Hogy reagálnátok le, ha anyósotok bejelentené csoki mikuláson kívül mást nem add az egyik unokájának, azzal az indokkal mert a szüleinek van pénze?
Megkért anyósom vigyem el a Tescoba, mikulásra szeretne vásárolni.
Akkor mondta, hogy a fiunknak (12) csokit tud adni mert kell a pénz az unokatestvéreinek, mert ők hárman vannak testvérek. Több mint 40 ezer forint értékben vásárolt Legot nekik.Az anyagi körülményeik hasonlóak a miénkhez. Nem is értettem miért csinálja ezt.
Erre azt mondtam jó nem kell a fiamnak adnia semmit sem, de mi nem megyünk el az ebédre.
Hogy magyarázzam el ezt a fiamnak?
Annyira sajnálom Őt :(
Szióka!
Tehát az egyáltalán nem jogos amit az anyósod csinál. DE! Azért nem kell sajnálni a fiadat, mert csak csokimikulást kap. (Persze jótékony lenne ha nemtudna a legorol, meg az uncsiknak adott ajándékról)
Viszont személyes véleményem szerint ilyenből nem kell problémát csinálni. Ismétlem, azért NEM kell sajnálni egy gyereket hogy nem 40 ezer forintos ajándékot kap. Ügyelj, hogy a fiad ne tanulja el tőled ezt a felfogást (ami megint csak a személyes véleményem szerint túl anyagias). Nem akarok kötözködni vagy megbántani, és az anyós is hibás, nekem ez a nézőpontom. :)
A tököm tele ilyen emberekkel, velem is ezt csinálták gyerekként, a kedvencek kapták a sok szépet, én meg egy puszit oszt csókolom, pedig ott mi még rosszabbul álltunk, mint a rokon gyerekek. A szívem repedt meg mindig, de ha szóltam hogy szerintem ez nem igazság, akkor úgy leordította a fejem a nagyanyám hogy én gonosz vagyok, ne akarjak magamnak sokat mert az Istennek nem tetsző dolog... ja, hogy a másik unoka fél házat megkapta, az tetsző volt, gondolom...
Ne menjetek el, kíméld meg ettől a fiad, kérlek...
-egy gyerekként épp így szenvedő már felnőtt-
Egyetertek veled, nekem is voltak hasonlo "elmenyeim" gyerekkent, azzal a kulonbseggel, hogy nekem anyam csinalta ezt, szulinapomra en kaptam egy csokor kertbol szedett viragot, a hugom meg adidas cipot es farmert (akkor az nagy dolog volt). Es mindezt eveken at. Aztan egyik evben megkerdeztem apamat, hogy anyam vajon miert csinalja ezt, o meg nem is tudott rola. Na ennyit errol.
A ferjed mit szol ehhez?
Es az nem lehetseges, hogy anyosod vett valamit a te fiadnak is, csak titkolja meg elotted is? Vagy ez kizart...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!