Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy fogadtathatnám el az...

Hogy fogadtathatnám el az anyámmal, hogy nem fogok visszamenni az egyetemre?

Figyelt kérdés

Az első félévet megcsináltam, majd idén májusban megszületett a kislányunk.

A baj az, hogy engem már az első félév is teljesen a padlóra küldött az egyetemen.

Gimiben évfolyamelső voltam, minden érettségim 90% feletti volt, két felső- és egy középfokú nyelvvizsgával ballagtam el, szóval nem volt ismeretlen fogalom nekem a tanulás. De az egyetemen még többet kellett teljesítenem, a 3-4 órás alvások rendszeresek lettek, mellette elfogyott heti 1-2 doboz cigi, gyógyszereket szedtem, lefogytam, pedig amúgy sem vagyok egy nagy darab lány. Aztán megszületett a lányunk és azóta tényleg érzem, hogy boldog vagyok.

Mindenki ijesztgetett, hogy milyen nehéz a terhesség, az anyaság, de én ebből szinte semmit nem érzékelek.

Kipihent vagyok, nyugodt, jut időm mindenre.

Döntöttem és nem megyek vissza az egyetemre, nem leszek jogász. Viszont fogalmam sincs, hogy mondhatnám meg ezt az anyámnak, aki borzasztóan karrierista és szerintem ő ügyvédet próbált belőlem nevelni kiskorom óta... Ne értsetek félre, nagyon szeretem és ő is engem, odavan az unokájáért is, naponta találkozunk, meg segít mindenben. Csak ez az egyetem elég fura téma nálunk és nem akarom megbántani sem, de a jogi szakma nem nekem való. Én ezt mindig is sejtettem, de ő ezt az érzést próbálta folyamatosan elnyomni, meg hogy majd belejövök, megszeretem.

2016. dec. 8. 21:36
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
51%

Mik ezek a kommentek???? Szörnyű! Mi kivetni való van abban, hogy szülni ment??

Kérdező! Szedd össze a bàtorsàgod és mond el neki! Mint írtad kiskorod óta erőltetné a dolgot.

Felnőtt nő, anya vagy. Àllj ki a véleményed mellett. Ne hagyd, hogy irànyítson semmilyen téren. Később csak rosszabb lesz, és ebből a pàroddal is lehetnek vitàk, előbb utóbb.

2016. dec. 8. 22:29
 12/26 anonim ***** válasza:
61%
Utolsóval értek egyet.
2016. dec. 8. 22:34
 13/26 anonim ***** válasza:
86%

Nem lesz semmi baj, ha fel tudsz neki mutatni egy normális karriertervet (onnantól kezdve, hogy a gyermek ovis lesz).

Ha viszont semmi karrierterved sincs, csak még pár gyerek, és majd a férjed eltart, azt egyetlen szülő sem fogja boldogan fogadni. Persze a Te életed, azt csinálsz, amit akarsz, csak ebben az esetben jóval nehezebb dolgod lesz anyukáddal.

2016. dec. 8. 22:41
 14/26 anonim ***** válasza:
21%

Miért kellene felmutatni bàrmilyen tervet is?!?!

Felnőtt!! Ha nincs terv, az a saját döntése. Ne hagyd magad kérdező!!!

2016. dec. 8. 22:55
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Olvasd el a válaszom utolsó mondatát.

"Persze a Te életed, azt csinálsz, amit akarsz, csak ebben az esetben jóval nehezebb dolgod lesz anyukáddal."

2016. dec. 8. 22:58
 16/26 anonim ***** válasza:
24%

Hát igen látszik hogy már a szülés után is egyből hajtanak dolgozni. Csoda hogy a gyerekedet még nem zavarják el a válaszolók. Attól hogy ti nem lennétek hajlandók a pici gyereketekkel otthon lenni 3 évet elég szégyen. Miért kellene neki most dolgozni vagy bármit is csinálni? Ott a pici akire figyelni kell és törődni vele. Ő legalább rendes szülő nem úgy mint többségetek.

Anyudnak meg muszáj lesz elfogadni ez van és kész. Külön éltek saját pénzből.

2016. dec. 8. 23:16
 17/26 anonim ***** válasza:
63%
Viszont 3 évnél többet otthon lenni is elég nagy szégyen.
2016. dec. 8. 23:20
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Közöld tényt hogy nem mész vissza az egyetemre és kész .

Ha tudod hogy mit csinálsz majd ha nagyobb lesz akkor van terved.csináld azt.

2016. dec. 9. 06:01
 19/26 anonim ***** válasza:
87%

Teljesen érthető anyukád. Gimnáziumban egy okos lány voltál,akiből bárki lehetett volna..90%-os érettségikkel és több nyelvvizsgával bőven az átlagon felüliek közé tartoztál.

Erre fél év egyetem után elmentél szülni és most tök jól megvagy ezzel az állapottal,hogy otthon vagy a gyerekkel és eltart a párod.

Én azt javaslom,hogyha már így alakult is, mindenképp menj vissza tanulni,már most. Mi akadályoz meg,hogy ebben a 3 évben amíg otthon vagy tanulj valamit? Ha nem akarsz jogra menni, nem mész. De biztosan van más ami érdekelne.Akár a jó nyelvérzékedet tovább fejleszteni és ebben elindulni tolmácsnak pl.. De mindenképpen tanulni kéne, egy sima érettségivel sehova nem fogsz kelleni,hiába szín kitűnő.

+ Oké,most a párod eltart,de mi van ha szétmentek?Hazaköltözöl egy gyerekkel a szüleidhez és utána ők tartanak el majd?Nem lenne kicsit ciki?

Tényleg kezdj el valamit tanulni.Akár levelezőn.Vagy okj.. Bármi. Ne legyél pucér seggel,ha bármi történik.

+ mondom,szerintem kár lenne érte,hogy viszonylag értelmes voltál,jól tanultál,nyelvérzéked volt erre hagyni az egészet veszni..Mert bizony felejt az ember.A nyelveket is,hogyha nem használod.Magát,hogy hogy kell tanulni is teljesen elfelejted. Piszok nehéz sok év kihagyás után újra visszaülni a padba.

2016. dec. 9. 07:09
 20/26 anonim ***** válasza:
19%
Kérdező! Ne foglalkozz a sok negatív hozzászólóval, csak irigyek, mert ők nem tehetik meg mindezt. Szegényeg, nem vitték semmire stb.. (Akire nem igaz ne vegye magára!!)
2016. dec. 9. 11:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!