Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim nem engednek, mit tegyek?

Szüleim nem engednek, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok

A multab ittam mar tobbszor is alkoholt, es szuleim tudnak rola, hogy ritkan bar, ugy havonta, de be szoktam rugni ( de nem durvan). Reggel megkerdik, hogy jo volt-e a buli, mrg hogy nem rugtam-e be nagyon, es sosem voltam, csak addig, hogy ereztem a piat, vagy annal egy picivel tovabb, de nem hanyasig, fetrengek, stb. Ma atjon 2 haverom, mert rgy hete nem voltam otthon, es megkerdeztem, hogy venne-e vmit piat, nem sokat csak, hogy fejenkent megiszunk egy kupica jägert, vagy ilyesmi meg egy pohar bort. De nem sokat tenyleg. Es egybol ravagta, hogy maximum egy sort ihatunk, mert hogy 16 evesek vagyunk. A testverem ennyi idosen mar tobbet ivott, es o neki semmi baja nem lett sosem. Most meg hirtelen soha semmit nem engednek meg vmit, vagy alig. Mit tegyek, mert mas dolgokban meg mindig jon, hogy ilyen meg olyan nagy vagyok mar, ha el kell vmit inteznem, de inni most mrg nem engednek. Mint mondtam, eddig nem volt bajuk vele, most meg a semmibol, hogy szoba se johet, a tesom most meg 17 es rohogve meselni a szuleimnek, hogy ossze vissta okadtam magat, es ok is rohognek, nekem meg nem engednek.

Mit tudnek tenni?

16/f

2017. máj. 12. 18:41
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 anonim ***** válasza:
31%

"Mi az összefüggés? Mi társaságunkból 2 barátom is vezető beosztású....

L"

Lehet, ritka kivétel, akiket én ismerek, azóta is alkeszok és minimálbérért güriznek.

2017. máj. 12. 23:53
 42/69 A kérdező kommentje:
En csak annyit mondtam, hogy ha pl megerkeznek, akkor iszunk fejenkent egy kupica jägert, es utana vege. Meg egy-ket sort... nem beba**ni a detoxig, mert az milyenmeno, meg azzal sztem nincsen baj, ha havonta egyszer, vagy inkabb masfel havonta, eljarok 1-2ig buliba, iszok egy vodka-kolat, meg egy vodka-narancsot es szevasz.. a szuleim megengedtek, csak azt nem ertem, hogy most miert ne.. szuleimek mindig el kell/el szoktam mondani, hogy mi mindent ittam/vettem, es mondjak, hogy addig amig nem rugok be durvan, csak a joerzesig az nem bruatalis.. amugy szeptember ota 9 szer voltam ilyen felig reszeg allapotban, ami ahhoz kepest, hogy osztalytarsaim kb minden heten okadnak ossze vissza...
2017. máj. 12. 23:59
 43/69 anonim ***** válasza:
23%

Képzeljétek 13 évesen rúgtam be először egy boroskólától.15 évesen másodjára az vodka volt. Akkor két napig piáltunk a barátnőmmel Mezőtúron a rockfesztiválon. 16 évesen összejöttem egy 20 éves sráccal és egy évig minden csütörtökön piáltunk,füveztünk és buliztunk egy klubban. Rövid ideig kavartunk egy csajjal,sokat buliztunk,ittunk,szexeltünk.

Koleszos voltam,a jegyeim elég jók voltak sosem buktam le. Kb a huszas éveim közepéig minden második héten buliztam és piáltam. A fősulit végig partiztuk,máig sem értem hogyan diplomáztam le.

34 vagyok,házas,gyermekes,nem iszom,nem dohányzom,nem szedek gyógyszert,nem élek semmilyen anyaggal.

Szar nektek,hogy nem éltetek. Nem egy jägeren múlik,sem a tiltáson,hogy normális felnőtt legyen a kérdező.

