Mi a véleményetek arról ha a szülők, nagyszülők nem támogatnak az egyetem alatt?
Hanem diákhitelt kell felvennem és az egyetem közben is dolgozni menni? Olyan szak mellett, aminél ez szinte kivitelezhetetlen és a tanulás rovására megy.
A csoporttársaim el se akarták hinni. Nálunk van olyan, akinél otthon inkább nem esznek, hogy ő tanulni tudjon. Vagy eladták a lakást és kisebbe mentek.
Nálunk ehelyett 200-250 ezres fizetések vannak, ill. 150-200 ezres nyugdíjak. Nyaraló épül, kerti tavat ásatnak, 4 millióért lett most új autó, Ausztriából hozatják a Fressnapf-ot a kutyának. Ezen kívül több milliós megtakarítások állnak fejenként a bankban.
Csak én gondolom úgy, hogy ez nagyon primitív, buta gondolkodásra enged következtetni?
Az enyémek így alakultak:
Az én fiamnak ezek a kiadásai, és őt államira vették fel:
kollégium:havi 25 ezer
--- Kollégium: helyben laktam,nem váltottam várost, ezért maradt az otthoni rezsi.
Utazás: havi 15 ezer
Helyi bérlet: havi 4000
--- Helyben laktam,ezért csak helyi bérlet.
jegyzetek: ebben a félévben 40 ezer
----- stimmel.
étkezés: havi 40 ezer
----- stimmel. Ugyanúgy, mintha középiskolába járnék.
állandó gyógyszere, plusz az esetleges plusz kiadások: havi 10 ezer
------ Ez is ugyanannyi otthon, középiskolásként.
szórakozás: havi 10 ezer
------ én erre nem költöttem, de ez se az egyetem miatti kiadás, középiskolában is ennyi.
Megkérdezhetem, ha ennyivel többel támogatod a gyerekedet, mint ami feltétlenül szülséges, akkor mégis miért kampányolsz azon szülői döntés ellen, hogy ennek a felével SEM támogatja a gyerekét valaki?
Hiszen a támogatók közt vagy.
40: De miért nem jó a budapesti egyetem? Miért kellett bevállalni Nyíregyházát, főleg, ha megterhelő anyagilag?
Budapesten sokkal több a lehetőség iskola tekintetében is,és a megélhetés is olcsóbb, ha otthon lakik a gyerek.
32 "De elég szégyen hogy 80 évesen ilyen proli gondolkodásod van. Gyereknek mindent, szülőnek meg semmit? Összeteszem a két kezemet hogy az én gyerekem nem olyan mint te."
Ahogy látom, a te gyereked 2-3-szor annyi támogatást igényel, mint én kaptam.
Tehát akkor miről van szó?
A te gyereked 2-3-szor olyanabb mint én.
Hahaha. :D Milyen szép emberek vannak itt.
Képzeljétek, én nagyra becsülöm az apámat, aki munkahelyet váltott a gyerekei miatt, és nagyon messze került innen, csak hogy azok tanulni tudjanak.
És igen, ha majd egyszer én is szülő leszek, addig támogatom a gyerekemet ameddig tudom. Persze ha olyan viselkedést is mutat és mellette jól tanul. Engem jobban érdekelne az, hogy jól teljesítsen és boldog legyen, semmint az hogy megengedhető anyagi körülmények mellett ne támogassam őt.
Itt egyeseknek nagyon savanyú a szőlő, és sajnálom is őket a hozzáállásuk miatt. Mert csak akkor lehetsz büszke valamire ha te dolgoztál meg érte, ugye? Inkább örülnétek mások boldogságának, ehelyett hangosan kiáltozok amellett, hogy a fiatalnak csak az a dolga hogy tanuljon és mellette dolgozzon.
Nem tudom mi ez a magyar mentalitás.
Azt hiszitek hogy valakiből csak akkor lesz becsületes ember ha hajtja magát az egyetemen és dolgozik is, vagy mi???
Igen, én elismerem hogy ez becsületes, de emellett lehet nagyon nehéz is. Nem mindenki megy könnyű szakra, és nem mindenki annyira okos hogy képes legyen erre.
Sajnálom azokat akiket nem tudnak vagy nem akarnak támogatni a szülei.
:(
46 : Azt értem akkor, de miért kampányolsz amelett, hogy
szülők ne támogassák a gyereküket és miért vagy dühös azokra, akik azt mondják, támogatjék egymást a családban?
Csak úgy fröcsögsz a gyűlölettől azokra, akik azt tartják normálisnak, amit te is megteszel a gyerekedért.
" és sosem ejtett volna ki olyat a száján hogy neki ez jár meg a szülőnek kötelessége."
Gyerekként én se ejtettem ki, de veled egyidős felnőttként igenis megadom ezt a jogi infót annak a gyereknek, aki bajban van amiatt, hogy az egyébként jómódú szülei nem hajlandók eltartani egy olyan szituban, amiben kötelesek egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!