Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők és néhány gyerek,...

Szülők és néhány gyerek, nektek ez miért természetes?

Figyelt kérdés

A kérdésem leginkább szülőkre vonatkozik.

Szóval születik egy gyereked és te egy ideig eltartod, vásárolgataz neki amit kell. Majd mikor màr 16-18 év között lesz, akkor lehet azzal jönni, hogy már elmehet ő is diákmunkàzni?? Miért akkor már nem a te gyereked?

Érdekes mert én is ezt tapasztalom a szüleimnél, pedig van/volt pénzük. Nem követelőztem soha és nem is kaptam ahoz képest semmit amit kaphattam volna. Kapok zsebpénzt de már 4 éve 10.000 ft-ból veszek meg magamnak mindent a kaján kívül. Ebből kell mindent fizetnem amit veszek, amit használok, amit hordok, ahova megyek.. mert csak ezt kapom pedig nem élünk rosszul. Aztán jönnek erre majd a kommentek, hogy huzzak el diákmunkàzni, holott a szüleim autót vagy lakást kaptak 18.szülinapjukra, èn meg 120.000ből èljek meg egy évben? Kicsit igazságtalannak érzem...

2017. febr. 13. 22:13
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
100%
Persze, ugyanúgy a gyereke 20, sőt 40 évesen is, de azért van különbség egy 10, meg egy 20 éves gyerek igénye közt. Engem is támogattak a szüleim, de azért 10 évesen kicsit könnyebb dolguk volt, mert nem kellett vonatoznom a suliba, nem kellett kollégiumot fizetni, meg helyi bérletet, meg tandíjat, meg jegyzeteket stb. stb. plusz nem vágytam bulizni sem, meg a cipők és ruhák sem érdekeltek, de a sminkek sem. Azért 20 évesen fura lett volna anyámtól lejmolni sminkcuccokra meg bulikra, meg ruhákra. Inkább elmentem dolgozni egyetem mellett. Kaptam így is segítséget, de amit csak tudtam, magamnak fizettem és semmi bajom nem lett tőle, sőt.
2017. febr. 14. 16:58
 42/47 anonim ***** válasza:
100%

Akik a pénz értékéről beszélnek, azokat nem teljesen értem... Mikor szüleim fizették a dolgaimat, akkor igyekeztem mindig az olcsóbb megoldást választani, és folyton bűntudatom volt, meg úgy éreztem, nem is az enyém az a sok cucc igazán. Mikor egész nyáron gályáztam, akkor örömmel vettem meg a legdrágább laptopot, ami csak kijött a pénzemből, örömmel költöttem.

Én vagyok rosszul bekötve?

2017. febr. 15. 00:22
 43/47 anonim ***** válasza:
75%

OFF:

A vitába nem akarok beleszólni, csak az utolsónak válaszolok:

Nem csak te vagy így, bár én a saját pénzemet is csak akkor "szórom", ha fontosnak tartok valamit, pl most költözök másik albiba, és az új lakótársakkal külön fogunk mosni, ezért végre azzal mosok, amivel akarok. Egy rakat pénzt elköltöttem öko mosó- és tisztítószerekre (tudom, az ecet is szuper, de azért a wc-hez az nekem nem elég), mert ezt fontosnak tartom. De a szüleim arra neveltek, hogy vigyázzak arra, ami másé, ezért az ő pénzükre is mindig próbáltam vigyázni.

2017. febr. 15. 01:41
 44/47 anonim ***** válasza:

Az "utolsó" vagyok: én se értelmetlenül szórom, tényleg kellett nekem egy laptop, csak akkor már gondoltam, ezen nem fogok spórolni. Az előzőt - szüleim pénzéből - az ára alapján vettem, 1-2 éven belül borzasztóan meg is bántam. A saját pénzemből meg szívesen áldoztam rá többet.

Csak úgy szórni a pénzt én se szoktam :D

2017. febr. 15. 10:00
 45/47 anonim ***** válasza:

Itt nem az a baj,ha a gyerek az alap dolgokat kéri. Mert azt a szülő köteles megvenni. De..ha a "gyereknek" egy 300eFt-os iphone meg egyéb szarságok kellenek,akkor igen is menjen el diákmunkára és legalább a felét fizesse ki. Ne csak követelőzni tudjon, hanem tegyen is valamit az asztalra.

Ettől még ne a szülő legyen a szar,mert "elküldi" diákmelóra a gyerekét,ha neki nem jó az olcsóbb dolog. Ha én akarok egy új telefont,akkor elmegyek pár napot dolgozni,hogy ne a szüleimnek kelljen kifizetnie az egészet. Félreértés ne legyen,nem küldenek el dolgozni,sőt nem is szeretik ha suli közben megyek,de nekem így jobb.

2017. febr. 17. 12:22
 46/47 anonim ***** válasza:
75%
Aki arra használja amire való annak nem kell drága telefon.
2017. febr. 17. 14:44
 47/47 anonim ***** válasza:
17%
de a mostani fiataloknak menőzésre kell a jobbnál-jobb telefon "mert ő megteheti hogy megvegye".
2017. febr. 17. 17:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!