Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért szülnek gyereket sokan...

Miért szülnek gyereket sokan ilyen fiatalon?

Figyelt kérdés

Úgy értem hogy megint vissza jött a divatba az, hogy sokan 20-21 évesen már gyereket szülnek.

Nem értem mire jó. Semmi normális végzettség, semmi karrier, semmi életcél...

A semmibe miért szülnek?

Jó lehet valakinek ez az álma, hogy 22 évesen anya lehet...de valahogy nem tudom őket megérteni, hiszen előttük az élet.....elsietik szerintem

Én pl 24 éves vagyok, a párommal 4. éve leszünk együtt, de se eljegyzés, se házasság, se gyerek nincs tervben...majd eljön ennek is az ideje!

Valahogy fontos az nekünk, hogy meglegyen a BIZTOS anyagi háttér, ami a sok fiataloknak, akik csak úgy szülnek nincs meg...

Ti hogy vagytok vele?

:)

2017. febr. 20. 20:11
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 anonim ***** válasza:
37%
nem akarnak dolgozni azt hiszik így majd eltatja öket valaki
2017. febr. 21. 13:48
 52/70 anonim ***** válasza:
0%

Már miért ne lenne ember,aki nem járt egyetemre?

Itt nem erről van szó.

Aki egyetemre jár,azok sem egyből esnek teherbe utána,hanem megalapozhatják az életüket.

Na már most,ha valakinek nincs kedve tanulni,akkor sem kell feltétlen egyből az iskolapadból teherbe esni.

Sőt,szerintem akik nem mennek egyetemre ilyen szinten előnyben is vannak,mert mondjuk simán ledolgozhatnak 10 évet 30 éves korukig,mire gyereket vállalnak.

Még egy egyetemet végző kb 5 évet másra szán az életéből.

Nem nézem le azokat sem,akik nem tanulnak tovább,nem erről van szó.Pusztán éretlennek tartom egy 20-as évei elején-közepén járó embert gyerekvállalásra.

Ismerek olyan lányt is,aki 30 éves,nincs diplomája,de 10 éve dolgozik kb,és a párjával majd most szeretnének gyereket.

Ő legalább kiakarta venni a részét az anyagi megalapozásból nem csak arra ment,hogy majd a pasi megold mindent.

2017. febr. 21. 14:33
 53/70 anonim ***** válasza:
48%
Akik a korán szülés mellett kampányolnak, nem gondolnak bele abba, hogy nincs mindenkinek huszon egypár évesen annyira komoly és stabil kapcsolata, hogy szüljön? Családalapításhoz még mindig 2 ember kell, aki így lenézi a 30-as anyukákat az ebbe is belegondolhatna. Nettó bunkóság ez így. Örülünk hogy ti 19 évesen leltetek a nagy őre. Másnak máshogy alakult.
2017. febr. 21. 15:05
 54/70 anonim ***** válasza:

32-es vagyok!

És igen sajnos sok ilyen van környezetemben.

Ledolgozták a két évet és hirtelen teherbe estek. Kb 4 ilyen 20 - 22 év közötti lány. Van amelyik még otthon él!! Egyik se diplomás. Max érettségi. Az egyik két év alatt jó ha 10 munkahelyen megfordult!

nem gondolnám hogy jajj de tökéleres lenne a párkapcsolataik. Mert mikor látom a pasijaikat nem az jut az eszembe hogy ki tudnám nézni belőlük az apaságot!!

Egy olyan ismerősöm van aki 36 évesen szült úgy hogy rendes párkapcsolat sajat ház a fejük fölött és biztos anyagi háttér.

2017. febr. 21. 15:12
 55/70 anonim ***** válasza:
12%

"Örülünk hogy ti 19 évesen leltetek a nagy őre. Másnak máshogy alakult."

A nagy francokat leltek a Nagy Ő-re.

10-ből 9 ilyen vagy elválik vagy kényszerből él a " nagy szerelemre gyereket szült" típusból.

2017. febr. 21. 15:51
 56/70 anonim ***** válasza:
87%

Nem hiszem, hogy pusztán valaki életkorából megállapítható, hogy felelőtlenül, bután vállalt-e gyereket. Ugyan úgy felelőtlenségnek gondolom, amikor valakinek 40 évesen mindegy már, hogy kitől csak szülessen gyereke, nem számolva avval, hogy egyedül neveli fel, mint amikor valaki 20 évesen a szülei nyakára szül.

