Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális hogy anyámék azon...

Normális hogy anyámék azon kiakadnak mert 30.40 ezerért veszek magamnak cipőt vagy 10k-ért pólót? 17/f

Figyelt kérdés
Hétvégente melózok és abblól szoktam a cuccaimat vásárolni.
2017. máj. 17. 20:09
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem senki nem gondolja komolyan, hogy 17 évesen bele KELLENE adnia a közösbe.

Itt arról van szó, hogy ha így "szórja a pénzt", miközben a szüleinek élére kell állítania a forintokat, akkor az azért nincs rendjén, mert egy családban azért nincs ennyire szigorú határvonal az enyém és a tied között, és ha a szüleinek kell anyagi segítség, és ő megteheti, hogy segít, akkor amíg egy háztartásban élnek, addig igenis kötelessége segíteni. (Most nyilván nem arról beszélek, ahol a szülő önszántából nem dolgozik vagy a kocsmába szivárogtatja el a keresetét, és nem is arról, amikor a szülők direkt "rárepülnek" a gyerek saját maga által keresett pénzére.)

2017. máj. 18. 10:14
 32/35 anonim ***** válasza:
78%

Te nem az öcsém vagy? :D A múltkor hazaállított egy 17e Ft-os pulcsival, az anyám azt hittem, hogy szívinfarktust kap. :D De végül lenyugodott, mert az öcsi kereste meg rá a pénzt.

Beszéld meg velük, hogy a te pénzed, arra költöd, amire szeretnéd, pláne, ha vigyázol a cuccaidra. Pl. cipőért nem annyira vészes a 30e, a bakancsom negyven volt, a sportcipőim (mind a két darab :D) 30 körül volt (és a legújabb is 3 éves). Ha vigyázol rájuk, szerintem nem para ennyiért venni, bár a póló sajnos akaratlanul is elhasználódik hamar.

Lényeg a lényeg: ez a te pénzed, beszéld meg velük nyugodtan, bizonyítsd ezzel is, hogy felelős ember vagy.

2017. máj. 18. 10:18
 33/35 anonim ***** válasza:
66%
Megdolgozol érte, pontosan tudod, hogy mennyit ér a pénz, hiába pattognak egyes hozzászólók. Egy drága cipő nem fog szétesni egy év múlva, max. kinövöd, de öt évig cipő lenne. Sajnos a jó anyagú ruhákat is meg kell fizetni, ami jól áll, az ennyibe kerül. Én meg sem mondanám, hogy mennyibe került. Ők nem tudják megvenni, te megdolgozol érte, mi a probléma? Inkább örülnének. Sosem leszel ennyire gondtalan, hogy magadra költheted a pénzedet, szerintem vedd csak meg amit tudsz, később úgyis be kell majd osztani a pénzt többfelé.
2017. máj. 18. 11:30
 34/35 anonim ***** válasza:
100%
Anyakent azt mondom, h a Te penzed, Te kerested meg, ugyh arra koltod, amire akarod 17 evesen. En sem szolnek ebbe bele, ha a fiam igy tenne, DE azert ez fugg par dologtol: ha mi anyagilag rosszul allnank, akkor elgondolkodnek, h mi lelte a fiamat, h magara ennyit kiad, mig a csaladjat elnezi vergodni, ha mondjuk hetente vesz maganak vmi draga cuccot, akkor felhivnam a figyelmet, h a keresett penzt be szoktak osztani es probalja meg o is, m 18 eves kora utan magat kell fenntartania, ha nem tanul tovabb.
2017. máj. 18. 11:43
 35/35 anonim ***** válasza:
Én is általában cipőre és ruhára költöm a megkeresett pénzemet, (másik "függőségem" a cd-vásárlás:D) szerintem sokkal több értelme van megvenni egy jó cipőt, mint sokszor szar cipőket. 3 és fél éve vettem egy Air max-et, ez alatt annyi történt vele, hogy az egyik talpbetétjén az R betűnek lejött a szára, meg a sarka kezd egy kicsit elszíneződni, de elölről meg nem mondaná senki, hogy több éves cipő. Mondjuk én vigyázok is rájuk, jobban, mint bármire, szinte minden nap megtisztítom őket, van kb 5-6 pár ilyen drága cipőm, szinte mindet akciósan vettem, az Air max féláron volt 20 ezer, az Air Force szintén féláron 15, stb. Footshop.hu itt hatalmas választék van, és szinte mindig van valami akció. Ruhára ennyit nem költenék, bár vettem már 10 ezerért pólót, meg 23 ezerért pulóvert, de a ruhák azért sokkal hamarabb tönkremennek, mint a cipők. Inkább olcsóbb pólókat veszek, van kb. 25-30 pólóm, így jelentősen megnő az élettartamuk, mintha kevesebb lenne, hiszen 1 pólót egyszer veszek egy hónapban. Fruit of the loom nagyon jó márka, minőségi cuccokat árulnak, 100% pamut, és 1 póló 700-800 körül van. 18/F
2017. júl. 4. 19:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!