atlaszokat megvenniuk, mert ott van egy rakat. Albérlet 100ezer? Nem is mondta még hova jelentkezik, nem csak Budapesten van orvosi egyetem, pl. az SZTE ugyanolyan neves egyetem és fele annyiba kerül egy albérlet, sőt 30-40 ezerből már meg lehet úszni, de egyébként kollégium is létezik (külön orvosis is). Jegyzeteket úgy láttam az orvosis ismerőseimnél, hogy ők is ugyanúgy nyomtatják, mint mi, azaz 50zer forintért 3800 oldalt tud nyomtatni (kétoldalasan, fekete-fehérbe)
22/51 anonim válasza:
utolsó azt írtam hogy a 100 ezerben már benne van a rezsi..márpedig rezsivel együtt ennyiben benne van a lakhatás vidéki egyetemen is. És az atlasz kell otthoni tanuláshoz is,hiszen vizsgaidőszakban pl könyvtárban sosincs elég atlasz, valamint ha éjszaka akarsz valamit megnézni benne nem mehetsz a könyvtárba...
23/51 anonim válasza:
ja igen, persze mi is nyomtatjuk a jegyzeteket..csak mikor egy jegyzet ott van hogy 5-600 oldal és ebből kell vagy 5-6 akkor hamar kijön az 50 ezer. Hidd el, tudom miről beszélek. Ráadásként mindig van egy-két tanár aki kötelezi a diákokat az eredeti jegyzet beszerzésére(főleg ha ő írta) így ez az 50 ezer könnyen mehet még feljebb.
24/51 anonim válasza:
Miért ne tehetné? Én is lassan 33 leszek, és mostanra találtam meg a hivatásomat, az utamat, bár közel sem olyan kaliberű,mintegy orvos. Ha tudja vállalni és érdekli, akkor hadd szóljon. Nem ismerjük a háttereteket, de ha annyi a lóvé, hogy nem tudjátok elverni, akkor inkább erre mint piára. De lesz vagy 40 amire bármilyen szakorvos lehet az tuti
25/51 anonim válasza:
17:58 Te már csak jobban tudod biztosan, 6 éve élek albérletben, egyszer sem fizettem 40ezernél többet, pedig elég sok helyen laktam már
26/51 anonim válasza:
És annyit nyomtatok, hogy gyakorlatilag el smem bírom egybe vinni magammal, de azért az 50ezer félévenként szerintem nevetséges vagy csak szimplán nem ért a nyomtatáshoz és 1 dia/oldalt nyom ki színesbe
27/51 anonim válasza:
hát nem tudom te hol laksz, de az én albérletem 45 ezer havonta plusz 40 ezer a rezsi, 10 ezer a kábeltv és a net 5 ezer a közös költség.
DE gondolom te is orvosin vagy:-)
28/51 anonim válasza:
Én nem láttam még olyan orvosist, aki saját maga bérlet volna egyedül egy lakást, max. külföldit, főleg arabokat. Egyébként ketten bőven el lehet élni kényelmeyen egy lakásban, így lehet spórolni havi 20-30 ezret. Én össz-vissza fizetek az albiért 30-35 ezret nettel mindennel együtt
29/51 anonim válasza:
Ezeket a több tízezres könyveket a fäszért nem szkennelitek be pdf-be, akkor elég egy tabletet venni. Nálunk így ment.
30/51 anonim válasza:
En az orvosi mellett dolgoztam. Mindig ami volt munka. Sosem maradt egy fillerem sem semmire. Kb. zsiros kenyeret ettem hat evig. Most mar orvos vagyok, a helyzet egy kicsit jobb, de nem eri meg. Van egy kisfiam, ugyelni kell sokat. Munka boven van, kb. 3 ember munkajat kell vegezni. Penz nincs, csaladommal alig tudok lenni. Megbecsules zero. Nem eri meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!