Miért nem engedi anyu, hogy leborotváljam a lábam?
Nem tudom. Én engedném. Illetve inkább elvinnélek kozmetikushoz gyantáztatni, mert a borotválás sajnos egyáltalán nem tartós.
Ő mit mondott? Mivel indokolta?
nyilván semmivel sem indokolta
max annyi hogy CSAK
és hogy mi van mögötte? pusztán annyi, hogy megteheti, mert hatalmában áll... gondolom van vmi zavar az agyában, és jól esik neki kibszni a saját gyerekével
A kérdésre senki nem válaszolt. Azért szoktak ilyen dolgot tiltani, mert sok szülő nem akarja elfogadni a tényt hogy a gyereke serdül, kezd felnőni és már nem kislány többé. 13-14 évesen pedig nem csak a szőrös láb lesz probléma, hanem a gyerek érdeklődése a másik nemhez, egy újabb dackorszak és a szexuális élet beindulása is.
Egyes szülőt ez pedig sokkol és azt hiszi hogy ha továbbra is kisgyerekként kezeli a lányát akkor azzal időt nyer magának (hiszen egy gyerek nem borotválja a lábát, csak 13 évesen egy serdülő gyerek már nem biológiailag nem gyerek). Mert észérv nincs az ellen hogy miért ne lehetne borotválni magad ha szőrös vagy, másrészt hatalmas társadalmi elvárás mutatkozik abban hogy kifogástalan külsőd legyen, különben kiközösítenek.
Szerintem meg azért, mert pontosan tudja, hogy a borotválás csak rontja a helyzetet. A sötét színű szőr megerősödik tőle, és már borotválás után 2 nappal újra látszik. És pont olyan borostás lesz kérdező, mint apukád arca. Ráadásul piszkosul szűr és/vagy viszket, amikor nő.
Ha az én lányom lennél, elvinnélek kozmetikushoz, vagy vennék neked epilátort. De a borotválát nem engedném.
Nem igaz hogy a borotválástól megerősödik a szőr. Aki serdülőkorban kezd borotválkozni az csak amiatt tapasztalhatja hogy a szőrzet természetes módon erősödik-vastagodik-sötétedik ahogy egyre idősebb vagy, függetlenül attól hogy milyen gyakorisággal vagy módszerrel távolítod el.
Ennek a borotváláshoz semmi köze amit nem egy tanulmányban bizonyítottak. Ettől függetlenül ez egy olyan kikophatatlan városi legenda amit úgy terjesztenek mintha igaz lenne.
Ekkora ostobákat... nekem tinikoromban dús, fekete szőr volt a lábamon, mint egy olasz focistának - bizony, nő vagyok - most meg már 30 éves koromra vékony, világosabb és tele van a lábam kopasz foltokkal.
Egész életemben csak borotvát használtam.
Emberek! Mielőtt még leidiótáznánk a kérdező anyját, azelőtt még meg is kéne tudni hogy jogosan nevezzük idiótának!
Kedves kérdező!
Egy kicsit több információ kéne. Mivel indokolta hogy nem borotválhatod le a lábadat? Szükséges leborotválnod?
Milyen információ kellene a borotváláshoz, azonkívül, hogy szőrös a lába és ez zavarja? Semmi egyéb indok nem szükséges, mit hogy a kérdezőt zavarja a szőr. Nem számít, hogy nem néz ki jetinek, csak kicsit szőrös, a lényeg az, hogy nem kényelmes neki a jelenlegi állapot.
Kérdező, veszel 500Ft-ért egy csomag borotvát és leborotválod. Anyádnak ne szólj semmit. Szinte biztos vagyok benne, hogy nem fogja észrevenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!