Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek arról ha a...

Mi a véleményetek arról ha a szülők, nagyszülők nem támogatnak az egyetem alatt?

Figyelt kérdés

Hanem diákhitelt kell felvennem és az egyetem közben is dolgozni menni? Olyan szak mellett, aminél ez szinte kivitelezhetetlen és a tanulás rovására megy.

A csoporttársaim el se akarták hinni. Nálunk van olyan, akinél otthon inkább nem esznek, hogy ő tanulni tudjon. Vagy eladták a lakást és kisebbe mentek.

Nálunk ehelyett 200-250 ezres fizetések vannak, ill. 150-200 ezres nyugdíjak. Nyaraló épül, kerti tavat ásatnak, 4 millióért lett most új autó, Ausztriából hozatják a Fressnapf-ot a kutyának. Ezen kívül több milliós megtakarítások állnak fejenként a bankban.

Csak én gondolom úgy, hogy ez nagyon primitív, buta gondolkodásra enged következtetni?

2017. máj. 10. 16:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 anonim ***** válasza:
25%
28: Szerintem én úgy 30évvel idősebb lehetek nálad.:)
2017. máj. 10. 18:13
 32/76 anonim ***** válasza:
68%
64%-os, akkor már nem nagyon élnél:-) De elég szégyen hogy 80 évesen ilyen proli gondolkodásod van. Gyereknek mindent, szülőnek meg semmit? Összeteszem a két kezemet hogy az én gyerekem nem olyan mint te. Nekem a pofámról lesült volna a bőr ha a szüleimtől várom hogy fizessék az egyetemet amit ÉN akartam én nem ők.
2017. máj. 10. 18:20
 33/76 anonim ***** válasza:
95%

Az sem normális, ha a család nyomorog, csak azért, hogy a gyerek egyetemre járhasson, de az sem, hogy boldogan élnek, miközben te halálra hajtod magad...

Én úgy gondolom, hogy a gyerekem 18 éves kora után is a gyerekem lesz, ezért támogatni fogom, amennyire tudom (persze a viselkedésével arányosan). Nem hiszem el, hogy ha egy családban arra van pénz, hogy nyaralót építsenek stb., akkor arra nincs, hogy legalább egy kolit vagy vonatjegyet fizessenek... Inkább csak ők is azt vallják, hogy "ha a gyerek elmúlt 18, akkor álljon meg a saját lábán". Ebből csak az lesz, hogy a gyerek tényleg megtanulja ellátni magát, és onnantól a szülei felé sem néz soha többé.

2017. máj. 10. 18:22
 34/76 anonim ***** válasza:
61%

30: Az, hogy nem támogatják, nekem azt jelenti, hogy azt mondják, nem biztosítják neki tovább azt, amit eddig, magyarul kiiadják az útját, hogy boldoguljon egyedül.

A felsőoktatás kiadásai nem többek, mint a középiskolaiak, ha államira vették fel.

Az pedig az egész család akaratának, összefogásának és többéves erőfeszítésének eredménye, ha valaki bejutott egy jó egyetemre. Érdekes húzás egy családtól évekig ezen dolgozni, ezután miután megvan, hirtelen kiadni a gyerek útját, hogy menjen, amerre lát.

Nyilván ha bejuttatták egyetemre,akkor tudták, hogy tudják vállalni az eltartását,mert ez nem úgy megy, hogy egyik napról a másikra alakul ki az egyetemistaság, rendszerint már óvodában is tudják, hogy egyetemre megy, mert jófejű gerek, ezért a legjobb általános iskolába felvételiztetik, ahonnan esélye van a legjobb középiskolába bejutni, hogy felvegyék a legjobb egyetemre.

Teljesen életszerűtlen mindezek után magára hagyni a gyereket, hiszen a családnak fontos, hogy diplomás legyen a gyerek.

Itt valami olyat tudok csak elkézelni, hogy drogos a gyerek, és százezreket tapsol el rá, és nem tanul, és kétségbeesésükben nem tudnak mit kitalálni.

2017. máj. 10. 18:22
 35/76 anonim ***** válasza:
22%

32: Fogalmad sincs róla, mi minden kell hozzá, hogy egy gyerek egyetemre menjen és sikerrel végezzen.

De hogy nem proli gondolkodás, az biztos.:)

(Ha jól tippelem, nálatok a családban nem éri el az egy főre eső diplomák száma az 1-et.)

A saját akarata önmagában nem elég. Kell hogy mögötte álljon 2 generáció legalább, aki elvárja tőle a diplomát, és támogassa ebben kiskora óta. Nincs olyan, hogy a gyerek akar egyetemre menni egyedül, és sikerül is neki miközben a szülei ellene vannak. Nonszensz.

2017. máj. 10. 18:28
 36/76 anonim ***** válasza:
100%

64%-os, látszik, nem nagyon voltál még egyetem közelében. Elárulom, az állami is nagyon sokban van.

Az én fiamnak ezek a kiadásai, és őt államira vették fel:

kollégium:havi 25 ezer

Utazás: havi 15 ezer

Helyi bérlet: havi 4000

jegyzetek: ebben a félévben 40 ezer

étkezés: havi 40 ezer

állandó gyógyszere, plusz az esetleges plusz kiadások: havi 10 ezer

szórakozás: havi 10 ezer

Látod, ez már 100 ezer felett van, és ebben még nincs ruházkodás, tisztálkodás, tisztítószer, fénymásolás.

És még egyszer jelzem, ő államin van, és nagyon nem él nagy lábon.

2017. máj. 10. 18:30
 37/76 anonim ***** válasza:
89%
64%-os, megint tévedsz, a férjem és én is diplomásak vagyunk, férjemnek három is van. A fiamnak is hamarosan lesz egy, úgyhogy mi, veled ellentétben nagyon is tisztában vagyunk az oktatási rendszerrel.
2017. máj. 10. 18:31
 38/76 anonim ***** válasza:
58%
Ja, és sehol se írta a kérdező hogy a szülei is akarták hogy egyetemre menjen. Valószínűbb hogy ő kitalálta,és elvárja hogy a szülei finanszírozzák.
2017. máj. 10. 18:32
 39/76 anonim ***** válasza:
40%

36: Kb. 6-8 szakra jártam, de 23 évesen befejeztem a diplomagyűjtést, így nem végeztem az összesen.:)

El kellett menjek dolgozni, nem tudtak tovább eltartani, és 2. diplomától bevezették a tandíjat is idő közben.

De többet voltam közmunkás és munkanélküli mint bármi más.:)

Nekem nem került többe a megélhetés az egyetemi évek alatt, mint középiskolában, sőt. A nyelvvizsgákat megszereztem középsuli alatt, így erre már nem kellett költeni később, ezért a középsuliban kellett finanszírozni a nyelvtanulást, később nem.

2017. máj. 10. 18:36
 40/76 anonim ***** válasza:
80%
Jó, de a te egyetemista éveidben még nem is volt olyan drága a megélhetés mint mostanság. Főleg, ha az egyetem és a lakhely az ország két különböző végén van, mint például nálunk. Mi Budapesten lakunk, az egyetem pedig Nyíregyházán van.
2017. máj. 10. 18:38
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!