Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya nem engedi h borotváljam...

Anya nem engedi h borotváljam magam de engem nagyon zavar h szőrös a lábam és itt a nyár h vegyem ra h megengedje? 13L

Figyelt kérdés
2017. máj. 19. 13:54
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
16%
Szia! Szerintem az édesanyád azért nem engedi, mert "túl veszélyes". Én is 13 éves vagyok és lány, és nálam is hasonló helyzet volt. Kérdezd meg a szőrtelenítő krémet, az egyszerűbb, biztonságosabb, ugyanolyan mint a borotva, csak ez azért rövidebb ideig tart. Remélem, segítettem :)
2017. máj. 19. 13:57
 2/17 anonim ***** válasza:
18%
Van krém /weet /a neve , bár elég drága lehet, van epilator is, a borotva csak erősítené neked, erre akart kitérni, ezért nem jó korán elkezdeni.
2017. máj. 19. 13:58
 3/17 anonim ***** válasza:
85%
Nekem két lányom van, igaz, még kisebbek. Nem értem anyukádat, 13 éves vagy, egy fejlődő tini, persze, hogy zavar, ha szőrös a lábad. Mond meg anyukádnak, hogy ez neked milyen fontos, ne hisztizve, veszekedve, normálisan, hogy szégyellsz így kimenni az utcára, megszólnak mások, hogy neked ez fontos. Ha jó fej, akkor akár még kozmetikába is elvisz egy gyantázásra. Ha pedig nem engedi, bocs, de én megcsinálnám magamnak. Ez a te tested, téged zavar, nehogy már ez olyan nagy katasztrófa legyen. 1-2 év múlva úgyis el kell kezdeni, nem oly mindegy, mikor kezded a borotválást?
2017. máj. 19. 13:58
 4/17 anonim ***** válasza:
92%
Ha zavar, borotváld le. Én nem is beszéltem róla anyámmal, egyszerűen fogtam a borotvát és leszedtem a szőrt a lábamról.
2017. máj. 19. 14:01
 5/17 anonim ***** válasza:
77%
Amúgy az még lemaradt, hogy én 11 éves voltam, amikor a játszótéren egy fiú elkezdett csúfolni, hogy szőrös a lábam. Tényleg pihés volt, ráadásul szőke is vagyok, szóval alig látszódott, én mégis úgy elszégyelltem magam, hogy azonnal leborotváltam otthon. 11 éves korom óta borotválom a lábam, kipróbáltam már mást is, krémet, gyantát, de nem jött be egyik sem, mindig tiszta kiütés voltam tőlük, szóval nekem a tisztálkodás része az is, hogy pár naponta végighúzom a lábamon a borotvát. Soha semmi gondom nem volt, szóval kár az ilyen ijesztgetéseknek bedőlni, persze hogy erősödni fog idővel a szőr, de aki soha nem borotválja le, annak is meg fog erősödni :) Nézd meg a régi fotókon a nőket, amikor még a hónaljukat nem borotválták, mindegyiknek ilyen ronda kefe volt a hóna alatt, az is pihés volt először aztán megerősödött, hiába nem vágták.
2017. máj. 19. 14:02
 6/17 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem még túl fiatalnak tart anyukád ahhoz, hogy szőrteleníts. Ez számára együtt járna a fiúzással...és őszintén szólva ez egy szülőnek elég rémisztő. Lehet ezt a folyamatot akarja visszatartani ezzel.

Az még hagyján, hogy 13 évesen nem engedi neked, hogy szőrteleníts, de nekem 18 évesen se akarták engedni...lehet mondani, hogy megtehettem volna engedély nélkül, de elég szigorúan neveltek, nem lehetett csak úgy ellentmondani. Szóval átérzem a helyzetedet, nagyon is.

Valahogy nem tudnátok mégis leülni és megbeszélni? Próbálgasd rábeszélni, hogy neked ez fontos és kellemetlenül érzed magad. Ha nem megy másként...nem szoktam lázadást ajánlani, de mivel szerintem ebben nincs semmi rosz, fogd a kis zsebpénzedet és vegyél magadnak belőle vagy borotvát, vagy krémet. A krémmel mondjuk lehet hamarabb lebuksz, mert elég büdös, anyukád megérzi, és ráadásul időigényes. Próbálj meg valami jobb minőségű borotvát venni, ne a legolcsóbbat, mert azzal biztos megvágod magad. Fogod magad és leborotválod, majd jól eldugod a borotvát. Esetleg csalinak vehetsz egy olcsó borotvát is, amit odaadhatsz neki, ha rajta kap, hogy csupasz a lábad. Akkor biztos elkéri a borotvát, te meg odaadod az olcsót. Egy idő után bele fog nyugodni.

2017. máj. 19. 14:23
 7/17 anonim ***** válasza:
46%

13 évesen nekem sem akarta engedni, aztán leborotváltam. eleinte még szólt érte, hogy jajj, milyen lesz ez pár év múlva , aztán leállt vele. abban igaza volt, hogy valóban erősebben nő vissza, azóta már rég áttértem a gyantázásra, és neked is lehet az lenne a jó. ( elég kb havonta 1x, nem kell 3 naponta...) én még egy próbát megtennék, beszélj vele, normálisan, ne követelőzve! és azt is kérdezd meg légyszi, hogy neki mitől lesz jobb, ha neked szőrös a lábad. komolyan.

Nem hiszem el,hogy egy anyukának ennyivel fontosabb ,hogy az legyen amit ő akar, és nem az,hogy a lánya jól érezze magát a saját bőrében! Biztos vagyok benne, hogy meg tudod vele beszélni :)

2017. máj. 19. 14:36
 8/17 anonim ***** válasza:
71%
Fogj egy borotvát és borotváld le. Mit csinál anyukád? Levágja a lábad? Amúgy az egy nagy tévhit, hogy erősíti a szőrt.
2017. máj. 19. 14:37
 9/17 anonim ***** válasza:
38%
#7 vagyok, még annyit, hogy próbáld meg "belevonni" a dolgokba + tanácsot kérni, pl hogy együtt vegyétek meg a cuccokat hozzá, vagy együtt menjetek kozmetikushoz. biztos jól esne neki és lehet belemenne .
2017. máj. 19. 14:38
 10/17 anonim ***** válasza:
75%

Gondolom ő persze borotválja a lábát, és mégis lebeszél róla téged....

Szerintem csináld meg magadnak.

2017. máj. 19. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!