Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mindenki engem hibáztatt mit...

Mindenki engem hibáztatt mit csináljak?

Figyelt kérdés

5hónapos húgom leesett az ágyról. Laptopoztam anyám bejött lerakta a húgomat és rakott a kályhára,de egy szóval nem mondta,hogy

figyeljek rá és leesett az ágyról.Szerintettek az én hibám volt??

Lehet valami baja a húgomnak??

Most mentek orvoshoz

2017. márc. 9. 19:11
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
77%
Nem a te hibád hisz anyukád látta hogy elfoglalt vagy és nem figyelsz. Szólnia kelett volna hogy xy figyeld egy picit a hugodat. Ne vedd magadra ha üvöltözött, csak megijedt és rajtad vezette le. Nem hiszem hogy baja van a húgodnak ,anyukámék mindig mesélik hogy én mekkorákat estem (nem az ő hibájukból,izgága voltam) és semmi bajom nem lett.
2017. márc. 9. 19:17
 2/36 anonim ***** válasza:
30%
Kérj bocsánatot, egyértelmű hogy egy kisbabára figyelni kell, addig pláne míg a kutacsa be nem csontosodott. Hány éves vagy egyébként? Mert nekem hét évesen nem volt egyértelmű hogy figyeljek az öcsémre hogy le ne essen, sikerült is lepottyannia az ágyról.
2017. márc. 9. 19:20
 3/36 anonim ***** válasza:
52%

legyen kire kenni...-.-

bírom mikor azt a személyt hibáztatja a szülő, amikor a másik ül a gépe előtt, fülessel jól be a fülbe.

velem is volt, hog nem vettem észre /hallottam valamit a fülesem maiatt.. és nem szidtak le. kiáltottak egynagyot, hogy meghalljam, és kész :) ha meg hozzám érnek, akkor emg akkorá tudok ugrani...

a babának sztem semmi baja se lesz, nygalom

2017. márc. 9. 19:27
 4/36 anonim ***** válasza:
75%

Elsősorban anyukád hibája volt. Ha látta, hogy te mást csinálsz és nem figyelsz, akkor szólnia kellett volna, hogy figyelj pár percig a húgodra. Vagy ha nem, akkor olyan helyre kellett volna tennie, ahonnan nem tud leesni.

Te voltál ott és így könnyű rád kenni, ezzel hirtelen el tudta hárítani magától a felelősséget. Vélhetően a húgodnak nem lett semmi baja, anyukád lenyugszik, belátja, hogy főleg ő hibázott és tanul az esetből.

2017. márc. 9. 19:34
 5/36 A kérdező kommentje:
Mellesleg azt hittem anyám figyel rá,mert àltalában fél szemmel még ilyenkor is figyel rá vagy szól nekem,hogy figyeljek rá,de most nem is figyelt rá és nem is szólt
2017. márc. 9. 19:34
 6/36 anonim ***** válasza:
69%
Én nem is értem miért hibáztatja mindenki szegény gyereket (a kérdezőt). Hogy a fenébe várjátok tőle, hogy lesse épp melyik percben mit csinál az anyja, hogy abban a pillanatban átvegye automatikusan a bébi felügyeletét? Eleve egy tini hebrencs, bele is volt merülve valamibe, az anyjának kellett volna, hogy több esze legyen, és legalább szóljon neki.
2017. márc. 9. 19:38
 7/36 anonim ***** válasza:
94%
Az eddigi válaszadók többsége nem hibáztatja a kérdezőt, utolsó.
2017. márc. 9. 19:41
 8/36 anonim ***** válasza:
11%

Szóval, ha nem mondják azt, hogy egy öthónaposra figyelni kell, akkor ez neked magadtól nem jut eszedbe? Vagy a nagy "laptopozás" közben nem tudsz még egy gyerekre is koncentrálni, igaz?

Mondjuk esetleg a kályhára is rakhattál volna, és akkor anyukád figyel a kicsire.

Persze, hogy a te hibád volt, mégis kié lenne, te szerencsétlen!? A szomszédé? Miért nem jött át az figyelni a tesódra, hogy te nyugodtan nyomkodhasd a gépet, nem igaz?

És persze, hogy lehet baja! Most szerinted? Leesett!

2017. márc. 9. 19:43
 9/36 anonim ***** válasza:
79%

#9, a Kérdező gyereke? Ő vállalta?

Nem kérdező, ha valóban nem szólt anyukád, akkor ez nem a te hibád, ennyi. Kicsi rá az esély, hogy ettől komolyabb baja lenne, ezt a kört minden csecsemő meg szokta írni legalább egyszer életében...

2017. márc. 9. 19:59
 10/36 Fatal_3rror_ ***** válasza:
80%

Én igazából a "hibáztatást" mint emberi szokást utálom.

Vannak balesetek, mint ez is, ahol igazából mindenki hibás meg senki sem hibás. Nem lehet mindig 100%-ban figyelni.

Ha meg már megtörtént a baj, akkor mitől lesz jobb a másikat hibáztatni? Ez kicsinyes önvédelmi reakció...

2017. márc. 9. 20:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!