Miért nem engedik?

Figyelt kérdés
A szüleim nem engedik hogy én takarítsam a szobámat.Azt mondják hogy úgyse csinálnám meg normálisan,pedig én nagyon utálom ha rumli van a szobámba és tisztességesen ki is takarítanám 1-2 hetente.Azt se engedik hogy az országúti kerékpáromat bevigyem a szobámba pedig azt is megtakarítanám és alá raknék valamit úgy raknám el és nem az út közepére raknám hanem egy sarokba már kialakítottam a helyét. Hogyan lehetne őket meggyőzni? 16/F

2017. febr. 4. 16:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%
Ne kérj engedélyt. Nem fognak beleszólni ha meglátják hogy takarítassz. A biciglit megértem mert szerintem nem a házba való.
2017. febr. 4. 16:55
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem se kérj engedélyt.

Hogy mi lehet az oka, azt nem tudom. De ezzel küzdöttem én is gyerekkoromban. Ha nem csináltam mindent azonnal tökéletesre, akkor kikapták a kezemből, és el lettem zavarva. Ez nagyon rossz beidegződést szül. Ettől úgy érzi az ember, csak akkor felel meg, ha tökéletes. Próbáld meg lerázni Magadról.

Büszke lehetsz Magadra, amiért igényes vagy, és takarítasz.

2017. febr. 4. 17:13
 3/12 anonim ***** válasza:
87%

Én elbeszélgetnék a tisztelt szüleimmel, hogy miért tartanak engem értelmi sérültnek. Már egy 10 éves gyerek is simán ki tudja takarítani a szobáját ugyanis.

Egyébként meg ha rumli van a szobádban, azt te csináltad. Gondolom az ellen nincs kifogása a szüleidnek, hogy mindent a helyére pakolj vissza és ne oda, ahol éppen kiesik a kezedből. Vagy talán arra kényszerítenek, hogy rendetlen legyél?

Amúgy meg ha épp nincsenek otthon, akkor fogd a porszívót és takaríts ki. Maximum 10 percig tart.

A biciklit én sem vinném be a szobába.

2017. febr. 4. 19:03
 4/12 anonim ***** válasza:
66%

Takaríts ki szó nélkül. Ha látják, hogy rend van és tisztaság, akkor majd engedik.

A bicikli viszont nem szobába való :)

2017. febr. 4. 19:11
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Fordítsunk egy kicsit a történeten, mert nagy valószínűséggel így az igazi!

Te a szobádban tartod, vagy akarod tartani a bringát és ez a szüleidnek nem tetszik, szóltak érte, nem engedik.

Erre te azt mondtad, hogy majd te kitakarítod a szobádat.

Szerintük viszont nem fogod és ha esetleg mégis nekiállnál (a bringa miatt) abban nincs köszönet, mert az nem rendes takarítás.

Szóval, ez a verzió inkább hihető, mert olyan elmebeteg szülő nincs, aki megtiltja a gyerekének, hogy takarítson!

Legfeljebb, ha nem tetszik neki amit a gyerek csinál, akkor utánatakarít.

Itt a bringa a lényeg, amit a válaszolók 99,9%-a nem engedne meg neked a szobában tartani.

2017. febr. 4. 19:38
 6/12 anonim ***** válasza:
60%
én tuti nem foglalkoznék a gyerekem szobájával, hogy milyen rend van. rászólnék párszor, hogy rakjon rendet. előbb utóbb úgyis igénye lesz rá, ha a csaja vagy a haverjai mennek hozzá és a rumli miatt beégne. meg még az is benne van a dologban, ha Szülő takarít, akkor összevissza elrak mindent, kutat, beleolvas dolgokba, stb. az a gyerek privt területe, tartsa csak úgy rendbe, meg rendezze be úgy, ahogy akarja.
2017. febr. 4. 20:17
 7/12 anonim ***** válasza:
74%
Kedves 6-os, ha egy szülő kutakodni akar a gyereke szobájában, ahhoz nem kell ott takarítania, megteheti bármikor.
2017. febr. 4. 20:43
 8/12 A kérdező kommentje:
A bringát viszont megtakarítva vinném csak be a házba. És nem át tolnám hanem a vállamon vinném és leraknám.Alá raknék még valami rongyot vagy ruhát is és még így se engedik meg.
2017. febr. 4. 21:08
 9/12 anonim ***** válasza:
85%
Ja, meg ezt-azt leversz közben. A bringa NEM a szobába való. Erről sehogyan nem tudnál meggyőzni.
2017. febr. 4. 21:23
 10/12 A kérdező kommentje:
Azt nem értem hogy a SAJÁT szobámba miért nem vihetek be valamit? Ha már úgyis ezt a szobát arra szánták hogy a gyereké legyen akkor mi akadálya?
2017. febr. 4. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!