Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem engedi anyu, hogy...

Miért nem engedi anyu, hogy leborotváljam a lábam?

Figyelt kérdés
13/l

2017. máj. 31. 18:00
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
79%

Nem tudom. Én engedném. Illetve inkább elvinnélek kozmetikushoz gyantáztatni, mert a borotválás sajnos egyáltalán nem tartós.

Ő mit mondott? Mivel indokolta?

2017. máj. 31. 18:58
 12/41 anonim ***** válasza:
80%

nyilván semmivel sem indokolta

max annyi hogy CSAK

és hogy mi van mögötte? pusztán annyi, hogy megteheti, mert hatalmában áll... gondolom van vmi zavar az agyában, és jól esik neki kibszni a saját gyerekével

2017. máj. 31. 19:15
 13/41 anonim ***** válasza:
85%

A kérdésre senki nem válaszolt. Azért szoktak ilyen dolgot tiltani, mert sok szülő nem akarja elfogadni a tényt hogy a gyereke serdül, kezd felnőni és már nem kislány többé. 13-14 évesen pedig nem csak a szőrös láb lesz probléma, hanem a gyerek érdeklődése a másik nemhez, egy újabb dackorszak és a szexuális élet beindulása is.

Egyes szülőt ez pedig sokkol és azt hiszi hogy ha továbbra is kisgyerekként kezeli a lányát akkor azzal időt nyer magának (hiszen egy gyerek nem borotválja a lábát, csak 13 évesen egy serdülő gyerek már nem biológiailag nem gyerek). Mert észérv nincs az ellen hogy miért ne lehetne borotválni magad ha szőrös vagy, másrészt hatalmas társadalmi elvárás mutatkozik abban hogy kifogástalan külsőd legyen, különben kiközösítenek.

2017. máj. 31. 19:57
 14/41 anonim ***** válasza:
22%

Szerintem meg azért, mert pontosan tudja, hogy a borotválás csak rontja a helyzetet. A sötét színű szőr megerősödik tőle, és már borotválás után 2 nappal újra látszik. És pont olyan borostás lesz kérdező, mint apukád arca. Ráadásul piszkosul szűr és/vagy viszket, amikor nő.

Ha az én lányom lennél, elvinnélek kozmetikushoz, vagy vennék neked epilátort. De a borotválát nem engedném.

2017. máj. 31. 20:16
 15/41 anonim ***** válasza:
75%

Nem igaz hogy a borotválástól megerősödik a szőr. Aki serdülőkorban kezd borotválkozni az csak amiatt tapasztalhatja hogy a szőrzet természetes módon erősödik-vastagodik-sötétedik ahogy egyre idősebb vagy, függetlenül attól hogy milyen gyakorisággal vagy módszerrel távolítod el.

Ennek a borotváláshoz semmi köze amit nem egy tanulmányban bizonyítottak. Ettől függetlenül ez egy olyan kikophatatlan városi legenda amit úgy terjesztenek mintha igaz lenne.

2017. máj. 31. 20:20
 16/41 anonim ***** válasza:
37%
Ne borotváld, csak erősödni fog tőle a szőr. Ha le akarod szedni, és van rá pénzetek, akkor inkább menj el kozmetikushoz, és gyantáztass, vagy szokj hozzá az epilátorhoz!
2017. máj. 31. 20:33
 17/41 anonim ***** válasza:
73%

Ekkora ostobákat... nekem tinikoromban dús, fekete szőr volt a lábamon, mint egy olasz focistának - bizony, nő vagyok - most meg már 30 éves koromra vékony, világosabb és tele van a lábam kopasz foltokkal.

Egész életemben csak borotvát használtam.

2017. máj. 31. 20:38
 18/41 anonim ***** válasza:
30%

Emberek! Mielőtt még leidiótáznánk a kérdező anyját, azelőtt még meg is kéne tudni hogy jogosan nevezzük idiótának!

Kedves kérdező!

Egy kicsit több információ kéne. Mivel indokolta hogy nem borotválhatod le a lábadat? Szükséges leborotválnod?

2017. máj. 31. 20:39
 19/41 anonim ***** válasza:
74%

Milyen információ kellene a borotváláshoz, azonkívül, hogy szőrös a lába és ez zavarja? Semmi egyéb indok nem szükséges, mit hogy a kérdezőt zavarja a szőr. Nem számít, hogy nem néz ki jetinek, csak kicsit szőrös, a lényeg az, hogy nem kényelmes neki a jelenlegi állapot.

Kérdező, veszel 500Ft-ért egy csomag borotvát és leborotválod. Anyádnak ne szólj semmit. Szinte biztos vagyok benne, hogy nem fogja észrevenni.

