Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők és néhány gyerek,...

Szülők és néhány gyerek, nektek ez miért természetes?

Figyelt kérdés

A kérdésem leginkább szülőkre vonatkozik.

Szóval születik egy gyereked és te egy ideig eltartod, vásárolgataz neki amit kell. Majd mikor màr 16-18 év között lesz, akkor lehet azzal jönni, hogy már elmehet ő is diákmunkàzni?? Miért akkor már nem a te gyereked?

Érdekes mert én is ezt tapasztalom a szüleimnél, pedig van/volt pénzük. Nem követelőztem soha és nem is kaptam ahoz képest semmit amit kaphattam volna. Kapok zsebpénzt de már 4 éve 10.000 ft-ból veszek meg magamnak mindent a kaján kívül. Ebből kell mindent fizetnem amit veszek, amit használok, amit hordok, ahova megyek.. mert csak ezt kapom pedig nem élünk rosszul. Aztán jönnek erre majd a kommentek, hogy huzzak el diákmunkàzni, holott a szüleim autót vagy lakást kaptak 18.szülinapjukra, èn meg 120.000ből èljek meg egy évben? Kicsit igazságtalannak érzem...

2017. febr. 13. 22:13
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
98%

Ha a cigányozó kiscsaj kérdése miatt fogalmazódott meg, akkor bocs, de kicsit félrenyúltál. Egy 19 éves, meglett nőről beszéltünk, aki idióta tiniként vergődött, hogy nem pumpolják a szülei. Nagyon bicskanyitogató volt... És a kommentek is erre érkeztek.

Abban nincs vita, hogy egy keresőképtelen, tanuló (középiskolás) gyerek alapszükségleteit a szülőnek kell finanszíroznia, ergo nem teheti meg senki, hogy a gyereket diákmunkára zavarja, hogy kigazdálkodja belőle mondjuk az ebédjét vagy a télikabátját. Viszont azt igenis megteheti, hogy a legfrissebb iPhone-t, a bőröndnyi sminkcuccot vagy a heti 1x tízezres ivászatot nem finanszírozza.

Remélem érthető voltam.

2017. febr. 14. 04:42
 32/47 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem ha valaki gyereket vállal, kutya kötelessége eltartani és az alap dolgokat biztosítani neki amíg keresőképes nem lesz. Ha valami extrát akar a gyerek, újabb okosteló, divatosabb ruhák és nem tudja kigazdálkodni a kapott pénzből, akkor ha akar, elmehete diákmelózni. Ha nem akar akkor nem, de ne rinyáljon, hogy nincs ez meg az. És igen a gimi arra való, hogy tanuljon a gyerek. Az egyetem is, amennyiben nem szabadbölcsésznek megy, ott is sokat kell tanulni. Tesóm gimiben nyaranta elment diákmelózni, abból vett magának szebb ruhákat. Én nem mentem, de nem is sírt a szám. Aztán elmentem egyetemre, a mádosik év után mellette már dolgoztam a szakmámban.

Tök mindegy, hogy a szüleid mit kaptak vagy nem kaptak, téged így nevelnek és kész. Egyetem alatt én is csak a harmincezres ösztöndíjamból éltem.

2017. febr. 14. 06:56
 33/47 anonim ***** válasza:
6%
Nem érdemes diákmunkára menni, csak ha megfizetik, de az elég ritka.
2017. febr. 14. 08:31
 34/47 anonim ***** válasza:
53%

Azért, mert mondjuk 20x évesen már nyugodtan elmehet dolgozni, és nem kell a hülye jaj, nincs időm a suli mellett-rinya.

Nem büfészakra jártam, mégis majdnem minden hétvégén! melóztam, meg néha hétköznap is. Erre valók a diákszövetkezetek.

2017. febr. 14. 08:38
 35/47 anonim ***** válasza:
100%

33-as, azért azt elárulom, hog nem fizetnek olyan rosszul a diákmelóban (én csomagolásban 700ft-os órabérrel toltam, többet keresve alkalmanként, mint az ottani főállásban dolgozók), ha pedig promotálós helyet fogsz ki, igencsak tudsz vele keresni.

