Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim nem engednek, mit tegyek?

Szüleim nem engednek, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok

A multab ittam mar tobbszor is alkoholt, es szuleim tudnak rola, hogy ritkan bar, ugy havonta, de be szoktam rugni ( de nem durvan). Reggel megkerdik, hogy jo volt-e a buli, mrg hogy nem rugtam-e be nagyon, es sosem voltam, csak addig, hogy ereztem a piat, vagy annal egy picivel tovabb, de nem hanyasig, fetrengek, stb. Ma atjon 2 haverom, mert rgy hete nem voltam otthon, es megkerdeztem, hogy venne-e vmit piat, nem sokat csak, hogy fejenkent megiszunk egy kupica jägert, vagy ilyesmi meg egy pohar bort. De nem sokat tenyleg. Es egybol ravagta, hogy maximum egy sort ihatunk, mert hogy 16 evesek vagyunk. A testverem ennyi idosen mar tobbet ivott, es o neki semmi baja nem lett sosem. Most meg hirtelen soha semmit nem engednek meg vmit, vagy alig. Mit tegyek, mert mas dolgokban meg mindig jon, hogy ilyen meg olyan nagy vagyok mar, ha el kell vmit inteznem, de inni most mrg nem engednek. Mint mondtam, eddig nem volt bajuk vele, most meg a semmibol, hogy szoba se johet, a tesom most meg 17 es rohogve meselni a szuleimnek, hogy ossze vissta okadtam magat, es ok is rohognek, nekem meg nem engednek.

Mit tudnek tenni?

16/f

2017. máj. 12. 18:41
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 anonim ***** válasza:
76%

"Az ilyen kérdéseknél mindig kicsit azt érzem a konzervatív hagyományos gondolkodás háborúzik a liberálissal."

Szerintem nem, sokkal inkább a felelős szülői magatartás és a "csinálj, amit akarsz, csak engem hagyj békén" típusú hozzáállás áll szemben egymással. Utóbbit magyarázgatják azzal, hogy "én is buliztam 14 évesen minden hétvégén", azaz: "rám is sz@rtak a szüleim nagy ívben."

2017. máj. 13. 08:55
 52/69 anonim ***** válasza:
29%
14 és 16 között azért elég nagy különbség van, akinek van fia, az tudja. És igen, az én anyámék is buliztak 16 évesen, mi is buliztunk 16 évesen, és a fiam is bulizhat 16 évesen. És senkit nem tojtak le a szüleik, egyszerűen megbízható gyereket neveltek, neveltünk. Az, hogy te nem mered elengedni a gyerekedet 16 évesen, az a te nevelésed eredménye.
2017. máj. 13. 09:28
 53/69 anonim ***** válasza:
52%
Csillagom, ezt benézted, de alaposan.:-) 3 fiam van, a legkisebb is elmúlt 16. Mentek bulizni mind a hárman, de nem a vedelésről szólt a történet, nálunk is rengetegszer táboroztak a haverokkal - én se vettem nekik töményet 16 éves korukban, sört is ritkán, mégis jól érezték magukat. Egy kezemen meg tudom számolni, összesen hányszor láttam őket, hármójukat együttvéve spiccesen, vagy pláne részegen. Megjegyzem, 1 diplomás, 1 diploma előtt, a harmadik egy év múlva megy egyetemre.:-)
2017. máj. 13. 10:19
 54/69 anonim ***** válasza:
81%

Nem basztál be 14 évesen, nem kapsz otthon sört 16 évesen, nem ekizel 17 évesen, foglalkoznak veled a szüleid = nincs életed.... komolyan eljutottunk idáig? :D

Ne tudjátok meg, hány ismerősöm állította földbe a tanulmányait egyetemen a fű és/vagy a pia miatt. Aztán persze jöttek az egyéb mókák is, nem álltak meg a fűnél. Én is, mint szinte mindenki más szeretek lazítani, lemegy pár pohárral az biztos, az alkoholnál jobb feszültségoldó (sajnos) nincs, de azért vannak normák, amiket hosszú távon be kellene tartani. Nem lesz mindenkiből alkoholista meg drogos, aki ennyi idősen a kelleténél többet iszik, de minek kockáztatni?

Ráadásul még mindig röhejesnek tartom, hogy egy 16 éves gyerek azon akad ki és veri a tam-tamot neten, hogy a szemét szülei nem adnak neki töményet otthon :D Hát lefosom a bokámat.

