Miért vállalnak sokan 18-19 évesen gyereket?
Az ismeretségi körömben rengetegen mentek férjhez és vállaltak babát ilyen fiatalon. A legtöbben 18 évesen már férjnél vannak, 20 évesen meg már meg is van a baba.
És nem csak Magyarországon. Két külföldi ismerősöm közül az egyikük 22 évesen ment férjhez, a másik 18, és 19 évesen már szült is.
Tényleg ennyi jól működő párkapcsolat, és anyagilag stabil háttérrel rendelkező fiatal pár van?
Én 22 vagyok, de a jelenlegi kapcsolatomba biztosan nem vállalnék babát, bármennyire is rám jön a babázhatnék néhanapján, az anyagi hátteremről meg annyit, hogy magamat el tudom tartani.
Ez lenne a normális.
Anyám 22 volt amikor születtem.
Nagyanyám 20 amikor az első gyereke(nagybátyám).
Nagyanyám anyja pedig 17 évesen szülte nagyanyám legidősebb testvérét.
Persze a mai világban ez nehezen kivitelezhető.
23 vagyok, de nem érzem úgy, hogy olyan anyagi szinten állnék, hogy bevállaljak egy család eltartását.
Pedig így lenne rendjén.
Igaz, hogy nem 18-19, hanem 23 éves voltam mikor megszültem a lányomat.
Akkor 7 hónapja ismertem meg a férjemet.
2 hét után össze is költöztünk annyira tudtuk, hogy mi össze tartozunk és terveztük is a babát.
Ő akkor 26 éves volt. Átlag keresettel, átlagos élettel.
Már a 8 évünket tapossuk együtt és tervezzük a második babát.
De a kérdésedre válaszolva a legtöbbnél becsúszik a baba mert nem védekeznek és nincs megfelelő háttér.
Sem szülői, sem anyagi.
Én egy ilyet ismerek. Ott mindkét félnek van olyan a családjában, akik 30 felett szerettek volna gyereket, de egyiknek sem jött össze. Ők úgy döntöttek, inkább most legyen "biztosan", mint később keljen keresztülmenni mindenféle kezeléseken. 19 és 21 éves volt a nő, a férfi 3 évvel idősebb.
Anyagi háttér úgy volt meg, hogy a nő külföldön élő bátyának lakásában éltek, az egyéb dologra (rezsi, étel, ruha stb) elég volt apuka fizetése. Aztán mikor anyuka is elment dolgozni a 2. gyerek 2 éves korában, onnantól teljesen saját lábra álltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!