Hogy reagálnátok, ha a gyermeketek 27 évesen bejelentené, hogy orvosira készul?
Hajrá, de van félévente 1,5 millád, amennyibe kerül? És mindezt 6 évig+rezidensi félévek?
Én anyagilag nem támogatnálak, abban biztos lehetsz, 27 évesen nem tisztem eltartani téged, sem pénzelni az aktuális hóbortjaidat, viszont szurkolnék, hogy sikerüljön - bár nem fog, munka nélkül nem tudod fizetni a sulit.
Nyilván más lenne a dolog, ha 20 évesen találod ki, de így nem.
A szülő köteles eltartani nagykorú gyermekét is, ha az nappali tagozatos egyetemi tanulmányokat folytat.
"Nagykorú gyermek tartását megalapozhatja munkaképtelensége, betegsége, illetve az életpályára való felkészülést szolgáló tanulmányok folytatása. A gyermek az utóbbi esetben azért szorul rá a tartásra, mert szükséges tanulmányait végzi, azaz szakképzettség megszerzéséhez szükséges tanfolyamot, illetve egyetemi vagy főiskolai tanulmányokat folytat. Ha a gyermek a középiskola befejezése után a választott életpályára előkészítő tanfolyamra, főiskola, vagy egyetem nappali tagozatára felvették, a tartásra kötelezett s arra képes szülő nem hivatkozhat arra, hogy a nagykorúságát elért gyermek munkaviszonyt létesítsen és tanulmányai költségéről, valamint megélhetéséről maga gondoskodjon."
forrás:
n még nem láttam csóró orvost, csak bénát. Ha annyira sz.r a munkája, akkor miért nem nyit magánpraxist? Nőgyógyász óránként keres vele min. 40ezret, mivel 15 perc jut egy betegre és 10ezret kér, ez az alap.
Aha...és szerinted magánpraxisban állandóan sorban állnak a betegek? Elárulom, nem. Tegyük fel, közepes város, vagy 5 sztk-s orvos, és 5 másik akinek magánpraxisa van. A város lakosságának nagy része sztk-ba jár, mert nem engedheti meg a magánorvost. Tételezzük fel, hogy a nő lakosság 30%-a, tehát kb 500 nő megteheti hogy fizet magánért, tehát az 5 magánorvosra jut fejenként száz. Igen ám, csak ugye az embernek nem állandóan van nemi problémája, hanem tegyük fel, három havonta meglátogatja az orvosát tablettát íratni (ez átlagban 5 ezer) a 100 embert elosztva 12 hónapra, az durván számolva havi 10 beteg.
Még ha 10 ezerért(tehát drágán) dolgozik, az 100 ezer egy hónapban. Amiből lejön az adózás(50 ezer) a rendelő bérlei díja, a fogyóeszközök beszerelése, a vizsgálati eszközök karbantartása, a rezsi és az asszisztencia bére. Tehát keres jobb hónapban 150 ezret, míg a kiadása legalább 400 ezer. Nagyon megéri magánpraxist nyitni, valóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!