2017. máj. 31. 21:22
 20/41 anonim ***** válasza:
40%
Nekem a 6.és 7. közötti osztálytáborkor engedte először muter leszőrteleníteni a lábamat, a hónaljamat még 8. -ban sem. Az volt a hülye érve, hogy erősebb lesz , ha visszanő. De nemtom , mi a ráké volt/lett volna ez neki olyan fontos, hát nem neki kell újra leszedni, meg ha már ígyis erős volt, nem az ő lábán van, meg hónalján, és nem őt csúfolták érte. Pénzem nem nagyon volt, meg kicsi is voltam, nem is gondolkodtam azon, hogy hol lehetne szőrtelenítő eszközöket szerezni. Akkor még nem ismertem, hogy konkrétan van drogéria, ilyen multicucc meg még nem volt a közelben. Csak azt tudtam, hogy piszkálnak, megszólnak érte, és anya meg lecarja; nem is érdekelte, hogy szőrös vagyok, és ezért meg beszólásokat kapok. Csak mondta, hogy nekem azt tilos. Talán nem a tilos szót használta, de a tartalma ez volt, mindegy, hogy hogyan fejezte ki. És ezzel jött mindig, hogy erősebben nő vissza. De ha rajtam van, akkor őt miért érdekli, nem neki kell leszedni; ha meg úgyis újra leszedem, nem mindegy, hogy erősebben nő-e vissza? Ráadásul meg nem az ő dolga az én testem, testszőrzetem, nem ő szégyenkezik miatta. Amúgy általában kreatív dolgokat vettem írószer-boltból, azt tudtam, hol van. Ja meg nem akartam anyától folyton pénzt kéregetni füzetre se, úgyhogy arra is költöttem; mert amúgy tök hamar betelt például egy négyzetrácsos füzetem, matektagozatos voltam, és nem szerettem a rácsokba írni, illetve nekem ez nem volt fontos, nem érdekelt. Mármint nem érdekeltek a rácsok. Így egyszerűbb volt, ha nem kellett kéregetnem, hanem rögtön meg is vettem magamnak, mert volt pénzem. Amúgy az is benne lehet, hogy anyád fél, hogy elveszíti a kicsi-pici lányát. Ja amúgy még az eszembe jutott, hogy az én anyám is mondott egy ilyet, hogy őt kérdezgették, hogy miért nem veszi le a hosszú melegítőt nyáron, és azért, mert szőrös volt a lába, és akkor ha már ez neki is rossz volt, velem miért nem foglalkozott, engem miért nem értett meg. Meg a sminkelést se hagyta, mikor az osztálytársaim már rég sminkeltek; mert ő ismer ilyenavonos dolgozót, és akkor nem kellett volna olyat használnom, amit valaki a boltban már kipróbált, középiskolában már hallottam ilyen drogériamárkt cuccról; de talán nem ismertem őket annyira, és még mindig nem annyira volt pénzem; na szóval az osztálytársaim már sminkeltek, nekem meg mindig akkora bazinagy karikák voltak a szemem alatt; na, a sminkelésnél meg ezzel jött elő, hogy "Neked még nem kell sminkelni, szép bőröd van." Amúgy időnként volt rajta pattanás is. Így meg anyám mostanra valamilyen szinten kinevelte belőlem a nőt, most meg már lenne lehetőségem sminket venni, de most meg már nem érdekel, elvesztettem az érdeklődésemet ezirányba; tehát így kicsit valamilyen szempontból úgy érzem, hogy hátrányban vagyok másokkal szemben. Nem vagyok csúnya egyáltalán, jónak tartom a genetikámat, de sminkkel lehetne még rajta egy kicsit dobni, de most már ez engem annyira nem foglalkoztat, így nem is hordok sminket, és kicsit úgy érzem, hogy hátrányból indulok más nőkhöz képest szépség terén, meg egy kicsikét talán meg kéne kívülről támogatni az önbizalmamat; mert kívülről szeretnék elvegyülni mások között, és tudom, hogy tudnék nagyon ragyogni egy kicsi sminkkel. Mondjuk egy ideje valaki mondott nekem néhány dolgot, ami milyen sokszor mostanság így is fülig ér a szám. Meg olyan ruhákat erőltetett rám anya, olyan idétlen, ízléstelen buggyos bóhócnadrágot, lila meg sötétpiros foltos mintával; egyik osztálytársam, egy barátnőm mondta akkoriban, hogy "Engem anyukám nem engedne el ilyen nadrágban iskolába." És akkor én meg mondtam, hogy "Örülj neki, enyém meg kényszerít, hogy ebben jöjjek." Nagyon szerettem volna például farmernadrágot is, de eszébe nem jutott anyámnak megkérdezni. Ez amúgy 4.-ben volt, utána talán ki is nőttem azt a nadrágot, azt a mintásat. Pedig én mondtam anyának, hogy én nem szeretném azt hordani, legalább az iskolába ne kelljen, mert nagyon ronda, gusztustalan, idétlen kinézetű; -szerintem finoman fogalmaztam, csak annyit mondtam, hogy nem tetszik, nem szeretem. Erre ő azt mondta, hogy nem baj, hordjad, az egy nagyon jó nadrág. És hordanom kellett, pedig utáltam. Meg még azt is, hogy az alja úgy rászorult a lábamra. Ilyen tipikus "bohócnadrág" volt, csak nem volt annyira vidám. Nem szerettem benne járni, erre meg kényszerített. (Elrettentő példa vége.)
2017. máj. 31. 21:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!