Az 53-as "Ő legalább kiakarta venni a részét az anyagi megalapozásból nem csak arra ment,hogy majd a pasi megold mindent" mondata viszont nekem szúrja a szemem.

Nem hiszem, hogy a család élete pusztán az anyagiak megteremtése körül forog. Egy nőre irreálisan nagy teher nehezedik, hiszen a társadalom elvárja, hogy keressen pénz, nevelje és legyen otthon a gyerekkel, végezze a házimunkát. A férfiakkal szembeni egyedüli elvárás hogy dolgozzon. A nő rossz, ha nem keres sokat, de akkor is ha többet keres a férfinál, mint ahogy az is gond ha korán de az is ha későn szül.

Mióta együtt élek a férjemmel mindig volt bevételem nekem is, de tény ő többet keresett. A gyerek mellett folyamat tanulok, hogy a karrier szempontjából ne legyen elfecsérelt időszak a gyereknevelés. Kaptam egy ajánlatot amivel legalább annyit keresnék én is mint a férjem, felajánlottam, hogy legyen itthon akkor ő a gyerekkel addig, hiszen gyűlöli a munkáját, ráérne nyugodtan keresni másikat. Természetesen nem élt a lehetőséggel, mert nem gondolom, hogy majd ő itthon lesz. A férfiak nagy része nem hajlandó a gyereknevelésben jelentősen részt venni (tisztelet a kivételnek, ilyet is ismerek), tehát lényegében teljes mértékben a nőre marad ez is. Ha beteg a gyerek az anyja marad otthon vele, mint ahogy addig is, amíg nem kerül közösségbe. Nem gondolnám, hogy önző dolog a részemről az az elvárás, hogy a „pasi oldjon meg mindent” anyagiak terén ha a gyerekkel kapcsolatban meg nekem kell megoldani mindent.

Én várom, hogy mehessek vissza dolgozni, mert szeretem a munkámat, de a gyereket ketten vállaltuk, ha nekem itthon kell maradni ideiglenesen bizony a férfi oldja meg az anyagiakat arra az időszakra, mert különben elég egyoldalúnak érezném az elvárásokat…

2017. febr. 21. 15:52
 57/70 anonim ***** válasza:
82%

55-ös. biztos van aki már akkor megleli, nincs ebben semmi, de más meg nem.

Na igen, a nőktől manapság mást várnak el mint régen, mikor csak a gyereknevelés volt a dolguk. Sokszor látom azt, hogy egy nő nem tud úgysem mindenkinek jót tenni, mert ha korán szült az a baj, ha későn az a baj. Ha van olyan munkája amit szeret és amivel jól keres, akkor az nem nőies, és karrierizmus, de ha meg nem, akkor már rögtön önmagát eltartani kívánó nő. Sehogy sem jó.

Legjobb az, ha senki nem szól bele mások életébe.

2017. febr. 21. 16:41
 58/70 anonim ***** válasza:

49-es vagyok.

"sokan 20-21 évesen már gyereket szülnek.

Nem értem mire jó. Semmi normális végzettség..."

Erre írtam amit írtam. Aki szakközépben végez és szerez egy jó szakmát, az 21 évesen már akár 2 éve is dolgozhat.

Amúgy mint írtam én fiatalabban szeretnék szülni, de aki 35 évesen akar az szüljön akkor, engem nem nagyon érdekel mások mit kezdenek az életükkel.

2017. febr. 21. 17:12
 59/70 anonim ***** válasza:
91%
Manapság gyerekszüléssel több pénzt lehet keresni, mint munkával, nem csodálom, hogy egyesek csak úgy potyogtatják a gyerekeket. :D
2017. febr. 21. 17:50
 60/70 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat

úgy látom megoszlik a sok sok vélemény! :)

írta valaki hogy nincs életcélom, az képzelje el hogy van! :D csak nem egy baba..

a másik meg, nem egyetemi-főiskolai végezttségre gondoltam, hanem úgy alapból....arra céloztam aki kijön a középsuliból, dolgozik egy évet és terhes lett...mire?

vagyis sokan azt hiszik, hogy iylen fiatalon megtalálták a párjukat (persze lehet kivétel), de sokan majd felébrednek, és majd rájönnek, hogy nem az a pasi volt igazi, aki gyereket csinált...sok iylen ismerősöm volt...aki most pl 25 éves és 4 éves gyereke van, aztán a szülei nyakán lóg :D

na pl ilyenkre céloztam..:)

2017. febr. 21. 19:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!