2017. máj. 13. 10:32
 55/69 anonim ***** válasza:
85%

"En csak annyit mondtam, hogy ha pl megerkeznek, akkor iszunk fejenkent egy kupica jägert, es utana vege. Meg egy-ket sort... nem beba**ni a detoxig, "

Ja, nem akarunk inni, csak egy feles...

Hát meg egy sör...

Kettő...

Meg egy kis borról is volt szó...

Második kör is mehetne az agancsos kólából...

F..sza :D Ha valaki 16 évesen nem lesz minimum spicces az egy felestől meg 1-2 sörtől, akkor ott már megkezdődött a komoly edzésmunka, abszolút pozitív tényleg :D

2017. máj. 13. 10:35
 56/69 anonim ***** válasza:
89%

Nem értem mi a problémád kérdező... Még sört is felkínáltak, az én szüleim alaposan kioktattak volna ha 16 évesen iszogatni szerettem volna. Igaz az én szüleim nagyon ritkán fogyasztanak alkoholt, akkor is keveset. Hálás is vagyok érte, hogy ilyenek.

Szerintem normális szülő nem engedi, hogy a gyerekek igyon és/vagy dohányozzon. Ez csak adja alá a lovat. Nem egy olyan barátom van aki az enyhe szülők miatt 19-20 éves korára alkoholista lett... (Mert ha minden hétvégén leissza magát az már kimeríti az alkoholizmus fogalmát.

Hidd el kérdező ez csak a kezdet, ezzel csak hozzászoksz az alkoholhoz, egyre több kell, majd ahhoz, hogy hatásos legyen és szép lassan nem lesz buli/baráti találka ivás nélkül.

A szüleim szigora ellenére nekem is volt egy időszakom amikor rendszeresen ittam 17-18 éves koromba. Eleinte alig ittunk, aztán egyre több kellett, majd odáig jutottam, hogy a detoxba ébredtem, mert nem ismertem a mértéket, nem tudtam hol a határ.

Azóta egy kortyot sem ittam. (Több mint 2 éve).

Hidd el sehova nem vezet az ital. Nincs benne semmi jó, csupán rombol, mit egészségügyi szempontból, mind szellemileg, mind pedig erkölcsileg.

2017. máj. 13. 10:39
 57/69 anonim ***** válasza:
80%
Semmi köze ennek a liberális gondolkodáshoz. 16 éves gyerekről van szó, remélem, a tied már oviban alkesz lesz.
2017. máj. 13. 11:30
 58/69 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem annak nincs élete, akinek pia kell ahhoz, hogy jól érezze magát.
2017. máj. 13. 11:40
 59/69 anonim ***** válasza:
13%

Mi is minden hétvégon buliztunk, ittunk ennyi idősen, meg majdnem mindenki. Nem kell megjátszani itt a nagy erkölcsös akákit. Iskolában is a tanárnő ott okoskodott felháborodva, hogy a gyerekem ivott kiránduláson, ez meg az. Mondom neki, egy gimibe jártunk, te is ott voltál minden hétvégén a kocsmában, discoban, inkább ne idézzük fel, miket műveltél. Érdekes, azóta ezt szót se szólt.

Egy-két pohár piától még akárki is lehetsz, nem leszel alkoholista.

2017. máj. 13. 17:31
 60/69 anonim ***** válasza:
53%

Nezd,en megittam sunyiban a tomeny italokat. Engem kb 15 eves koromtol elengedtek bulizni azzal a feltetellel,hogy nem iszok sokat. Persze,rahagytam a szuleimre,aztan nem igy cselekedtem.

Mikor egy este megittam 4 felest,3 sort,utana meg ki tudja mennyi vodkat ra,az utca kozepen hanytam ossze magam es 5 baratom rangatott haza. Gondolom mondanom sem kell,hogy azota ha megyek is bulizni,egy sornel vagy froccsnel megallok. Azt sem minden hetvegen,inkabb havonta egyszer fogyasztom.

Ugy gondolom,a sajat rossz tapasztalatom tobbet ert,mint a tiltas. Ha nem engedtek volna el,akkor berugtam volna mondjuk az osztalykirandulason. Szerencsere nagyon megbizhato emberekbol all a barati korom,de oriasi baj tortenhetett volna. Ha magamra maradok,lehet,hogy megeroszakolnak,vagy belefulladok a sajat hanyasomba.

Mindenesetre azt mondom,hogy orulj,ha meg nem voltal reszeg,es amennyiben ez az ertek a barataid koreben,akkor nagyon gyorsan nezz uj emberek utan.

18L

2017. máj. 13. 19:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!