Szüleim nem engednek, mit tegyek?
Sziasztok
A multab ittam mar tobbszor is alkoholt, es szuleim tudnak rola, hogy ritkan bar, ugy havonta, de be szoktam rugni ( de nem durvan). Reggel megkerdik, hogy jo volt-e a buli, mrg hogy nem rugtam-e be nagyon, es sosem voltam, csak addig, hogy ereztem a piat, vagy annal egy picivel tovabb, de nem hanyasig, fetrengek, stb. Ma atjon 2 haverom, mert rgy hete nem voltam otthon, es megkerdeztem, hogy venne-e vmit piat, nem sokat csak, hogy fejenkent megiszunk egy kupica jägert, vagy ilyesmi meg egy pohar bort. De nem sokat tenyleg. Es egybol ravagta, hogy maximum egy sort ihatunk, mert hogy 16 evesek vagyunk. A testverem ennyi idosen mar tobbet ivott, es o neki semmi baja nem lett sosem. Most meg hirtelen soha semmit nem engednek meg vmit, vagy alig. Mit tegyek, mert mas dolgokban meg mindig jon, hogy ilyen meg olyan nagy vagyok mar, ha el kell vmit inteznem, de inni most mrg nem engednek. Mint mondtam, eddig nem volt bajuk vele, most meg a semmibol, hogy szoba se johet, a tesom most meg 17 es rohogve meselni a szuleimnek, hogy ossze vissta okadtam magat, es ok is rohognek, nekem meg nem engednek.
Mit tudnek tenni?
16/f
Már az is hatalmas nagy engedmény, hogy megengedik, hogy igyál egy sört, de nem, neked Jäger kell, gondolom azért, hogy legyen mivel dicsekedni a többi "span" előtt.
Bocs, de ez szánalmasan gyerekes. A szüleid meg szemmel láthatóan nem akarják, hogy olyan legyél, mint a tesód. Ha már a tesódnál elszúrták, veled nem akarják ugyanezt megcsinálni. Teljesen megértem a szüleidet, hogy nem engedik, hogy a kiskorú gyerekük piáljon. Pontosan a hozzád hasonlók miatt van az, hogy manapság szinte képtelenség olyan bulit/szórakozóhelyet/haveri kört találni, ahol nem a pia körül forog minden. Én 23 éves vagyok, és soha nem voltam részeg, és nem is szándékozok az lenni, ugyanis én nem iszok alkoholt. Ennek ellenére nem gondolom azt, hogy nekem ne lenne életem, vagy hogy valami hiányzik az életemből. Akinek a piálás jelenti a szórakozást, annak már komolyabb alkoholproblémái vannak, ez egyenes út az alkoholizmus felé.
És ennek a "liberalizmushoz" semmi köze. Normális szülő nem engedi, hogy a gyereke alkohollal/cigarettával pusztítsa magát. Azok a szülők, akik ezt megengedik és azt mondják, hogy "13-14 évesen én is buliztam meg piáltam/cigiztem", azok kb azt jelentik ki ezzel, hogy ennyi éves korukban rájuk is sz@rtak a szülők magasról.
Hidd el, lehet bulizni, és jól érezni magad alkohol nélkül is. ha ez nem megy, akkor ott már problémák vannak, nem is kicsik.
Itt normális választ nem kapsz, akik otthon ülnek, nincs társaságuk, meg ilyen okoskodók nyomják itt GYK-n, a randes fiatalok buliznak, vagy most pihenik ki a party utáni fáradtságukat, stb.
érdekes itt GYK-n mindenki 10 nyelven beszél, meg hat diplomája van és kiakad, ha egy négyest kap a gyereke XD
Ettől a "soha nem ittam és aki valaha ivott az úgyis alkesz lesz" dumától én is falra mászok, de akkor is tartom magam hozzá: a szüleid nem vaskalaposak, hisz készek a kompromisszumra, ihattok sört. Töményet én sem adnék a 16 éves kölköm kezébe.
Plusz itt még hozzájön az is, hogy nem tudják, hogy a barátaid szülei mit engednek. Én elhiszem, hogy van olyan barom, aki képes egy 13 éves gyereknek is pálinkát nyomni a kezébe, de ha ezt megtenné az én gyerekemmel is a tudtomon kívül, csak azért mert náluk van vendégségben, akkor minimum elküldeném az édes apja péniszére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!