Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért szülnek gyereket sokan...

Miért szülnek gyereket sokan ilyen fiatalon?

Figyelt kérdés

Úgy értem hogy megint vissza jött a divatba az, hogy sokan 20-21 évesen már gyereket szülnek.

Nem értem mire jó. Semmi normális végzettség, semmi karrier, semmi életcél...

A semmibe miért szülnek?

Jó lehet valakinek ez az álma, hogy 22 évesen anya lehet...de valahogy nem tudom őket megérteni, hiszen előttük az élet.....elsietik szerintem

Én pl 24 éves vagyok, a párommal 4. éve leszünk együtt, de se eljegyzés, se házasság, se gyerek nincs tervben...majd eljön ennek is az ideje!

Valahogy fontos az nekünk, hogy meglegyen a BIZTOS anyagi háttér, ami a sok fiataloknak, akik csak úgy szülnek nincs meg...

Ti hogy vagytok vele?

:)

2017. febr. 20. 20:11
1 2 3 4 5 6 7
 41/70 anonim ***** válasza:
14%

Már miért csúszna ki az időből valaki?

35-45 évesen is lehet gyereket vállalni,és a gyerek is jobban fogja érezni magát,ha anyuci nem attól lesz stresszes,hogy miből nevelje fel.

Lefogadom,ha végeznénk olyan kutatást,hogy a fiatalon vagy idősebben szülő nők gyerekei kiegyensúlyozottabbak,akkor az utóbbinál jönne ki pozitív eredmény.

Gyerek mellett nehezebb lesz karriert építeni is.

De eleve aki karriert akar az szerintem nem is vállal gyereket,mert választani kell a kettő közül.

Persze nevelheti bébicsősz is a gyereket,de akkor meg minek van,ha nincs is szinte semmilyen kapcsolata a szülővel.

Ezek a fiatal lányok meg teljesen kiszolgáltatják magukat a férjük/gyerek apja fizetésének.

2017. febr. 21. 11:30
 42/70 anonim ***** válasza:

Utolsó, ez mondjuk igaz, én alapból késői gyerek voltam aztán anya 37 évesen vállalta be öcsémet, DE, addigra mindkettejüknek jó állása, karriere van, anya nyugodtan elmehetett szülési szabadságra, biztos munkája van már jó sok éve, így simán lehet gyereket vállalni.

A baj az egyébként hogy ugye az ember akkor akar gyereket ha van lakás, fizu, karrier, ez külföldön gyorsabban megvan mert az elbérletet nem nézik le mint ideiglenes lakhely, jobb a fizetés, előbb be merik vállalni akár szakmunkás szülők is mert keresnek annyit hogy kényelmesen eltartsák a gyereket, itt amíg nincs saját házad kb le vagy cseszve ha gyereket vállalsz, a munkát meg hagyjuk is, diplomával is néha éhbérért gürcöl az ember, ki akar emellé gyereket?

2017. febr. 21. 11:39
 43/70 anonim ***** válasza:

34-43-ig:

Én nem értem, miért kell női körben megversenyeztetni a saját döntéseteket.

Igaz, hogy én világéletemben fiúkkal barátkoztam, fiús mentalitásom van, de eszünk ágában nincs kikérni a másik véleményét, mint ahogyan itt tettétek, és elég erkölcstelennek számítana a köreinkben így véleményezni a másik ember életét, mint ahogyan itt megy.

2017. febr. 21. 11:46
 44/70 anonim ***** válasza:

folyt.

"itt amíg nincs saját házad kb le vagy cseszve ha gyereket vállalsz"

Pl. el nem tudom képzelni, KI, MILYEN SZITUBAN cssz le...? Életemben nem voltam ilyen helyzetben. Egyszerűen NEM BESZÉDTÉMA SEHOL az ilyesmi.

2017. febr. 21. 11:48
 45/70 anonim ***** válasza:

19: Akkor most tőlem fogod megtudni, hogy 100%-os védekezési mód nincsen. Még a vaszektómia sem az.

