A szüleim nem engedik hogy rövid hajam legyen. Mit kéne tennem? 15/l
A hosszu haj sokkal szebb!!
Hosszubol rovidet barmikor lehet csinalni, de rovidbol hosszut mar igencsak bajosan, szoval nagyon jol gondoljatok meg!
Ez megint tipikusan az a kérdés, hogy veled értsünk egyet, vagy kuss.... az, hogy minden válasz le van pontozva, gyakorkatilag meg is van miért jött letre a kérdés.
Csak hogy okot is adjak a 0%-nak majd... : senkit nem érdekel mekkora a hajad, mit tegyél? Vágasd le, aztan jöhetsz az újabb kérdésekkel, hogy nem szeretnek, ronda vagy, nincsenek barátaid...
Komolyan ha az en lányom ilyen lesz b @szom ki mint macskát sz @rni.....
Mi lenne, ha csak fokozatosan vágatnál belőle? Így a szüleid is talán könnyebben hozzászoknának a gondolathoz, plusz ha neked mégsem tetszik valamiért, akkor sem lesz olyan hatalmas drasztikus változás.
Szóval kezdhetnéd mondjuk egy vállig érővel, utána egy long bob esetleg-ilyen kis lépéseket talán ők sem elleneznének annyira :)
27/N
Mit kell ezen megengedni? Bemész a fodrászhoz és levágatod. Ennyi. 15 évesen azért legyél már kicsit önálló.
Egyébként nem tudom mit lehet ezen megbánni. A haj visszanő. Aki nem ápolja, hanem hagyja eltöredezni, az nem is értem mit csodálkozik. Én nyárra mindig levágatom, sokkal kényelmesebb.
Egyik évfolyamtársam kopaszon, de teljesen kopaszon, kezdte az egyetemet másodév végére már copfban hordta a haját.
Nem tudom mit kell ezen a haj témán mindig kiakadni, mert a hajjal aztán semmi véglegeset nem lehet csinálni.
Nekem egy dologgal van bajom. A kérdező nem a szülei tulajdona, vagy barbie babája. 15 éves, nem 5. Ennyi idősen ő dönti el, hogy milyen hajat akar. Ha nem áll jól neki, akkor így járt, majd talál egy neki megfelelő stílust. Erre való a tinikor, hogy kísérletezzen, hogy keresse a saját stílusát. Nem 6 tetoválást meg 12 piercinget akar, hanem egy hajvágást.
Én a helyedben levágatnám. Esetleg a ballagást várd meg így. Fontos lecke nőként (amit sokan saját kárukon tanulnak meg), hogy nem jó ötlet olyan esemény előtt nagy változtatást csinálni, amin garantáltan sok kép készül rólad. Szóval szerintem ballagj el így, aztán vágasd le (gondolom nem tagadnak ki érte). Nyáron garantáltan nem csúfolna senki és 2,5 hónap alatt egy rövid frizura nő annyit, hogy át lehessen kicsit formázni. A fiús haj amúgy nagyon kevés nőnek áll jól, de vannak nőies rövid frizurák is, amikre hamar át tudnál nyergelni, ha nem jön be a fiús verzió.
L/26
A fokozatosság nem hülyeség. Csak aztán nehogy koppanjanak a kedves szülők, hogy a lányuk nem fog kinőni a rövid korszakból. :D
(Súgok, én nem tettem. Évek óta egy-kétmillis a hajam, annál "fiúsabbat" nem találsz! Bár nekem egész gyerekkoromban rövid -- mai szakszóval pixie -- hajam volt, szóval esetemben nem beszélhetünk egykor seggig érő sörényről.)
Előnyei:
* könnyebb tisztán tartani a fej- és arcbőrödet, pattanások ellen kiváló a rövid haj
* biztos, hogy nem fog töredezni vagy nagyon hullani, mert rendszeresen vágják/nyírják
* típustól függ, de "elpusztíthatatlan" (nem alszod el, nem csomósodik össze,
Több barátnőm is van, akiknek kifejezetten rosszul állt a hosszú haj, a rövid viszont annál jobban. Attól még nem lesz szép egy frizura, hogy derékig ér. Csúnya sem lesz attól, hogy rövid. Sem nőietlen. Akinek a hosszú tetszik, az növessze, vagy keressen hosszúhajú barátnőt, de ne kelljen már mindenkinek ugyanúgy kinézni, ahogy Józsikának meg Marcikának tetszik...
Nyilván vannak, akiknek kevésbé szerencsés a genetikájuk, és nem nő vissza hosszúra a hajuk. Így jártak. De ők vannak kevesebben, tizenévesen még BŐVEN visszanőhet hosszúra, sőt, huszonévesen is. Legjobb barátnőm 24, 2 év alatt nőtt meg neki pár centisről majdnem hátközépig érőre, és gyönyörűbb a haja, mint valaha. Nekem is volt már 2x egészen rövid, mind a kétszer visszanőtt, és szebb volt, mint előtte, ugyanis a haj elöregszik... előbb-utóbb meg fog látszani rajta, hogy tizenX éve a fejeden hordod.
Rövid hajat szeretnél? HAJRÁ! Bemész a fodrászhoz és megmondod, milyen frizurát vágjon. Eszméletlenül vagány és nőies rövid sérókat tudnak már csinálni. Anyukád meg majd megszokja, sőt, ő fog a legnagyobbakat pislogni, mikor be kell ismernie, hogy jobban áll a rövid haj.
Ha pedig mégsem tetszik majd, akkor sem kell csüggedni, pár hónap alatt már sokat fog nőni. Te legalább kipróbáltál valamit az életben, míg mások ugyanúgy néztek ki egész gimi meg egyetem alatt. Uncsik. :)
De ha óvatosabb akarsz lenni, akkor ahogy már írták, vágathatsz fokozatosan. Először pl. egy vállig érő frizurát. Aztán utána rövidebbet, frufrut, oldalfrufrut... bármit.
A legfontosabb, hogy tényleg ne hagyd magad lebeszélni. Egyszer élsz bakker, nehogy befásult emberek saját rossz tapasztalatai miatt elszalassz minden lehetőséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!