Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam meg, hogy még...

Hogy mondjam meg, hogy még márciusban otthagytam az egyetemet?

Figyelt kérdés

Igazából az elejétől kezdve éreztem, hogy ez a szak nem nekem való... Nem érdekelt, jobban lázba hozott még a reggeli sminkelésem is.

Úgy voltam vele, hogy nem hagyom ott azonnal, várok fél évet, de nem lett jobb a helyzet. Sőt, egy idő után már az sem izgatott, hogy azokra bemenjek, ahol katalógus volt.

De a szüleimnek erről fogalma sincs, mert nem akartam őket megijeszteni, hogy nem szeretek itt, nem érzem jól magam. Anya így is nehezen viselte, hogy elköltöztem, kb. szeptemberben minden beszélgetésünkkor, vagy indulásomkor elsírta magát.

2017. ápr. 8. 18:37
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
53%
Nem "okosok", hanem becsületesek. Fájó ez, mi? :DDDD
2017. ápr. 9. 14:28
 32/34 anonim ***** válasza:
65%
Hagyd utolsó, sajnos kevés a becsületes ember, ez ezen az oldalon is látszik...csak kíváncsi lennék akkor is ilyen nagy mellénye lenne-e ha az ő szemébe hazudna a saját kölyke.
2017. ápr. 9. 14:30
 33/34 anonim ***** válasza:

"csak kíváncsi lennék akkor is ilyen nagy mellénye lenne-e ha az ő szemébe hazudna a saját kölyke."

Nem, nem lenne. Mélységesen elszégyellném magam, amiért nem voltam képes jó szülőként viselkedni. Mert az, hogy a gyerek nem érzi olyannak a kapcsolatát a szülőkkel, hogy ha valami "rosszat tesz", azt bevallja, az csak a szülők hibája. Ahogyan hozzáállnak a gyerekükhöz, ahogyan nevelték, büntették, esetleg megverték, ha rossz fát tett a tűzre. Ez felnőttként is megmarad benne, és ha nem is emlémszik rá, hogy le lett szidva, amikor összetörte anya vázáját, de valahol tudja. És most, hiába hogy ebben nem dönthet helyette más, megint csak az lenne, hogy a szülők jóízűen kiordítják magukat, majd durciznak pár napig/hétig, és egy életen át csesztetik a gyereket azzal, hogy "kibukott" az egyetemről.

Nem egy embert ismerek, aki otthagyta az egyetemet, főiskolát, ahol normális viszonyban vannak a szülőkkel, ott akármennyire is nem értettek egyet a döntéssel (azaz ők maguk nem tették volna meg, ha abban a helyzetben vannak), a gyerek nem szarta össze magát, ha közölnie kellett a terveit.

2017. ápr. 12. 07:42
 34/34 anonim ***** válasza:
51%
A becsületesség és erkölcs képviselete nem az, ha valaki minden eltérést elfogadhatatlannak minősít, hanem ha támogatóan megmondja, hogyan emelkedhet vissza a személy az egészséges szintre.
2017. jún. 9. 23:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!