Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy fogadtathatnám el az...

Hogy fogadtathatnám el az anyámmal, hogy nem fogok visszamenni az egyetemre?

Figyelt kérdés

Az első félévet megcsináltam, majd idén májusban megszületett a kislányunk.

A baj az, hogy engem már az első félév is teljesen a padlóra küldött az egyetemen.

Gimiben évfolyamelső voltam, minden érettségim 90% feletti volt, két felső- és egy középfokú nyelvvizsgával ballagtam el, szóval nem volt ismeretlen fogalom nekem a tanulás. De az egyetemen még többet kellett teljesítenem, a 3-4 órás alvások rendszeresek lettek, mellette elfogyott heti 1-2 doboz cigi, gyógyszereket szedtem, lefogytam, pedig amúgy sem vagyok egy nagy darab lány. Aztán megszületett a lányunk és azóta tényleg érzem, hogy boldog vagyok.

Mindenki ijesztgetett, hogy milyen nehéz a terhesség, az anyaság, de én ebből szinte semmit nem érzékelek.

Kipihent vagyok, nyugodt, jut időm mindenre.

Döntöttem és nem megyek vissza az egyetemre, nem leszek jogász. Viszont fogalmam sincs, hogy mondhatnám meg ezt az anyámnak, aki borzasztóan karrierista és szerintem ő ügyvédet próbált belőlem nevelni kiskorom óta... Ne értsetek félre, nagyon szeretem és ő is engem, odavan az unokájáért is, naponta találkozunk, meg segít mindenben. Csak ez az egyetem elég fura téma nálunk és nem akarom megbántani sem, de a jogi szakma nem nekem való. Én ezt mindig is sejtettem, de ő ezt az érzést próbálta folyamatosan elnyomni, meg hogy majd belejövök, megszeretem.

2016. dec. 8. 21:36
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
36%
Magad is anya vagy, de félsz az anyukád elé állni? Ez fura. Ha magadért nem tudsz kiállni, a gyermekedért hogy fogsz? Ha gyermeked van, gondolom párkapcsolatban élsz, önálló vagy, nem függsz anyudtól. Akkor hol a gond? Mi van ha nem fogadja el a döntésedet, mit tehet?
2016. dec. 8. 21:42
 2/26 A kérdező kommentje:

Írtam, hogy a továbbtanulás mindig is kényes téma volt nálunk.

Mindent megbeszélek vele, de erről sosem tudtam őszintén beszélni.

2016. dec. 8. 21:44
 3/26 anonim ***** válasza:
80%
Talán ha fel tudnál neki valami tervet mutatni a jövőt illetően (azon kívül, hogy otthon ülsz és eltartanak), akkor könnyebben megnyugodna. Ha ez megvan, akkor viszont nem érdemes vele tovább foglalkozni, nem a te dolgod megváltoztatni.
2016. dec. 8. 21:46
 4/26 anonim ***** válasza:
79%
Pedig itt az ideje, felnőtt ember vagy, nem akarhatsz megfelelni az ő elvárásainak, csak a saját magadéinak kell.
2016. dec. 8. 21:47
 5/26 anonim ***** válasza:
57%

Es oszinten mit kezdesz magaddal ?

Pisispelus lesz az eleted ?

Szuper karrier gratulalok

Anyasag konnyu de gyereket el kell tartani

2016. dec. 8. 21:57
 6/26 anonim ***** válasza:
93%
Sehogy. Önálló életet élsz gondolom, külön lakásban, nem ő tart el. Mit csinál egyébként, bezár a szobádba, vagy megvonja a zsebpénzt? Én mióta önálló életet élek, soha nem tanácsot vagy engedélyt kértem, hanem közöltem és bejelentettem eldöntött tényeket, ennyi. Ha cirkusz volt, akkor szépen megvártam, míg lehiggadnak. De anyám mondjuk sose hisztizett, mióta elköltöztem, apámnak volt, h nem tetszett néhány döntésem, fél évig nem beszéltünk, azóta nem izélget.
2016. dec. 8. 21:57
 7/26 A kérdező kommentje:

Nincs még 1 éves a lányunk, de most sem a "pisispelusból" áll az életem. Sőt, szerintem ennyire eseménydús még sosem volt. Mindennap megyünk valahova, nem vagyok olyan fáradt, hogy a kocsiban a pirosnál elaludnék legszívesebben, hiszen alhatok 8-10 órákat bűntudat nélkül.

Igazából több variáció van a jövőre nézve, de azokba a tervekbe csak akkor kezdek bele, ha a kislányunk már ovis lesz, szóval pár évig még marad ez a felállás.

A párommal közösen neveljük és szerencsére van olyan jó az anyagi helyzetünk, hogy én itthon tudjak lenni a picivel később is.

2016. dec. 8. 22:18
 8/26 anonim ***** válasza:
52%
Oké, 2,5 év múlva oviba megy a gyerek. És utána mit csinálsz? Szülsz nyugdíjas korodig?
2016. dec. 8. 22:20
 9/26 anonim ***** válasza:
50%

Gyesbe menekultel az igazi elet elol.

Majd rajossz ha harom log a szoknyadon a ferjed meg csajozik te pedig kiszolgaltatott helyzetben otthon ulsz 9 ever.

Tervek persze pont egy anyukara var mezei eretsegivel minden munkahely.

2016. dec. 8. 22:21
 10/26 anonim ***** válasza:
38%
napi kamu
2016. dec. 8. 22:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!