Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért szülnek gyereket sokan...

Miért szülnek gyereket sokan ilyen fiatalon?

Figyelt kérdés

Úgy értem hogy megint vissza jött a divatba az, hogy sokan 20-21 évesen már gyereket szülnek.

Nem értem mire jó. Semmi normális végzettség, semmi karrier, semmi életcél...

A semmibe miért szülnek?

Jó lehet valakinek ez az álma, hogy 22 évesen anya lehet...de valahogy nem tudom őket megérteni, hiszen előttük az élet.....elsietik szerintem

Én pl 24 éves vagyok, a párommal 4. éve leszünk együtt, de se eljegyzés, se házasság, se gyerek nincs tervben...majd eljön ennek is az ideje!

Valahogy fontos az nekünk, hogy meglegyen a BIZTOS anyagi háttér, ami a sok fiataloknak, akik csak úgy szülnek nincs meg...

Ti hogy vagytok vele?

:)

2017. febr. 20. 20:11
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 anonim ***** válasza:
8%
Persze 12es, nyilván tökéletes vagy. Én nem hasonló körülményeket látok a korán szült nők körében.
2017. febr. 20. 21:23
 22/70 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkinek egy élete van, és joga van hozzá,hogy úgy élje le,ahogy neki tetszik.

Ha valaki 18 évesen akar szülni, az ő dolga.

Ha valaki 48 évesen akar szülni, az ő dolga.

Senkinek semmi köze nincsen hozzá!

Nyilván véleményt lehet formálni, de szerintem felesleges, nem látunk bele más életébe.

Én úgy látom,hogy akármit csinál az ember, úgyis lesz olyan,aki beleköt.Nem kell foglalkozni ezzel szerintem.

Felnőtt emberek hadd dönthessék már el mit csinálnak.

Én amúgy nem vagyok annyira ellene a korai szülésnek.Ennek köszönhetően vannak mellettem a nagyszüleim felnőttként is.És a szüleim is elég fiatalok .Másnak ennyi idősen lesz az első gyerekük, nekik meg már felnőtt gyerekeik vannak.Ennek is megvan az előnye.

De annak is megvan,hogyha az ember él még egy kicsit a gyerekvállalás előtt, jobban felkészül anyagilag és lelkileg is a dologra..

Mindennek megvannak a maga előnyei és hátrányai.Szerintem döntse el mindenki maga,hogy ő hogyan szeretné.

Ne nézzünk ki senkit amiatt,hogy ő hogyan éli az életét..Tényleg nem láthatunk bele az életébe ,hogy mit miért csinált.

Egyik ismerősömet eléggé szekálják,mert már 40-hez közeledik és még most fog házasodni,most szeretnének még babát majd. De azt nem látják,hogy majdnem 30 éves koráig tanult(szakorvos) és hogy már korábban is szeretett volna gyereket,csak nem voltak adottak a felételek(vagy stabil kapcsolat hiányzott,vagy csak nem akart összejönni a dolog).Nem láthatnak bele kívülállók,hogy mi miért történt.Ő sem így tervezte,hogy ilyen 'későn' fog házasodni és szülni.De így alakult.Mindennek megvan a maga oka.

Szerintem próbáljunk a saját életünkkel foglalkozni.

Kérdező,a te életed is biztosan van olyan,akinek nem tetszik,máshogy csinálná a helyedben. mégis megtartják maguknak, nem szólnak bele.te se tedd szerintem

2017. febr. 20. 21:26
 23/70 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem miért kell általánosítani és ítélkezni. Én 22 évesen szültem. Egyetem mellett 20 éves korom óta dolgoztam és még szakmát is szereztem mire megszületett a lányom. Természetesen az egyetemet sem hagytam félbe. A férjemmel saját lakásunk van, egyáltalán nem érzem úgy, hogy a semmire szültem volna. A lányom a legjobb dolog ami történhetett velem, életem legnagyobb hibája lett volna nem megszülni.

