Mindenki engem hibáztatt mit csináljak?
5hónapos húgom leesett az ágyról. Laptopoztam anyám bejött lerakta a húgomat és rakott a kályhára,de egy szóval nem mondta,hogy
figyeljek rá és leesett az ágyról.Szerintettek az én hibám volt??
Lehet valami baja a húgomnak??
Most mentek orvoshoz
Már miért lenne kötelessége folyamatosan azt lesni a kérdezőnek, hogy mit csinál az anyja és mikor hagyja egyedül a testvérét? Az ő gyereke talán? Gondolom nem ő vállalta, az anyja meg igazán szólhatott volna. Egy szóval sem írta, hogy nem figyelt volna rá addig szívesen. Persze veletek soha nem esett még meg, hogy a környezetet kizárva elmélyüljetek valamiben. :D
Kérdező! Nem lesz semmi baja, az én húgom is leesett az ágyról, engem is leszúrtak érte, de hidd el, a babák ebben a korban meglepően strapabíróak. :)
Igen lehet baja!
De gáz,hogy annyi eszed sincs,hogy szó nélkül vigyázol/figyelsz a tesodra!Neked külön kell szólni,de most komolyan?
Hány éves vagy 2?
Ha laptopoztál, akkor lehet, hogy nem is láttad, hogy anyád az ágyra tette a húgodat.
Már felnőtt vagyok, de ha a gépnél ülök, nem veszem észre, ha a hátam mögött jár valaki.
Nem tudom miért mondja itt néhány válaszoló hogy nem lehet baja a picinek. A kicsik koponyája ilyenkor még sérülékeny, az ütés kifejezetten veszélyes. Hozzátenném nagyon örülök hogy itt jól alakultak a dolgok, de ez most puszta szerencse volt. Kedves kérdező, nézz után mi az a kutacs, és mikorra csontosodik be - és addig mire kell ügyelni.
Nem szeretem mikor azzal jönnek hogy nem a kérdezőé a gyerek- ennyi erővel ugyanis soha, senki ne törődöttjön kistesójával. Tény hogy nem ő a szülő, de ettől még a család része- és a családtagok normális esetben segítik egymást. Nem csak azért van a család hogy a szülők kiszolgálják a gyerekeiket, és minimális dolgokban se támogassák, segítsék őket a gyerekek, mert semmi sem az ő dolguk, felelősségük. Ez egy szörnyű gondolkodásmód.
" Szóval, ha nem mondják azt, hogy egy öthónaposra figyelni kell, akkor ez neked magadtól nem jut eszedbe? "
Eszébe juthat, de nem minden esetben veheti észre.
"Vagy a nagy "laptopozás" közben nem tudsz még egy gyerekre is koncentrálni, igaz?"
Tudni tud, de ha valaki elfoglalt valami mással, nem feltétlen veszi észre, ha otthagyják mellette a gyereket, illene legalább szólni neki, nem?
"Mondjuk esetleg a kályhára is rakhattál volna, és akkor anyukád figyel a kicsire."
Mondjuk rajtad kívül a 40-es IQ felett alapvető, hogy az ember a száját evésen kívül kommunikációra is használja, és az anyja megkérhette volna, hogy figyeljen a gyerekre vagy rakjon a kályhára.
"Persze, hogy a te hibád volt, mégis kié lenne, te szerencsétlen!? "
A kérdező volt a felelősséggel rendelkező felnőtt a helyzetben? Nem.
A kérdezőé a gyerek? Nem.
A kérdező vállalta a gyerek felügyeletét? Nem.
Az anyja felhívta a figyelmét arra, hogy otthagyja a gyereket? Nem.
Elvárható a kérdezőtől, hogy egész nap a gyereket lesse az anyja helyett? Nyilvá nem, nem ő szülte.
"A szomszédé? Miért nem jött át az figyelni a tesódra, hogy te nyugodtan nyomkodhasd a gépet, nem igaz?"
Nagyon sajnálom a gyerekeidet, ha valaha is lesz bárki, aki összeáll veled. A gyerek elsősorban a szülő felelőssége, csak akkor lehet elvárni mástól ugyanezt, ha a szülő megkéri erre, felhívja a figyelmét rá.
"És persze, hogy lehet baja! Most szerinted? Leesett!"
Lehetni lehet, de nem túl valószínű, ez majdnem mindenkivel előfordul.
"De gáz,hogy annyi eszed sincs,hogy szó nélkül vigyázol/figyelsz a tesodra!Neked külön kell szólni,de most komolyan?
Hány éves vagy 2?"
Nem tudom, te milyen fajba tartozol, de mi, homo sapiens sapiensek nem rendelkezünk szemekkel a koponyánk hátsó részén így nem minden esetben látjuk azt, ami potenciálisan a hátunk mögött történik. Illetve a legtöbbünkben van annyi felelősségtudat, hogyha elvárunk valakitől valamit, akkor legalább a figyelmét felhívjuk rá.
nem a kerdezo vallalta a gyereket, de magatol is lehetett volna annyi esze, hogy arra a kerek 5 percre figyel a SAJAT TESTVERERE. vagy nektek ezt mondani kell kulon? nem is ertem......... milyenek az emberek manapsag.
nem arrol van szo, hogy naponta o tegye tisztaba, etesse, pesztralja, stb....na de hogy par percre magatol nem bir ra figyelni???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!