Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális hogy anyámék azon...

Normális hogy anyámék azon kiakadnak mert 30.40 ezerért veszek magamnak cipőt vagy 10k-ért pólót? 17/f

Figyelt kérdés
Hétvégente melózok és abblól szoktam a cuccaimat vásárolni.
2017. máj. 17. 20:09
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
60%
A te pénzed, én becsülöm, hogy megdolgozol érte és nem anyádékat nyúzod, hogy vegyék meg. Azt meg tudom érteni, hogy kiakadnak, mi kerül ezeken ennyibe, magamnak se költök 40 ezret egy cipőre, pedig megtehetném.:-) Viszont tudom, hogy a minőségi és trendi cuccok nem olcsók, egy kamasz meg nem biztos, hogy bújni fogja a netet, hol tudná beszerezni reálisabb áron (nem replikákra gondolok.)
2017. máj. 17. 20:48
 12/35 Carragher_x ***** válasza:
29%

"Jól hangzik, hogy te 40 ezerért veszel cipőt, de lehet, hogy édesanyádnak az fél havi fizetése, és abból etet, fizeti a számlákat, így évente egyszer tud venni egy 3 ezer forintos cipőt a kínaiba. Így teljesen érthető, hogy kiakadnak."

Miért is? Ahol anyuka 80-at keres, azon a környéken egy 17 éves középiskolás fiú sem pár hétvége alatt fogja összelapátolni a 40k-t, hanem hónapok alatt. Had döntse már el a srác, hogy milyen célért áldozza be a szabadidejét. Ismétlem: szabadidejét. Tudniillik egy 17 évesnek van ám egy főállása, úgy hívják, úgy hívják, hogy tanulói jogviszony. S bizony az a gyakorlatba több munkaórát követel meg, mint egy standard 40 órás munkahét.

2017. máj. 17. 20:52
 13/35 anonim ***** válasza:
82%

Ha nincs mit ennetek, ha halomra állnának a kifizetettlen csekkek, ha ház majdnem rátok dől, akkor igen én is ki lennék akadva....

Amugy nem normális, ennyit kiadni 1 polóért, vagy egy cipőért, de Te tudod...

2017. máj. 17. 20:53
 14/35 anonim ***** válasza:
89%

Egy 17 éves "gyereknek" nem kell hazaadni.

Szerintem úgy gondolják, jobb helye is lenne a pénznek, pl. Nyaralás, vagy félretenni nagyobb dologra.

Én is hülyeségnek tartom 17 évesen azert dolgozni, h 40 rugós cipod legyen, de te tudod.

2017. máj. 17. 21:00
 15/35 anonim ***** válasza:
75%

És kinek mi a prioritás. Én egy 10-essel idősebb vagyok, jóval átlag felett keresek, de soha nem vettem 30-40-ert cipőt, pedig nő vagyok, és simán megengedhetnék magamnak, de inkább utazom egy 10 ezres cipőben.

Tévedés, nem itellek el emiatt, csak hülyeségnek tartom,

2017. máj. 17. 21:06
 16/35 anonim ***** válasza:
34%

Hát én is így vásároltam, a párom meg mellette felépített Balatonon egy nyaralót, ja és hasonló keresetünk volt. Szerencsére neki több esze volt, mert a ruhák 80 százalékát már nem hordom, sőt, vagy 30 majd belefogyok farmerom van( nem vagyok kövér, csak jól nézett ki és csak xs-es méretben volt) viszont imádok Balcsira járni.

Úgyhogy igaza van abban az estben a szüleidnek, ha nem 1-2 darabról van szó, hogy sokkal jobb dolgokra is költhetnéd.

2017. máj. 17. 21:10
 17/35 anonim ***** válasza:
17%
A te dolgod, hogy a saját magad által megkeresett pénzt mire költöd, anyádéknak pedig 18 éves korodig kötelességük eltartani, még akkor is ha van saját kereseted.
2017. máj. 17. 21:11
 18/35 anonim ***** válasza:
77%

Annyira nem értem azokat, akik szerint a szülőnek köze nincs ahhoz hogy a gyerek mire költ.

Ők a szüleid, ők nevelnek, tanítanak (jó esetben), és ha esetleg azt látják hogy rosszul gazdálkodsz a pénzzel, akkor nemhogy jogos hogy leülnek elbeszélgetni veled, hanem úgy vélem, hasonló helyzetben ez egyenesen kötelessége kéne legyen minden szülőnek. Elvégre a gyerekük vagy, a javadat akarják, és ehhez az is hozzátartozik, hogy megtanítanak bánni a pénzzel.

2017. máj. 17. 21:24
 19/35 Carragher_x ***** válasza:
24%

"megtanítanak bánni a pénzzel."

Ebben igazad van. S ennek természetesen meg is van a megfelelő ideje. Mondjuk úgy 5 éves kortól.

Ugyanakkor annak nem sok köze van a "pénzzel való bánáshoz", hogy ki, mire spórol. Most tényleg, szted például mire kéne egy 17 évesnek a szabadidőben keresett pénzét félretennie, ha nem arra, amit aktuálisan szeretne? Gyűjtsön nyugdíjra?:D

2017. máj. 17. 21:28
 20/35 anonim ***** válasza:
41%
Most komolyan elvárnátok, hogy egy 17 éves középiskolás diák adjon haza pénzt? Őszintén, milyen családban éltek/éltetek?
2017. máj. 17. 21:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!