Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek arról ha a...

Mi a véleményetek arról ha a szülők, nagyszülők nem támogatnak az egyetem alatt?

Figyelt kérdés

Hanem diákhitelt kell felvennem és az egyetem közben is dolgozni menni? Olyan szak mellett, aminél ez szinte kivitelezhetetlen és a tanulás rovására megy.

A csoporttársaim el se akarták hinni. Nálunk van olyan, akinél otthon inkább nem esznek, hogy ő tanulni tudjon. Vagy eladták a lakást és kisebbe mentek.

Nálunk ehelyett 200-250 ezres fizetések vannak, ill. 150-200 ezres nyugdíjak. Nyaraló épül, kerti tavat ásatnak, 4 millióért lett most új autó, Ausztriából hozatják a Fressnapf-ot a kutyának. Ezen kívül több milliós megtakarítások állnak fejenként a bankban.

Csak én gondolom úgy, hogy ez nagyon primitív, buta gondolkodásra enged következtetni?

2017. máj. 10. 16:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 anonim ***** válasza:
53%

"És nem, nem olyan a fiam mint te, mert ő nem érzi természetesnek, nem követel semmit, hanem megbeszéltük hogy ő mit tud vállalni és mi mit tudunk. Megkérdezte jelentkezhet-e és együtt döntöttünk"

Én nem vagyok egy fiadkorú egyetemista gyerek, aki amellett kampányol, hogy ő kapjon.:)

Én egy megfelelő jogi ismeretekkel rendelkező korodbeli vagy nálad is idősebb felnőtt vagyok, aki tanácsot adott egy nála 30 évvel fiatalabb Kérdezőnek, akit magára hagytak a szülei, mert nem teljesítik a jog által előiírt kötelességüket.

2017. máj. 10. 18:56
 52/76 anonim ***** válasza:
66%
64%-os, azért az összesen 400 ezres fizetés 3 vagy ki tudja hány emberre nagyon nem jómód. Sajnállak ha neked ez a fizetés már azt jelenti, mi fejenként keresünk majdnem ennyit és még messze vagyunk a jómódtól. Az meg mindenkinek jogában áll, hogy eldöntse mire költi a pénzt. Nem tudhatod milyen a kérdező, a kérdésből kiírva életképtelen, önző, beképzelt kis úrigyerek, aki azt hiszi neki minden jár, de ezért meg semmit nem kell tennie. Aki államira nem volt képes bekerülni, annak nincs helye a felsőoktatásban, legalábbis nem a szülei pénzén.
2017. máj. 10. 18:56
 53/76 anonim ***** válasza:
28%
És azt nem kérdezed hogy a kérdező teljesíti-e a kötelességeit? Vagy azok csak a szülőnek vannak és az ilyen gyerekek kicsi fenekét fényesre kell nyalni alázattal mert méltóztattak megszületni? Egyébként meg ha annyira tisztában lennél a joggal, tudhatnád, hogy a tartási kötelezettség az a lakhatásra, az étkezésre és a ruháztatásra vonatkozik, nem a felnőtt gyerek egyetemi kiadásaira. Olvasgass utána kérlek:-)
2017. máj. 10. 18:58
 54/76 anonim ***** válasza:
45%
52: Komoly bajok vannak azzal, aiket újfent leírtál, mert, 1. mi bőven jól megélünk 320-ból hárman 3 külön lakásban és egy autóval, ez az ingatlanvagyon, amit 3 generáció alatt építettünk fel (igen, ebből a jövedelemből), ami valószínűleg eltart minket életünk végéig munka nélkül, és én ezt elégnek tartom, nem vágyom többre, 2. a Kérdező kérdésében nincsenek olyan dolgok, amiket leírsz, pl. az sem, hogy nem államira jár. Szerintem államira jár.
2017. máj. 10. 19:01
 55/76 anonim ***** válasza:
56%

"azért az összesen 400 ezres fizetés 3 vagy ki tudja hány emberre nagyon nem jómód. Sajnállak ha neked ez a fizetés már azt jelenti, mi fejenként keresünk majdnem ennyit és még messze vagyunk a jómódtól."

Igen, nekem ez bőven a jómódot jelenti.

És én vagyok az elégedetlen követelőző.:)

2017. máj. 10. 19:03
 56/76 anonim ***** válasza:
81%
Én nem vagyok követelőző, hiszen senkitől nem várom el hogy eltartson, dolgozom, és olyan fizetésem van, amiért rengeteget tanultam.
2017. máj. 10. 19:06
 57/76 anonim ***** válasza:
52%

"azért az összesen 400 ezres fizetés 3 vagy ki tudja hány emberre nagyon nem jómód. Sajnállak ha neked ez a fizetés már azt jelenti, mi fejenként keresünk majdnem ennyit és még messze vagyunk a jómódtól."

Ilyen jövedelemből kevesebb, mint 1 év alatti megtakarításból ingatlant vennék Nyíregyházán vagy olyan helyen, ahova az iskolába 30 perc alatt bejutni, és máris olcsóbb lenne a gyerek meglhetése, a család pedig egy remek befektetéssel gyarapodna.;)

2017. máj. 10. 19:07
 58/76 anonim ***** válasza:
75%
56: Én sem. Mégis rám mondtad!:)
2017. máj. 10. 19:07
 59/76 anonim ***** válasza:
48%

"jegyzetek: ebben a félévben 40 ezer

----- stimmel. "

Könyvtár? Fénymásolás? Fényképezés? Szkennelés?

2017. máj. 10. 19:22
 60/76 anonim ***** válasza:
60%

Kulfoldon csak fizetos kepzes van es csodak csodaja minden diak dolgozik plusz hitelt vesz fel es tanulo alberletben hazban lakik.

Nem szuleit pumpalja inkabb csoron el par evig.

A gyerekeink max szennyest hoztak haza mosni es csomagoltam nekik fagyasztott kajakat egesz hetre.

Egyik reggelizteto volt egy hotelban hajnali 03-7 ig heti 6 napban egyetem mellett.

Masik felszolgalo volt szorakozohelyen pe szo vas este.

Szoba sem kerult soha anyagi tamogatas hiszen csaladit nem kaptunk mar ez a torveny itt.

Utazni az allam penzen utaztak

Konyvek kolcson vettek ill hasznaltan es olcson ettek eltek sporoltak.

2017. máj. 10. 19:45
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!