Persze a kasszázás már nem annyira faja.

2017. febr. 14. 08:41
 36/47 anonim ***** válasza:
100%
tanulmányait középsulist szülö fizeti ez természetes ,kaját ruházkodást is ,viszont ha drágA menő ruhát,cipöt akar gyerek vagy drága telefont azért menjen el diák munkázni ,luxus dolgokat nem kötelezö fizetnie szülönek.
2017. febr. 14. 08:46
 37/47 anonim ***** válasza:
100%

szerintem alapesetben egy fiatal önállósodni szeretne, pláne kamaszként, leválni a szülőktől, és nem tőlük függeni. Szóval nem fog követelőzni, hanem magától elhúz dolgozni amikor teheti valamit. És ez egyáltalán nem anyagi helyzet, hanem mentalitásfüggő.

Az hogy a szülő támogat, amíg él, van hova hazamenni,stb, az tök más. De az természetes igény egy fiatal részéről, hogy önálló, független legyen. Nekem meg se fordult annó a fejemben, hogy mert jut erre arra, akkor nekem is mindent adjanak csak úgy. Én azt gondoltam annó, megyek, és a magam ura leszek. És azt jó lesz.

persze aki csak a saját orráig lát, vagy nem gondolkodik, az csak azt nézi a szülőknek mi van, pedig az nem saját. És a szülők nem élnek örökké, és bármi történhet. És ha messze megyek élni, vagy utazni, akkor se tudnak ott lenni... ezer ok lehet.

szóval a diákmeló , fiatalon meló nem anyagi helyzettől függ, hanem alap, az önállósodás felé-

2017. febr. 14. 09:32
 38/47 anonim ***** válasza:
27%

"èn meg 120.000ből èljek meg egy évben?"

Mert mégis mire költöd azt a 120 ezret? Kajára nem kell, te magad írod. Biztos vagyok benne, hogy sem lakbért, sem rezsit nem fizetsz. Új ruhát nem nagyon kell venned, hiszen ennyi idősen már nem nősz. Cipőt esetleg, mert az könnyebben tönkremegy, de ha évente veszel két darab 10 ezres cipőt, ami 5 évig jó, akkor bőven el vagy látva. Mi kellhet még... tisztálkodás 5 ezer forint fél évre. Könyvtárbérlet diákigazolvánnyal 3-4-5 ezer forint attól függ hol laksz egy egész évre.

Ott tartunk, hogy még mindig van elköltetlen 90 ezer forintod.

Kisanyám, ha te ennyiből nem tudsz "megélni" akkor bizony húzzál el diákmunkára.

2017. febr. 14. 12:13
 39/47 anonim ***** válasza:
39%

Igen, menj diákmunkázni. Alapvető dolog, független attól, hogy kapsz vagy nem kapsz lakást.

Te nem 120 ezerből "élsz meg", fogalmad sincs, mi a megélhetés. A szüleid nem havi 15 ezret költenek rád.

A rád eső költségeik:

-akkor lakás, amiben te is elférsz

-havi rezsi részarányosan

-étkezésed

-orvosi költségeid

-ruházkodásod

-technikai eszközeid és annak havi költsége (telefonszámla pl)

-tisztálkodási szerek

-komplett iskolai költségek, a tolltól a nyelviskoláig, kirándulásig stb.

Tehát nem veszel magadnak mindent az étkezésen kívül. Gondolkozz.

2017. febr. 14. 14:02
 40/47 anonim ***** válasza:
31%

És hiába van pénzünk még hallgathatom is, hogy mennyit kell rám költeni, holott havi max 15.000 ftot..

Hát azt megnézném hogy jön ki ennyire, a suli, bérlet, ruháztatás, kaja, rezsi rád eső része...mert akár hiszed, akár nem, ezeket is rád kell költeni. És általában azokat küldik diákmelózni, akik elvárnák csak úgy a drága telefont, márkás ruhákat, nyaraltatást bulik fizetését stb...

Szerintem kifejezetten hasznos a diákmeló, ad valami fogalmat arról, mennyit kell gürcölni egy bizonyos összegért. És a szülőknek is ugyan úgy kell...

2017. febr. 14. 16:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!