A szüleim nem engedik, hogy abba a gimnáziumba menjek, a melyikbe szeretnek. Mit tegyek?
Azért nem akarják,mert Pesten van és nem örülnének,ha bejárnék.Azt szeretnék,hogy a helyi gimibe menjek de en ide nagyon nem szivesen mennek az emberek miatt,De nem is ez a fo problema,hanem hogx sokkal szimpatikusabb ahely,az emberek,tanárok, amit Pesten valasztottam ki.Ugy van megjelölve,hogy elso a helyi,masodik pedig a pesti gimi.Azert van igy megjelölve,mert az utóbbi gimnáziumra csak kesobb találtunk ra,amikor mar megvolt a sorrend es igy szurtuk be a 2ik helyre.Tudom,hogx Anyuek nem rosszat akarnak nekem es hogy nem jo a bejaras,de nem is egyedul járnék.Nem vitatnam tovabb,mindenbe belegondoltam,hogy esobe is vonatoznom kellene,stb. De en ezt vállalom.Most viszont döntésképtelen vagyok,mert nagyon szeretnek a pesti gimibe menni.
Mit tehetnek,vagy mit mondjak nekik?
Hogyne dönthetné el, hogy hova akar menni? Én is eldöntöttem milyen iskolák érdekelnek. Kutya nem szólt bele. Még általános iskolás ofőm ajánlott egyet, mert a barátnőm az osztályból is odament érdekelt is és fel is vettek.
Mondjuk annyival szerencsésebb volt a helyzetem, hogy nekem nem kellett bejárni, de az osztályom 3/4-e bejárós volt. Megoldották az utazást 4 éven keresztül hóban-esőben.
10 éve voltam annyi mint te kérdező, nem tudom már hogy megy ez a felvételi, de nincs lehetőséged sorrendmódosításra? Viszont ha szerencséd van, akkor a helyibe pl helyhiány miatt nem is vesznek fel és automatikusan bekerülsz a pestibe.
Nem tudom, mennyire laksz messze onnan, de én is bejárós vagyok, 50 km csak az odaút, voltam kolis is, de ez így sokkal jobb. Sokan mondták, hogy nem fogom bírni, de mégis bírom, sőt, sokkal jobb az átlagom, mint amikor koleszos voltam.
Ha nem működik, még mindig ott a kollégium, vagy iskolát is válthatsz.
Én sem mehettem oda, ahova akartam. Sőt nekem még az egyetemet is kiválasztották, nem engedtek el Pestre.
Vannak ilyen szülők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!