Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem engedik szüleim...

Miért nem engedik szüleim hogy egyetemre menjek?

Figyelt kérdés
Gyogyszereszetire szeretnék menni, de szüleim nagyon ellenzik, folyton ezzel jönnek: "Minek neked 5 éves egyetem, másnak jó az 1 éves kurzus is".Meg hogy: "én nem ezért dolgozok..".Nem vagyunk szegények, folyton butasagokra költik a penzt (műköröm, fodrász, édességek,haszontalan dolgok) Sajnos a támogatásuk nelkul (inkább anyagi) nem nagyon tudnám elvégezni, mivel megtartani az ingyenes helyet és még dolgozni is elég nehéz. Nem tudom mit teheték..
2017. jan. 8. 20:23
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
93%
Kollégiumot kapsz, ha messze laksz az egyetemtől, mellette diákhitel.
2017. jan. 8. 20:29
 2/20 anonim ***** válasza:
93%

Vázold nekik a jövőképet!

Gyógyszerész végzettséggel állati jól lehet keresni, folyamatos a munkaerő felvétel.

Mutasd meg nekik, hogy milyen helyekre mehetnél dolgozni (Richter, Teva stb.) Karriered lehet!

Ha a jövőd szempontjából fognád meg, valamint, hogy esetleg nekik sem lesz rossz, ha te majd jól keresel... megérthetik (remélem).

2017. jan. 8. 20:29
 3/20 anonim ***** válasza:
91%
Azért csak próbáld meg, sikerülhet. Mindenképp jelentkezz, az is lehet, hogy ha felvesznek, meggondolják magukat, és mégiscsak támogatnak. Esetleg az osztályfőnököd segítségét is kérheted a meggyőzésükben.
2017. jan. 8. 20:30
 4/20 anonim ***** válasza:
95%

Ha bekerülsz, a támogatott helyet nem olyan nehéz megtartani.

Sokan nyomnak egyetemet munka mellett, legfeljebb levelezőre jelentkezz, ha ezen a szakon lehet.

2017. jan. 8. 20:33
 5/20 anonim ***** válasza:
24%
Ja, neked butaságokra, de az az ő pénzük. Más is tanul munka mellett,, hajrá, te is belevághatsz. És igen, biztosan nehezebb lesz mintha maguktól elvennék azt a pénzt a szüleid.
2017. jan. 8. 20:36
 6/20 anonim ***** válasza:
24%
Akkor első körben végezz el egy gyógyszertári asszisztens képzést, az kb két év, mellette meg kezdj el dolgozni. Ez egy stabil alapot ad majd a gyógyszerészetihez és ráadásként nem leszel szakma nélkül, mert ha véletlenül nem sikerülne az egyetem még mindig el tudsz vele helyezkedni. Aztán ha elvégezted akkor tanulj tovább. diploma mellé egy szakma is jól jöhet, B terv mindig kell.
2017. jan. 8. 20:53
 7/20 anonim válasza:
94%

Na jönnek mindjárt a kommentek, hogy bezzeg más 3 műszakos gyári munkát vállalt egyetem mellett... :DD

Kérdező, most vannak a nyílt napok. Hívd el őket magaddal, hátha az segít.

2017. jan. 8. 22:45
 8/20 anonim ***** válasza:
65%

Hát emberek, én nem értem sokszor egyesek mentalitását, de nem is akarom. Pontozzatok csak le. De épeszű ember egy szakmát sokszor beiktat ha szükséges, egyáltalán nem árt vele. A felsőoktatás és egy diploma önmagában nem minden, főleg úgy nem ha közben az ember kap egy stabil alapot.

Én is gyógyszerész vagyok. Gyógyszertári asszisztensként kezdtem, aztán mellette pénzügyi nehézségeim voltak, elkezdtem OKJ mellett dolgozni, gyűjtöttem annyit amiből elmehettem egyetemre és rengeteg alapot megtanultam amivel könnyebb volt a gyógyszerészeti. Úgyhogy vegye be a p.csömet aki pirosat nyomott. aki ebben nicns benne az nem is értheti, csak az én életpéldámat hoztam föl neki tanácsként, ezért nem kéne lepontozgatni.

De nem a pontok miatt jövök fel hanem hgoy tanácsot adjak pár embernek, és én is kérjek ki olykor, de sajnos egyre kevesebb kedvem van ide feljönni mert rengeteg a tahó.

2017. jan. 8. 23:06
 9/20 anonim ***** válasza:
93%
Készülj a felvételire, add be a jelentkezésedet. Akár a szüleid akarata ellenére is. Ne add föl a célodat! Ha felvesznek az egyetemre, a szüleid szerintem segíteni fognak. Addig is, ha kapsz zsebpénzt vagy pénzt ajándékba, próbáld megtakarítani, hogy legyen kicsi saját pénzed is a nekiinduláshoz. Nekem idősek voltak a szüleim, kicsi jövedelemből támogattak, kollégiumban laktam, én másodéves koromtól önellátó lettem. Felvételire készítettem föl gimnazistákat, harmadéves koromtól pedig már a szakmámban kaptam "segéd" állást az egyetemen. Meg lehet oldani az anyagiakat. Nem él nagylábon az ember, de megoldható. Nem könnyű a gyógyszerészetire bekerülni, sokat kell tanulni. De lehet az egyetem mellett dolgozni, szakmán belül is szerintem, és ha elvégzed, tényleg olyan szakma, amivel jól lehet érvényesülni.
2017. jan. 9. 01:23
 10/20 anonim ***** válasza:
92%

Nem értrm az ilyen szülőket, akiknek nem fontos a gyermeke jövője.

Ha kollégista leszel, kapsz támogatást, nem tudom pontosan mennyit, utána lehet kérdrzni.

Ne add fel az álmaidat!

Egyetem mellett nehéz dolgozni, annyian okoskodnak,hogy nekik ez így meg úgy ment.. Hát nem tudom, mindenki másmilyen, nyílván vállalhatsz mellette munkát, de azért az megint nyugodtabb, ha az embert támogatja a családja. Nem hullafáradtan készül a zh-ra vagy a vizsgáira.

Sok sikert!:)

2017. jan. 9. 06:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!