Mi a véleményetek arról ha a szülők, nagyszülők nem támogatnak az egyetem alatt?
Hanem diákhitelt kell felvennem és az egyetem közben is dolgozni menni? Olyan szak mellett, aminél ez szinte kivitelezhetetlen és a tanulás rovására megy.
A csoporttársaim el se akarták hinni. Nálunk van olyan, akinél otthon inkább nem esznek, hogy ő tanulni tudjon. Vagy eladták a lakást és kisebbe mentek.
Nálunk ehelyett 200-250 ezres fizetések vannak, ill. 150-200 ezres nyugdíjak. Nyaraló épül, kerti tavat ásatnak, 4 millióért lett most új autó, Ausztriából hozatják a Fressnapf-ot a kutyának. Ezen kívül több milliós megtakarítások állnak fejenként a bankban.
Csak én gondolom úgy, hogy ez nagyon primitív, buta gondolkodásra enged következtetni?
"És nem, nem olyan a fiam mint te, mert ő nem érzi természetesnek, nem követel semmit, hanem megbeszéltük hogy ő mit tud vállalni és mi mit tudunk. Megkérdezte jelentkezhet-e és együtt döntöttünk"
Én nem vagyok egy fiadkorú egyetemista gyerek, aki amellett kampányol, hogy ő kapjon.:)
Én egy megfelelő jogi ismeretekkel rendelkező korodbeli vagy nálad is idősebb felnőtt vagyok, aki tanácsot adott egy nála 30 évvel fiatalabb Kérdezőnek, akit magára hagytak a szülei, mert nem teljesítik a jog által előiírt kötelességüket.
"azért az összesen 400 ezres fizetés 3 vagy ki tudja hány emberre nagyon nem jómód. Sajnállak ha neked ez a fizetés már azt jelenti, mi fejenként keresünk majdnem ennyit és még messze vagyunk a jómódtól."
Igen, nekem ez bőven a jómódot jelenti.
És én vagyok az elégedetlen követelőző.:)
"azért az összesen 400 ezres fizetés 3 vagy ki tudja hány emberre nagyon nem jómód. Sajnállak ha neked ez a fizetés már azt jelenti, mi fejenként keresünk majdnem ennyit és még messze vagyunk a jómódtól."
Ilyen jövedelemből kevesebb, mint 1 év alatti megtakarításból ingatlant vennék Nyíregyházán vagy olyan helyen, ahova az iskolába 30 perc alatt bejutni, és máris olcsóbb lenne a gyerek meglhetése, a család pedig egy remek befektetéssel gyarapodna.;)
"jegyzetek: ebben a félévben 40 ezer
----- stimmel. "
Könyvtár? Fénymásolás? Fényképezés? Szkennelés?
Kulfoldon csak fizetos kepzes van es csodak csodaja minden diak dolgozik plusz hitelt vesz fel es tanulo alberletben hazban lakik.
Nem szuleit pumpalja inkabb csoron el par evig.
A gyerekeink max szennyest hoztak haza mosni es csomagoltam nekik fagyasztott kajakat egesz hetre.
Egyik reggelizteto volt egy hotelban hajnali 03-7 ig heti 6 napban egyetem mellett.
Masik felszolgalo volt szorakozohelyen pe szo vas este.
Szoba sem kerult soha anyagi tamogatas hiszen csaladit nem kaptunk mar ez a torveny itt.
Utazni az allam penzen utaztak
Konyvek kolcson vettek ill hasznaltan es olcson ettek eltek sporoltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!