Én vagyok ennyire elkényeztetve vagy mindenki elköltözik már 20 éves korára?
Nagyon sokan tanulnak ennyi idősen. Szerintem teljesen rendben van, tanulni kell kell, hogy a jövőben keressünk legalább annyit, hogy el tudjunk költözni.
Amúgy a szülőktől függ. Sokan tényleg kb kidobjak a gyereket 18-20 évesen. De sokan meg nem szólnak bele, ha még otthon él huszonévesen sem.
Ha te már dolgozol, akkor próbálj félre rakni és ha lesz párod koltozz. De egyedül nehéz lenne es kb felesleges is.
Ki mondja, hogy el kéne költöznöd, illetve saját lábadra állnod? Szüleid, vagy szomszédok, ismerősök? Mert, ha az utóbbi, akkor próbálj meg vele ne foglalkozni, mert abszolút semmi közük hozzá hol élsz. Azonban, ha a szüleid, akkor gázosabb a helyzet.
Nem mindegy azonban, hogy hogyan élsz otthon. Otthon élsz, s próbálsz segíteni abban, amiben csak tudsz (ház körüli teendők, bevásárlás, takarítás, főzés stb.), illetve ha van bevételed adsz a költségekbe. Mert, ha ez a felállás szerintem nem vagy elkényeztetve, s nincsenek nagy elvárásaid.
Azonban, ha otthon élsz, s elvárod, hogy kiszolgáljanak, s mindent megcsináljanak helyetted, s esetleg még finanszírozzák is, hogy ott élsz akkor egyszerűen csak élősködsz a szüleiden.
Mindenkinek más és más lehetőségek adottak. Mindenki másmilyen körülmények közül lép ki a nagybetűs életbe. Valakinek könnyebb, valakinek nehezebb.
Régen sokkal könnyebben ment önálló életet kezdeni. Itt nagyon sok nyugdíjas van, s sokat szoktak mesélni, hogy annak idején egy szakmával, ha dolgozni akart az ember szinte rekord idő alatt talált magának munkát, s kapott annyit, hogy meg tudjon élni. Ugyan spórolni kellett akkor is, de szerény körülmények között ugyan, de tudtak venni egy kis házat is.
Ma már nem így megy. Az átlagbért, amit kap az ember szinte feléli, s ha van gyereke akkor még árnyaltabb az egész. Saját lakás, ház vásárlása nagyon kevesek kiváltsága úgy, hogy nem adóssítják el magukat hosszú évtizedekre. Mindezek mellett munkát sem könnyű találni, mert vagy nem vesznek fel, vagy igen, de akkor vagy bejelentenek vagy nem. Kevés a jó munkahely, s ezer elvárásnak kell megfelelni. Ami nem könnyű. Sokan úgy tudnak kitörni, s önálló életet kezdeni, hogy párkapcsolatuk lesz, s összeköltöznek végül, vagy keres lakótársat.
Ez a mai világ.
Szüleim igen
Mindent magamnak fizetek, egyedül áramot használok amit nem, a lakás is a sajátjuk
igen ez is igaz csak ne feledjük el hogy azzal az azonal találunk munkát rendszerben nagyjából a semmiért volt fizetve az ország fele mert feleslegbe ment a termelés, de nem akarunk itt politizálni, szar rendszer volt az is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!