2017. máj. 13. 00:30
 44/69 anonim ***** válasza:
85%
Miért, az az élet, ha 13-14 évesen a saját hányásodban fetrengsz?:D Egyetemen oké a bulizás, amíg belefér a tanulás mellé, én speciel emellett koncertekre, színházba, kiállításokra, filmklubokba jártam, mindenféle zenés helyre a dzsesszklubtól az alternatívig, nem az volt a cél, hogy állatiasra küzdjem le magam a piával. Füvet, drogot sose próbáltam, láttam épp eleget a koleszban, szánalmasak voltak az anyag hatása alatt. Utaztunk is jó kis csapattal, biztos vagyok benne, hogy nekem több és főleg minőségibb élményanyagom van a fiatal éveimből, mint azoknak, akik az ordítvahányós partyzástól az élet császárának érzik magukat.:D
2017. máj. 13. 01:09
 45/69 anonim ***** válasza:
83%

"Mi társaságunkból 2 barátom is vezető beosztású.... "

Aha. Kamionsofőr vagy traktoros?:D

2017. máj. 13. 01:16
 46/69 anonim ***** válasza:
89%

A kérdező kommentje:

Mondom nem berugni szeretnek, hanem csak meginni vmit- igyál mondjuk szörpöt.

2017. máj. 13. 02:48
 47/69 anonim ***** válasza:
87%

"Szar nektek,hogy nem éltetek."

Komolyan az ivás, füvezés a szórakozás, az élet ? Neked lehet, de értelmes embernek nem. Szerintem a hányásban fetrengésnél nagyobb élmény pl. egy külföldi utazás.

2017. máj. 13. 06:10
 48/69 anonim ***** válasza:
78%

16 évesen nem kell jager és pár sör.

Vegyétek kólát.

Ez most komoly, hogy 16 éves gyerek azon rugozik, mert nem engedik pialni?

2017. máj. 13. 06:35
 49/69 anonim ***** válasza:
92%
Én életemben nagyjából 3x voltam szórakozóhelyen és egyiken se szórakoztam. A mai zenék nem tetszenek,a mai táncok nem tetszenek, a részegeket meg nehezen viselem. Szóval 14 éves koromtól kezdve én színházba jártam, társas, beszélgetős estéken voltam a legjobb barátnőimmel, kirándultam, stb. A testemet, a lelkemet tisztelem, egyiket sem adtam senkinek ösztönből, vagy alkohol befolyása alatt. Hogy a jövőben sikeresebb leszek-e azoknál, akik a sok alkoholtól szinte nem is emlékeznek a tini éveikre? Nem hiszem. Ami biztos, hogy a koromnál érettebb vagyok, nagyon fejlett az önismeretem és némi műveltség is ragadt rám. Az ilyen kérdéseknél mindig kicsit azt érzem a konzervatív hagyományos gondolkodás háborúzik a liberálissal. Aminek igazán kevés az értelme, mert egyik sem rossz önmagában és egyik se fogja meggyőzni a másikat. A kérdező szüleinek szíve joga a fiúk konzervatív(abb) neveléséhez, talán épp a tesója miatt kezdtek el próbálkozni. Kérdező: kétség nélkül elhiszem Neked, hogy nem a részegség volt a cél, hisz többször leírtad. Próbálj meg arra gondolni, hogy egy kupica akármit meg egy sört, meg se éreztél volna, tehát nagy hiányérzetet nem teremt. :)
2017. máj. 13. 07:16
 50/69 anonim ***** válasza:
84%
Szülőként mondom, szerintem nem azzal van a bajuk, hogy meginnátok valamit, hanem hogy nálatok. Még ha tolerálnám is, hogy a 16 éves fiam iszik, otthon nem szívesen látnám, és azt sem szeretném, ha a többi srác szülei rosszat gondoljanak rólam, amiért engedélyezem a házamban a piálást. Én is csak lestem amikor a fiam mondta, hogy az egyik haverjánál megengedik a szoba közepén a vizipipázást. Én sem vagyok ellene, de biztos, hogy itt nem fognak 15-16 évesek pipázgatni, meg iszogatni. Úgy elvből. Majd ha szülő leszel akkor fogod megérteni. Szerintem inkább üljetek be valahova meginni valamit, azt eddig is megengedték, hisz bulizni eljárhatsz.
2017. máj. 13. 07:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!