Hogy mondjam meg, hogy még márciusban otthagytam az egyetemet?
Igazából az elejétől kezdve éreztem, hogy ez a szak nem nekem való... Nem érdekelt, jobban lázba hozott még a reggeli sminkelésem is.
Úgy voltam vele, hogy nem hagyom ott azonnal, várok fél évet, de nem lett jobb a helyzet. Sőt, egy idő után már az sem izgatott, hogy azokra bemenjek, ahol katalógus volt.
De a szüleimnek erről fogalma sincs, mert nem akartam őket megijeszteni, hogy nem szeretek itt, nem érzem jól magam. Anya így is nehezen viselte, hogy elköltöztem, kb. szeptemberben minden beszélgetésünkkor, vagy indulásomkor elsírta magát.
Ha most jelentkeztél másikra amit "szeretsz" akkor nem gond véleményem szerint ha tényleg úgy van ahogy írtad, hogy nem téma a pénz akkor amíg a másik kezdődik csinálj vmi nyelvvizsgát vagy tanfolyamot, mert gondolom melózni büdös lenne vmi gyárban az egyetemi év után :(
Sztem minden megbeszélhető mond el nekik minél előbb, mondjuk az lenne a legkevesebb ha vmi melót néznél addig , hogy magadat biztosítsd, esetleg véletlenül ha rosszul fogadják.
Én 1.5 év után költözem a Fősuliról annak idején haza rohadtul kellemetlen volt kb a családomban meg a rokonságomból 30 ember rajtam röhögött, meg 1 éven át a fejemhez vágták számtalanszor mindenért amit csináltam vagy nem csináltam.
De hazaköltözésemtől számítva 1 hét múlva már munkahelyem volt vacak építőipari segédmunka, 1 évig azt követően meg még rosszabb közmunka utána pedig a kettő váltotta egymást :(
De a lényeg, hogy eközben középfokú nyelvvizsgát és levelezőn Diplomát szereztem és most mégis normális diplomás állásom van ahol vaskos szakmai béren alkalmaznak.
Szóval nem kell elkenődni, de minél előbb tálalj ki otthon. Ahogy csak tudsz legyél túl azon a bizonyos számodra és sztem számukra is kellemetlen időszakon.
Lényeg, hogy addig fogj bele vmi hasznos dologba véleményem szerint a meló lenne a legfontosabb, de minimum vmi tanfolyam ha dolgozni még nem akarsz.
Beiratkoztál a második szemeszterbe? Jelentkeztél máshova a felsőoktatás keretein belül?
Ha van diákigazolványod, érvényes matricával, akkor kereshetsz diákmunkát. Lehet az is előrébb vinne? Adna több ötletet ;)
Hazamész mond meg nekik, hogy egy nagy bejelentést akarsz tenni, mindenki jöjjön 5 percre be a nappaliba.
Aztán elkezded: Apa, anya, az egyetemet befejeztem, helyette úgy gondolom, hogy inkább ezt szeretném csinálni....
Nem gondolom hogy itt azzal van a baj hogy eltartanak téged. Ha van rá lehetőségük akkor miért ne? Én is megadnám a gyerekemnek amit tudok. Viszont ha támogatnak téged akkor legyen benned annyi hogy bevallod nekik. Legyél velük őszinte, mondd nekik el hogy nem tetszett a szak, nem érezted jól magad stb.Viszont ne hazudozz tovább, mert minél tovább hazudsz, annál mérgesebbek lesznek. Úgyis túl kell esni rajta. Szóval hajrá!
Keress másik szakot ami érdekel, okj tanfolyamot stb. Nem te vagy az egyetlen aki otthagyta az egyetemet hidd el.
Te is meg fogsz könnyebbülni hogy nem kell tovább titkolóznod.
N
Undorító, ahogy kihasználod a szüleidet. Elvárod, hogy támogassanak, mikor csak lébecolsz, nem dolgozol, nem tanulsz, de cserébe még arra sem vagy képes, hogy őszinte legyél velük? Te ezt várnád a gyerekedtől? Hogy te dolgozol keményen egész nap, hogy neki ne legyen problémája az életben, stabil alappal indulhasson, te pedig egész nap csak lógatod a lábad és várod az öledbe a sült galambot?
Egy dolgot tehetsz: értelmes, felnőtt ember módjára elmondod nekik, hogy mi történt és mik a terveid. Nincs azzal gond, ha nem tetszik egy szak, mész majd másikra, de az, hogy nem vagy becsületes és visszaélsz a szüleid támogatásával, megvetendő dolog.
Egyébként, ha lustaságból nem csinálod az egyetemet, akkor nagyot hibázol, megvan a lehetőséged a diplomára, élj vele, nagy hasznát veszed majd. Ezt most még nem tudod, mert sosem dolgoztál, de hidd el, megtérül a sok tanulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!