Szüleim nem engednek, mit tegyek?
Sziasztok
A multab ittam mar tobbszor is alkoholt, es szuleim tudnak rola, hogy ritkan bar, ugy havonta, de be szoktam rugni ( de nem durvan). Reggel megkerdik, hogy jo volt-e a buli, mrg hogy nem rugtam-e be nagyon, es sosem voltam, csak addig, hogy ereztem a piat, vagy annal egy picivel tovabb, de nem hanyasig, fetrengek, stb. Ma atjon 2 haverom, mert rgy hete nem voltam otthon, es megkerdeztem, hogy venne-e vmit piat, nem sokat csak, hogy fejenkent megiszunk egy kupica jägert, vagy ilyesmi meg egy pohar bort. De nem sokat tenyleg. Es egybol ravagta, hogy maximum egy sort ihatunk, mert hogy 16 evesek vagyunk. A testverem ennyi idosen mar tobbet ivott, es o neki semmi baja nem lett sosem. Most meg hirtelen soha semmit nem engednek meg vmit, vagy alig. Mit tegyek, mert mas dolgokban meg mindig jon, hogy ilyen meg olyan nagy vagyok mar, ha el kell vmit inteznem, de inni most mrg nem engednek. Mint mondtam, eddig nem volt bajuk vele, most meg a semmibol, hogy szoba se johet, a tesom most meg 17 es rohogve meselni a szuleimnek, hogy ossze vissta okadtam magat, es ok is rohognek, nekem meg nem engednek.
Mit tudnek tenni?
16/f
"Jesszus mennyi itt az álszent....
14-22 eves koromig minden hétvégén (!) Péntek szombat buli..... minden hétvégén ittunk is, legtöbb esetben ittunk is.." Ja, és erre büszkének is kell lenni marhára. Tudod, vannak akik normálisan nevelik a gyereküket, nem úgy mint veled tették. Nem álszentség ha a szülő nem fizet azért hogy a gyereke eligya az agyát. Hanem NORMÁLIS viselkedés.
Aha korlátoljatok be a kölykeiteket... es neveljetek ide a GyK-ra.... nézzetek szet, amikor 20-22.evesen itt sirankoznak mert semmi nincs megengedve nekik....
Neveltetéssel meg ne irja senki azt, hogy elcseszett, mert felnöttem, házam van, autóm van, és becsülettel élem minden napjaim.... tehát a szülők valamit jól csináltak....
Ja, 29 vagyok....
"Aha korlátoljatok be a kölykeiteket"
Fogd vissza magad öreg!
Kölyke az állatnak van nekem gyerekeim vannak akikkel törődöm. Sajnálom hogy téged ennyire durván leszartak a szüleid, de más nem csak azért alapít családot mert "köll" hanem mert tényleg akarja a gyerekeit, és nem tekinti koloncnak őket, vagyis törődik velük.
Most nem azt akarom sugallni, hogy én 16 évesen soha nem ittam alkoholt, de az fix, hogy nem normális, hogy havonta egyszer berúgsz, meg hogy bort meg töményet "követelsz" a szüleidtől, azért mert átjön pár haverod. Hát ecsém, kis taknyosok vagytok, örülj hogy egyáltalán az egy sör szóba jöhet.
"Mit tudnek tenni?
16/f"
Azt tudnád tenni, hogy nem szoktatod rá magadat ennyi idősen a piára, pláne a töményre. Ha nagyon piálgatni akarsz, akkor várj pár évet, aztán mehet ami a csövön kifér.
Miert az helyen való, azzal etetni, hogy ciki 16 evesen bulizni?
Mikor bulizon, igyon? Majd amikor a KÖLYKEI otthon várják haza??
Sose mondtam hogy helyes.... olvass vissza.... DE ne legyetek álszentek,mert azok vagytok!
Fogadd el a sört, most ezen már tényleg ne akadj fenn, hogy milyen alkoholt enged meg. Persze, elhiszem, hogy furcsa, ha eddig meg egyáltalán nem zavarta őket és most pedig nem engedte meg, de ez van, a szüleidet is meg lehet érteni. Szerintem valami olyasmi lehet ennek a hátterében, hogy ők egy bizonyos szintig (nem iszod magad hányásra, hogy az utcán fetrengj és még vállalható állapotban térsz haza) elfogadják és elnézik az alkoholfogyasztást, viszont ők nem szeretnék ezt támogatni és ehhez hozzájárulni. Ez mondjuk az én megítélésem szerint elég gáz gondolkodás, hiszen ezzel tulajdonképpen leveszik a kezüket a gyerekről, hogy ők nem voltak ott, a gyerek saját felelőssége stb., míg ezzel szemben otthon azért rajtad tudják tartani a szemüket és biztonságos környezetben vagy...de mindegy, ez nem az én dolgom.
Egyébkent meg én nem tartom olyan nagy problémának, ha egy 16 éves havonta eljár bulizni, alkoholt fogyaszt. Ne értsétek félre, nem azt mondom, hogy ez egészséges vagy ez lenne a követendő példa, de szerintem sokkal jobb az, ha a gyerek picit hosszabb pórázra van engedve és a szülő engedélyével történnek ezek mert így a gyerek legalább mer róla beszélni és mer segítséget kérni, ha bármi probléma adódna. Ezzel szemben mondjuk, ha a szülő kb. burokban neveli a gyerekét és megpróbálja mindentől megóvni, megvédeni, akkor az sokkal több problémát tud okozni...Egyrészt tini korban a legtöbb gyerek vágyik a szórakozásra, bulikra, azonban ezek sokkal kockázatosabbak és sokkal több "veszélyt" rejtenek számukra, ha az a gyerek teljesen tapasztalatlan, naív mert világ életében óvva volt még a széltől is. Másrészt pedig előbb-utóbb az a gyerek szeretne picit önállóbb, szabadabb lenni, azonban, ha a szülő mindentől eltiltja, akkor esélyes, hogy ebből hazugságok, füllentések születnek és ez bizalmatlanságot szül, a gyerek nem meri bevallani, hogy hol, kivel, mikor hová megy vagy hol volt és egy esetleges baleset alkalmával sem biztos, hogy mer majd segítséget kérni. Például, engem is mindig tiltottak az alkoholtól és ugyan én a mai napig nem szoktam rendszeresen inni, de osztálykirándulások, találkozások alkalmával előfordult, hogy megittam ezt-azt, de ezeket mindig titokban tartottam a szüleim előtt, egy szót sem mondtam nekik és a mai napig van bennem egyfajta szorongás ezzel kapcsolatban, pl. előttük a mai napig nem merek semmilyen alkohol tartalmú italt inni. Na most ezért én ezt a "tiltó" nevelést sem tartom jó megoldásnak....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!