Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy fogadtathatnám el az...

Hogy fogadtathatnám el az anyámmal, hogy nem fogok visszamenni az egyetemre?

Figyelt kérdés

Az első félévet megcsináltam, majd idén májusban megszületett a kislányunk.

A baj az, hogy engem már az első félév is teljesen a padlóra küldött az egyetemen.

Gimiben évfolyamelső voltam, minden érettségim 90% feletti volt, két felső- és egy középfokú nyelvvizsgával ballagtam el, szóval nem volt ismeretlen fogalom nekem a tanulás. De az egyetemen még többet kellett teljesítenem, a 3-4 órás alvások rendszeresek lettek, mellette elfogyott heti 1-2 doboz cigi, gyógyszereket szedtem, lefogytam, pedig amúgy sem vagyok egy nagy darab lány. Aztán megszületett a lányunk és azóta tényleg érzem, hogy boldog vagyok.

Mindenki ijesztgetett, hogy milyen nehéz a terhesség, az anyaság, de én ebből szinte semmit nem érzékelek.

Kipihent vagyok, nyugodt, jut időm mindenre.

Döntöttem és nem megyek vissza az egyetemre, nem leszek jogász. Viszont fogalmam sincs, hogy mondhatnám meg ezt az anyámnak, aki borzasztóan karrierista és szerintem ő ügyvédet próbált belőlem nevelni kiskorom óta... Ne értsetek félre, nagyon szeretem és ő is engem, odavan az unokájáért is, naponta találkozunk, meg segít mindenben. Csak ez az egyetem elég fura téma nálunk és nem akarom megbántani sem, de a jogi szakma nem nekem való. Én ezt mindig is sejtettem, de ő ezt az érzést próbálta folyamatosan elnyomni, meg hogy majd belejövök, megszeretem.

2016. dec. 8. 21:36
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
7%
Elvezed az anyaságot kipihent vagy?! Minden nap atmegy és segít ??? Igy lehet is ! Próbáld meg segítség nélkül !!!!!!!! Nem hiszem hogy akkor kipihent leszel es mindenre lesz időd! Amúgy meg gratulálok feksh anyadtol ?! Mi lesz ha a gyerejedet kell majd megvédeni a sok kis pocstol akibegxaltalan nem kapott nevelést ! Akár már az óvodában is , de akár ha nagyobb lesz, hogy állsz ki majd érte ha már ezt nem tudod megoldani!??
2016. dec. 9. 11:16
 22/26 anonim ***** válasza:
85%

"Szegényeg, nem vitték semmire stb"

Pont, hogy a kérdező nem fogja, pedig a leírtak alapján megvannak a képességei.

2016. dec. 9. 11:49
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Az nem baj, ha nem mész vissza jogot tanulni. Nem a te pályád, van ilyen. És ha jól értelmezem, nem is igazán te választottad ezt. De valamit mindenképpen tanulj a továbbiakban, valami olyat, ami érdekel és szereted. Ahogy írtad, bőven lenne rá időd. Később nagyon hálás leszel érte. Addig élj a lehetőséggel, amíg van segítséged, és benne vagy a tanulásban. A képessegeid is megvannak, ne szalaszd el!
2016. dec. 9. 14:16
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt ilyen ismerősöm,nagyon jó tanuló volt,jó suliba járt,mindenki azt hitte sokra viszi majd.

Erre rögtön érettségi után terhes lett.Utána lett még egy gyerek.Majd elváltak a pasitól és ott maradt egyedül két kicsi gyerekkel. Minimálbérért talált munkát végül. Azóta már elvégzett egy okj-t. De az ő képességeivel orvos is lehetett volna akár..Ha azt az 5 évet nem babázással tölti,hanem tanul,akkor teljesen más élete lehetett volna..

Persze nem akarom megkérdőjelezni más döntéseit,nyilván már utólag mindegy. De most még itt lenne a lehetőséged,hogy visszamenj a suliba.Nem sokat hagytál még ki és lehetőséged is lenne rá.

Később ha ne adj isten véget ér a nagy szerelem,akkor mihez kezdesz?Úgy nem igen tudsz már visszamenni tanulni,hogyha közben teljes állásban dolgoznod is kell.Most még könnyebb lenne.

2016. dec. 9. 14:58
 25/26 anonim ***** válasza:
86%
Akkor neked az ingyenélés a terved? És nem, a pasid van jó anyagi helyzetben, nem te. Neked gondolom semmid sincs önerőből.
2016. dec. 9. 15:25
 26/26 anonim ***** válasza:
15%
Abba persze egy fikázó kommentelő sem gondolt, hogy a kérdező valószínű kényszerből, szülői elvárás miatt volt évfolyamelső tanuló és azzal a szöveggel etették őt, hogy majd az egyetem lesz az isten. Gondolom a kérdező egy erős gimiben lehetett évfolyam első. Amikor fősulira jártam ismertem ilyen embereket, akik gimiben évfolyamelsők voltak, de fősulin már folyamatosan bukdácsoltak, mert 1. "kiégtek", 2. mivel állandóan ez a megfelelési kényszerük volt, valószínűleg nem tudtak teljes életre szert tenni kamaszként, ezért fősulin rendszerint ezt be akarták pótolni. Ettől még persze teherbe esni mint opció, szintén butaság. Ebből a szempontból megértem kérdező anyádat, hogy nem örül.
2016. dec. 9. 18:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!