Miért van az, hogy szüleim mindenen kiakadnak, de ők nem csinálják meg amire kérem őket?
Elsőre a kérdés furcsán hangozhat, azt hihetitek, hogy tiszteletlen vagyok és nem vagyok tisztában a családi szerepekkel. Csakhogy ez nem így van.
Minden házimunkát elvégzek: takarítok a kutyák után, takarítok a házban, mosogatok, teregetek, kistesommal vagyok, stb. Persze van hogy elfelejtem megcsinálni vagy hogy nem azonnal csinálom meg, hanem csak 10-20 perc múlva. Ilyenkor kiakadnak és kiabálnak, hogy ennyit kérnek, soha semmit nem csinálok, stb.
Ezzel szemben én annyit kértem anyától, hogy vasalja ki a fehér ingem, mert kell holnapra iskolába és készítsen ki egy kokárdát. Történt ez délután 4kor, most 10 óra van. Nem csinálta meg. Persze nem szólhatok neki, mert akkor kiakad hogy mi az hogy számon kérem.
Hogy lehetne ezt megoldani ( azon túl hogy megtanulok vasalni )?
.-. mond meg neki...
Lehet hogy kiakad , de rákell jönnie , hogy ez így nem fog menni. Ő a háziasszony , neki kéne mosogatni stb. Neked annyi dolgod van hogy elrakodsz a szobádban , segítesz neki párszor és tanulsz. Eltudom hinni mennyire ki lehetsz ez miatt , és azt kell mondanom nagyon talpraesett lány vagy . :)
Segítő szándékkal mondom: youtube -> how to iron a shirt
És megtanultál vasalni inget. Én se tudtam, hogy kell, anyám meg nem vasalta ki, mert épp morcizott vagy tudom is én már. Megcsináltam, azóta vasalok mindent magamra :D
A többiben meg az előzőekkel értek együtt, én nem erőltetném a helyedben a sok házimunkát.
#6-s ügyes vagy, fog ez menni legközelebb is. Hidd el a lányok buknak a házias férfiakra. Az én fiam is maga vasalta az ingét (17 éves). A férjem is tud vasalni, igaz nem szeret, bár én sem.
A hozzászólóknak meg: felejtsük már el ezt " a háziasszony dolga" dumát. Manapság a nők is munkába járnak, bárkinek jogában áll vasalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!