Mindenki engem hibáztatt mit csináljak?
5hónapos húgom leesett az ágyról. Laptopoztam anyám bejött lerakta a húgomat és rakott a kályhára,de egy szóval nem mondta,hogy
figyeljek rá és leesett az ágyról.Szerintettek az én hibám volt??
Lehet valami baja a húgomnak??
Most mentek orvoshoz
legyen kire kenni...-.-
bírom mikor azt a személyt hibáztatja a szülő, amikor a másik ül a gépe előtt, fülessel jól be a fülbe.
velem is volt, hog nem vettem észre /hallottam valamit a fülesem maiatt.. és nem szidtak le. kiáltottak egynagyot, hogy meghalljam, és kész :) ha meg hozzám érnek, akkor emg akkorá tudok ugrani...
a babának sztem semmi baja se lesz, nygalom
Elsősorban anyukád hibája volt. Ha látta, hogy te mást csinálsz és nem figyelsz, akkor szólnia kellett volna, hogy figyelj pár percig a húgodra. Vagy ha nem, akkor olyan helyre kellett volna tennie, ahonnan nem tud leesni.
Te voltál ott és így könnyű rád kenni, ezzel hirtelen el tudta hárítani magától a felelősséget. Vélhetően a húgodnak nem lett semmi baja, anyukád lenyugszik, belátja, hogy főleg ő hibázott és tanul az esetből.
Szóval, ha nem mondják azt, hogy egy öthónaposra figyelni kell, akkor ez neked magadtól nem jut eszedbe? Vagy a nagy "laptopozás" közben nem tudsz még egy gyerekre is koncentrálni, igaz?
Mondjuk esetleg a kályhára is rakhattál volna, és akkor anyukád figyel a kicsire.
Persze, hogy a te hibád volt, mégis kié lenne, te szerencsétlen!? A szomszédé? Miért nem jött át az figyelni a tesódra, hogy te nyugodtan nyomkodhasd a gépet, nem igaz?
És persze, hogy lehet baja! Most szerinted? Leesett!
#9, a Kérdező gyereke? Ő vállalta?
Nem kérdező, ha valóban nem szólt anyukád, akkor ez nem a te hibád, ennyi. Kicsi rá az esély, hogy ettől komolyabb baja lenne, ezt a kört minden csecsemő meg szokta írni legalább egyszer életében...
Én igazából a "hibáztatást" mint emberi szokást utálom.
Vannak balesetek, mint ez is, ahol igazából mindenki hibás meg senki sem hibás. Nem lehet mindig 100%-ban figyelni.
Ha meg már megtörtént a baj, akkor mitől lesz jobb a másikat hibáztatni? Ez kicsinyes önvédelmi reakció...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!