Mi a véleményetek arról ha a szülők, nagyszülők nem támogatnak az egyetem alatt?
Hanem diákhitelt kell felvennem és az egyetem közben is dolgozni menni? Olyan szak mellett, aminél ez szinte kivitelezhetetlen és a tanulás rovására megy.
A csoporttársaim el se akarták hinni. Nálunk van olyan, akinél otthon inkább nem esznek, hogy ő tanulni tudjon. Vagy eladták a lakást és kisebbe mentek.
Nálunk ehelyett 200-250 ezres fizetések vannak, ill. 150-200 ezres nyugdíjak. Nyaraló épül, kerti tavat ásatnak, 4 millióért lett most új autó, Ausztriából hozatják a Fressnapf-ot a kutyának. Ezen kívül több milliós megtakarítások állnak fejenként a bankban.
Csak én gondolom úgy, hogy ez nagyon primitív, buta gondolkodásra enged következtetni?
250ezres fizuból nyaraló, tó, kocsi ?!
ebből max megélni lehet
Nem, mindenki arra költi a pénzét, amire akarja.
A szülő meddig adja fel a saját életét, hogy a FELNŐTT "gyereke" vígan éldegéljen?
Ha nem tehetem meg, hogy a gyerekemet egyetemre járassam, akkor vagy nem jár, vagy diákhitel és munka mellett teszi.
De aki tudja, hogy nincsenek jó helyzetben és úgy sem képes a támogatott szakra felvételt nyernie (egy kolit-kaját fizetni még mindig olcsóbb, mint a félmilliós-milliós félévenkénti tandíjat), ott bajok vannak.
"A csoporttársaim el se akarták hinni. Nálunk van olyan, akinél otthon inkább nem esznek, hogy ő tanulni tudjon. Vagy eladták a lakást és kisebbe mentek."
Így van.
Hát... rokontartásért perelheted őket, mert szülőként kötelesek eltartani, amíg nappalis vagy.
Családsegítő, Gyámügy, Tanulmányi Osztály, stb. tud segíteni. Kérdezősködj!
13:
"A szülő meddig adja fel a saját életét, hogy a FELNŐTT "gyereke" vígan éldegéljen? "
A törvény szerint 25 éves koráig köteles, és azután mérlegelés kérdése.
Apám nettó 350 000 Ft körül keres, anyukám csak félállásban dolgozik egy üzletben, tehát ő nem keres sokat, de hitelmentes házuk és autójuk van. Nyaraló, kerti tó nincs, de mindegy, nem gondolom, hogy rosszul állnának, mégsem támogattak engem sem.
Elmentem dolgozni egyetem mellett, de nem diákmunkára, mert az nagyon rosszul fizet legtöbb esetben, így péntekenként, egyes délutánokon és hétvégente dolgoztam. Nem mondom, hogy nem lett volna jobb néha pihenni és nem munka után nekiállni még tanulni, vagy fordítva, de abszolút nem kötelessége a felnőtt korú gyerekét pénzelni, tanítattni egy szülőnek sem, akkor sem, ha morálisan megkérdőjelezhető.
Egyébként miért nem a szüleidet kérdezed, hogy miért nem támogatnak? Biztosan van valami oka.
Azt meg abszolút nem tartom normálisnak, hogy inkább nem esznek egyesek, csak tanítatthassák a gyereket, jézusom.
16:
"de abszolút nem kötelessége a felnőtt korú gyerekét pénzelni, tanítattni egy szülőnek sem, akkor sem, ha morálisan megkérdőjelezhető. "
Ezt rosszul tudod, mert köteles, ha nappalin tanul.
Mennyi lusta diak van...
Te kepzesed te eleted te jovod kuzdj ha valamit szeretnel.
Lusta vagy ? Nem erdemled a tanulast es a jobb jovot
64%-os oké, és akkor amint végez az egyetemmel, gondolom úgy gondolod, hogy utána meg a szülei fogják beperelni szülőtartásért igaz?
Amúgy meg ha az én gyerekem beperelne, akkor megkapná azt a max 20 ezret amit megítélnek neki, és többet rá se néznék...ilyen gerinctelen életképtelen kölyök nekem nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!