Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők és néhány gyerek,...

Szülők és néhány gyerek, nektek ez miért természetes?

Figyelt kérdés

A kérdésem leginkább szülőkre vonatkozik.

Szóval születik egy gyereked és te egy ideig eltartod, vásárolgataz neki amit kell. Majd mikor màr 16-18 év között lesz, akkor lehet azzal jönni, hogy már elmehet ő is diákmunkàzni?? Miért akkor már nem a te gyereked?

Érdekes mert én is ezt tapasztalom a szüleimnél, pedig van/volt pénzük. Nem követelőztem soha és nem is kaptam ahoz képest semmit amit kaphattam volna. Kapok zsebpénzt de már 4 éve 10.000 ft-ból veszek meg magamnak mindent a kaján kívül. Ebből kell mindent fizetnem amit veszek, amit használok, amit hordok, ahova megyek.. mert csak ezt kapom pedig nem élünk rosszul. Aztán jönnek erre majd a kommentek, hogy huzzak el diákmunkàzni, holott a szüleim autót vagy lakást kaptak 18.szülinapjukra, èn meg 120.000ből èljek meg egy évben? Kicsit igazságtalannak érzem...

2017. febr. 13. 22:13
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
77%

Most olvasom h nem te vagy az:)

Szerintem 16 év felett elvárás lehet a szülő részéről, hogy legalább nyáron diákmunkázzon a gyerek.

Ahogy az is elvárható, hogy x kor után besegítsen a házimunkába.

(mondjuk a gyerek pénzét sose venném el, még felnőttként se. amit megkeresett, az legyen az övé, nem kérnék bérleti díjat -persze az más ha annyira csóró valaki h a gyereke fizetése nélkül nem lehetne kifizetni a villanyt, nem is erre gondolok hanem normális esetre)

2017. febr. 13. 22:43
 12/47 anonim ***** válasza:
85%
Az, hogy a szülő szeretné, ha a gyereke 16-18 évesen diákmunkázna, nem feltétlenül azt jelenti, hogy nem akarja tovább támogatni. A "Miért akkor már nem a te gyereked?" hogy a fenébe jön ide? Lehet, hogy a szülőknek nagy könnyebbség, ha akkor már nem ő fizeti a gyerek szórakozását vagy azokat a cuccokat, amelyekre a gyereknek nincs feltétlenül szüksége, de szeretné. Azonkívül belekóstol a munkába, megtanulja beosztani, megbecsülni a pénzt, önállósodik. Nem baj, ha ezekről már felnőttkora előtt van némi fogalma.
2017. febr. 13. 22:44
 13/47 anonim ***** válasza:
39%

#8as vagyok,azt elfelejtettem leírni,hogy gondolom nem te fizeted a vizet,villanyt stb. nem te veszed a dolgokat amikkel anyukád főz,mos,takarít rád. Majd ha ezeket neked kell kifizetni,akkor rinyálj a havi 10.000 miatt..Addig ne.

Én tudod mikor kapok 10.000ft-ot? Mikor megdolgozok érte és utalják a számlára. anyámtól soha a büdös életbe nem kaptam zsebpénzt..ha kellett valami,elmentem jelentkezni diákmelókra,aztán következő hónapban megvehettem. Itt sír a szád,hogy csak ennyit kapsz, de ezért se te melóztál meg. Inkább örülj neki.

2017. febr. 13. 22:48
 14/47 anonim ***** válasza:
25%
Nem feltétlenül jó a diákmunka.
2017. febr. 13. 22:56
 15/47 anonim ***** válasza:
43%

A munka nem móka és kacagás, ezt senki nem állította.

De hát van akinek büdös a munka...

2017. febr. 13. 23:01
 16/47 A kérdező kommentje:
Igen, persze. Én is apámnál melózok a nyáron nem csak úgy kapok pénzt, úgy mond "diákmelózok" és szerintem ez is ugyan az. De én nem "csak úgy" kapok a sok megvásárolt holmi mellett zsebpénzt, hanem MINDENT abból kell megvennem. És hiába van pénzünk még hallgathatom is, hogy mennyit kell rám költeni, holott havi max 15.000 ftot.. szerintem nem mindegy, hogy valakinek megveszik a szükséges dolgokat és mellé kap zsebpénzt, vagy kap havi 10 ezret és abból félre rakni sem tud.
2017. febr. 13. 23:02
 17/47 A kérdező kommentje:
Ja, és a nyarakat több éve végig dolgozom.. :)
2017. febr. 13. 23:06
 18/47 anonim ***** válasza:
92%
Én nem szülőként írok, ezt leszögezném az elején. Én 16 éves koromtól dolgozok diákmelóba az iskola mellett, gimnázium alatt nyaranta, egyetem alatt úgy ahogy van idő+nyár. Nekem sose volt ez szívfájdalom, nem kényszerítettek, nem volt kötelező elmennem. Nekem mégis természetes volt hogy ha már megtehetem, segítek nekik annyival, hogy egy-két drágább holmit ami nem lenne alapszükséglet (egy új telefon, laptop), arra megkeresem a pénzt magamnak. Plusz addig se unatkozok nyáron.
2017. febr. 13. 23:06
 19/47 anonim ***** válasza:
64%
Hát akkor ne apádnál melózz, hanem máshol és mindjárt több pénzed lesz, mint havi 10.000 ft.
2017. febr. 13. 23:07
 20/47 anonim ***** válasza:
64%

Na mondjuk pont ezt mondom, hogy noszogatnám a gyereket, hogy diákmunkázzon csak (ha rossz helyet fog ki, legalább megtudja, hogy tovább is lehet lépni), de azért az alapvető dolgokat állnám. Ruházkodás, étel, esetleg egy kis kiegészítés. Azt azért nem várnám el, hogy teljesen önerőből kelljen megélnie, mint egy felnőttnek (amíg tanul).

Mondjuk az, hogy a gyereknek nincs egy rendes cipője és rongyos nadrágban jár, mert a diákmunkával nem kered annyir, na az nem normális.

2017. febr. 13. 23:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!