Az pedig nagyon durva lenne már, ha még azt is tudná a munkáltatód, hogy a férjed elköttette.:)

2017. febr. 21. 11:53
 46/70 anonim ***** válasza:
16%

Én is a fiatal anyukák táborát erősítem a 22 évemmel.

Nem terveztük a babát, de mivel a körülményeink jók (hitelmentes autók, ingatlanok, megfelelő anyagi háttér, biztos párkapcsolat), úgy döntöttünk, belevágunk. Nem érzem, hogy tönkrement volna az életünk, sőt!:) Imádja az egész család a lányunkat és az én életem sem borult fel annyira, mint gondoltam a terhesség alatt.

Mi azért is maradtunk a baba mellett, mert több orvos szakvéleménye alapján szinte lehetetlen volt, hogy nekem bármilyen kezelés nélkül gyerekem legyen. Mégis sikerült és számomra ez egy kisebb csoda volt akkor, mikor megláttam a teszteket.

2017. febr. 21. 12:13
 47/70 anonim ***** válasza:
77%

Ingatlanok:d

Ja,a szüleid gazdagok.Másnak meg kell alapoznia az életét,nem tolnak alá mindent.

Nem ez az átlag.

2017. febr. 21. 12:19
 48/70 anonim ***** válasza:

47: Igen, emiatt is illetlen ilyennel kapcsolatban bárkit megszólítani, hogy szült-e, mért ne, mikor, miért akkor, stb., mert ez rengeteg olyan tényezőn múlik, amire az embernek nincsen ráhatása, és az életben a legnagyobb fájdalmat tudja okozni, ha valami akadály felmerül. Ez a téma egyszerűen tabutéma, csak az jogosult szóba hozni, akiről szól.

Pl. egyedülálló nőket azzal faggatni, hogy miért nem megy férjhez és szül, ugyanilyen bunkóság. Gyermektelen házaspárokat avval faggatni, hogy miért nem jön a baba, ugyanilyen bunkóság. Stb.

2017. febr. 21. 12:22
 49/70 anonim ***** válasza:

Eleve nem értem az ilyen kérdéseket. Aki szakközépbe megy és szakmát szerez az nem ember vagy mi? Csak az számít, aki egyetemre megy?

Én amúgy gimibe végeztem, és most egy két éves okj-n vagyok, számvitel-pénzügy szakon. Utána még el szeretnék végezni egy mérlegképes könyvelői tanfolyamot, azt már rendes munka mellett is lehetne, mert most csak diákmunkát tudok vállalni. 25 éves korom előtt szeretnék gyereket, aztán kitudja. Engem anyukám 32 évesen szült (utolsó gyerek voltam), ennyi évesen azért már kevesebb türelme és energiája van az embernek szerintem, mint huszonévesen.

2017. febr. 21. 12:43
 50/70 anonim ***** válasza:
Én most nem mennék bele az anyagiakba, azt már sokan megtették előttem. Amit viszont nem írt le senki sem: A testi része. Az első 2 gyerekemet fiatalon szültem: 19 és 20 évesen. Könnyen, és gyorsan gyógyultam, több türelmem volt, meg sem kottyant az éjszakázás. A 3. babámat 34 évesen szültem. Nehezebben viseltem a terhességet, pedig az első kettő problémásabb volt. A szülés is jobban megviselt, az éjszakázás kifacsart. A testem is lassabban gyógyult. Szóval én a korábbi szülés mellett teszem le a voksom. Volt részem mind a kettőben, így van összehasonlítási alapom. Na azért az sem mindegy, hogy a nagyok már szinte felnőttek, míg a kicsi még igencsak picurka hozzájuk képest. Mondjuk én ennek örülök, mert mikor a nagyok már nem laknak itthon, mégsem ürül ki a ház teljesen.
2017. febr. 21. 13:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!