Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális hogy anyámék azon...

Normális hogy anyámék azon kiakadnak mert 30.40 ezerért veszek magamnak cipőt vagy 10k-ért pólót? 17/f

Figyelt kérdés
Hétvégente melózok és abblól szoktam a cuccaimat vásárolni.
2017. máj. 17. 20:09
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
31%
Ha ugyanennyit beadsz a közösbe is, akkor nem nem normális.
2017. máj. 17. 20:13
 2/35 anonim ***** válasza:
96%
Hát, a körülményeket nem ismerem, nem tudom hogy álltok anyagilag, így biztosat nem tudok mondani, de könnyen el tudom képzelni, hogy azért aggódnak, mert úgy látják, nem tudod felmérni 30-40.000Ft értékét.
2017. máj. 17. 20:16
 3/35 anonim ***** válasza:
81%
Te tudod, te pénzed, de én nem adnék ki ennyit ezekért. Úgy is tönkremennek 1 év után, vagy előbb, felesleges. Most azért hogy jól nézzél ki? Hogy a pénzéhes csajok emberszámba vegyenek? Chhh
2017. máj. 17. 20:21
 4/35 anonim ***** válasza:
95%

Attól függ.

Ha valami normális cipőt vettél, akkor nem probléma.

Azért 10 ezer forintot egy pólóra sokallok.

2017. máj. 17. 20:27
 5/35 anonim ***** válasza:
71%
Igen, sok. Félre is tehetnéd azt a pénzt. Meg ha nem adsz haza semmit, akkor nem csodálom.
2017. máj. 17. 20:29
 6/35 anonim ***** válasza:
92%

Ha van egy drága cipőd és 3-4 drága pólód az talán belefér, mert te dolgoztál meg érte. Ha viszont rengeteg ruhád van és mind ilyen drága az nem igazán jó befektetés, rossz döntés a részedről, a szüleid jogosan próbálnak visszafogni. Megértem, ha most akarsz felépíteni egy menőbb ruhatárat és nem teljesen rossz irány, ha mindenből jó minőségűt és tartósat veszel, ugyanakkor a gyorsan avuló divattermékekre marhaság ennyit költeni, ha amúgy csóró vagy és csak ezek megszerzéséért dolgozol.

Szóval remélem tudod, hogy mikor kell abbahagyni a ruhagyűjtést és valami hasznosabbra, vagy hosszútávon kielégítőbbre költeni, pl nyelvtanulás, jogsi, kocsi, lakástakarék, ilyesmik.

2017. máj. 17. 20:31
 7/35 Carragher_x ***** válasza:
68%

"Meg ha nem adsz haza semmit, akkor nem csodálom."

Egy 17 éves diáktól k*rvára ne várjuk már el, hogy hazaadjon... Anyukának, apukának bizony kötelessége (nem, nem opció, törvényi kötelesség) eltartania. Teljesen rendben van az, hogy amit ezen felül kvázi luxuskategóriában a gyerek szeretne, azért meg elmegy pl hétvégente dolgozni. És bizony az ott megkeresett pénzhez a szülőnek az égvilágon semmi köze.

2017. máj. 17. 20:33
 8/35 anonim ***** válasza:
53%

"Egy 17 éves diáktól k*rvára ne várjuk már el"

Nyugi, ide még mindig megkeseredett, irigy, nincstelen emberek járnak, szal ne csodálkozz:D

2017. máj. 17. 20:38
 9/35 anonim ***** válasza:
49%

Örüljön a szülő, hogy 17 évesen már megveszed magadnak legalább a ruhát, elég nagy segítség, hogy azt sem neki kell.

Szerintem nem sok amit költesz. Inkább ez mint a kábszer.

2017. máj. 17. 20:42
 10/35 anonim ***** válasza:
89%

Ha a közmunkás szüleid turkálóból öltöznek, és húst havonta egyszer láttok, akkor megértem őket. Ha jól élnek, nincsenek anyagi gondjaik, akkor ez a magánügyed. Azért azzal legyél tisztába, hogy egy háztartásban élő családtagoknak illik azonos életszínvonalon élni. A család a legkisebb életközösség, ezért közösséget kell vállalni másokkal az anyagiakban is. Jól hangzik, hogy te 40 ezerért veszel cipőt, de lehet, hogy édesanyádnak az fél havi fizetése, és abból etet, fizeti a számlákat, így évente egyszer tud venni egy 3 ezer forintos cipőt a kínaiba. Így teljesen érthető, hogy kiakadnak.

Másik, hogy majd egyszer kinövöd ezt a flancolást, és rájössz, hogy sokkal olcsóbban is tudsz jobb minőségű cipőt venni. Ez csak egy fölösleges menőzés az ismerősök előtt, de ettől nem leszel több.

2017. máj. 17. 20:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!