Azért mert valaki fiatalon vállal gyereket még egyáltalán nem biztos, hogy a "semmire" szül.

Nekem így jó, nem érzem, hogy kimaradt volna az életemből valami és egyáltalán nem irigykedem a csoporttársaimra a bulik miatt, viszont fordítva ez már nem igaz. Bizony, a környezetemben rengetegen vannak akik szeretnének már lassan családot, csak esetleg nincs még kivel.

Engem nem érdekel, hogy mások mikor vállalnak gyereket, mindenkinek ez a magánügye. Az a fontos, hogy mindent megtegyünk a gyermekük boldogságáért ha már világra hoztuk.

Nem érzem, hogy elsiettem volna, a férjemmel mindig is az volt a tervünk, hogy fiatalon vállalunk gyereket és a negyvenes éveinket majd egymásnak szentelhetjük. Mindig úgy gondoltam, hogy a munka és az iskola mellett túl elfoglaltak vagyunk igazán élni a húszas éveinkben, és én nem akartam betáblázni magam 40 évesen is. De természetesen megértem és tiszteletbe tartom ha valaki fordítva kívánja csinálni. Nem ítélkezem, mert nekem aztán nagyon mindegy, hogy mások mikor vállalnak gyereket.

2017. febr. 20. 21:32
 24/70 anonim ***** válasza:
87%

#10 Ha valaki fiatal nem azt jelenti, hogy felelőtlen és buta!

De ha te ilyet mondasz akkor te viszont nagyon buta vagy még 24 évesen is.

2017. febr. 20. 21:32
 25/70 anonim ***** válasza:
57%
Nekem van tobb ilyen is. Az egyik 14 evesen esett majdnem teherbe... Van 2 ismerosom aki ~16 evesen szult. Van 1 egyetemista csaj most 21 eves es 17 evesen szult... Sajnos ilyen ez a vilag
2017. febr. 20. 21:35
 26/70 anonim ***** válasza:
60%
Nem akarnak szülni, igy alakul. De dugni szeretnek , védekezni meg nem tudnak.
2017. febr. 20. 21:43
 27/70 anonim ***** válasza:
100%
Minden ember más és minden embernek más dolgok a fontosak,amihez senkinek semmi köze.
2017. febr. 20. 22:26
 28/70 anonim ***** válasza:
82%

Te nemérted,akiket nem értessz azok meg téged nem értenek.

23voltam amikor szültem,ráadásúl egyedűl maradtam. Dolgoztam akkor mál 4évet,melette tanulgattam.

Most egy 2 és fél éves gyerekkel talaltam jo munkat,megoldom egyedűl. Van lakasom,kocsim stb...

Gyerek mellett is lehet tanulni,sportolni,élni.

Én örülök hogy viszonylag fiatal anyuka vagyok.

n25

2017. febr. 20. 22:42
 29/70 anonim ***** válasza:
Van akinek fiatalon összejön egy jó kapcsolat, jó állás, ház, az miért ne tenné? Van ahol becsúszik és úgy döntenek hogy beválallják. Amúgy érdekes hogy ilyenkor "semmi közöd más életéhez, döntéseihez" de írj ki egy kérdést arról hogy te nem akarsz gyereket és hirtelen máris mindenki jobban tudja mit kell tenned az életeddel te pedig hülye vagy és éltermetlenül élő önző dög vagy.
2017. febr. 21. 00:24
 30/70 anonim ***** válasza:
18%

Kérdező!

A nagy részük így akarja magát bebiztosítani.

Ezzel magukhoz láncolják a pasit.

Hát nem tudom hol élsz,én borsodban,szerencsére itt annyira nem divat,bár sokan már 25-30 között házasodnak(aztán majd válnak,gondolom:D)

Én nem szeretnék gyereket,de ha szeretnék sem vállalnék 35 előtt.

28/f

2017. febr. 21. 07:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!